Younger Brother - Vaccine (2011)

Electronic

7. Spinning into Place
  8. System 700
  9. Tetris
avatar van ChrisX
Kreeg deze getipt door een kennis van me en ik moet zeggen dat was wel een rake tip. Muzikaal moet je denken aan Porcupine Tree ten tijde van Up The Downstairs maar dan verder door ontwikkeld ... dus elektronische muziek met een rock touch ... moeilijk eigenlijk om te beschrijven. Wat ik mooi vind is dat het album als het ware opbouwt naar een climax = tracks 5 en 6 en dan weer langzaam afdaalt. Toch maar eens meer van deze gasten gaan checken, geen enkel album schijnt echt hetzelfde te zijn.

Ozric Spacefolk
Weet nou niet wat ik hiervan moet vinden.

In de veronderstelling een gave psybient/downtempo plaat te hebben, luister ik hier naar alternatieve rock. Een soort Radiohead/Coldplay gedoe, wat ik niet erg graag lust.

Geen fijne beats, maar doorzeurende drums en riffs en inspiratieloze zang.
Ik zeik niet graag een band af, maar ik Simon Posford anders, dan waar hij hier mee op de proppen komt.

avatar van DikkeDarm
Heerlijke plaat kreeg hem via Spotify als luistertip en beviel mij erg goed. Vocal & muzikaal zit dit erg goed in elkaar. Dit is wel een groeiplaat en ga mogelijk pas na een paar luisterbeurten echt waarderen.

Mssr Renard
Ik doe toch de halve punt die eraf haalde er weer bij.

Deze mix van psytrance en alternatieve rock is toch wel erg raak. Je kan het met van alles vergelijken, maar volgens mij is dit wel redelijk uniek. Het is wel erg zoet en lichtvoetig. Het is nergens edgy dus kan me zo goed voorstellen dat dit iemand totaal niet licht.

De kracht van deze plaat is de lichte stem van Ruu (bekend van Leftfield) en de productie/speltalent van multi-instrumentalisten Simon Posford (Shpongle) en Benji Vaughan. Sterk op soundscapes en beats leunende songs die een lekker spacey sfeertje neerzetten.

In 2013 kraakte ik dit af, maar nadien ben ik het wel gaan waarderen.