Antony and the Johnsons - I Am a Bird Now (2005)

Pop / Folk
Label: Secretly Canadian

1. Hope There's Someone (4:21)
  2. My Lady Story (3:33)
  3. For Today I Am a Boy (2:36)
  4. Man Is the Baby (4:09)
  5. You Are My Sister (3:59)

met Boy George

6. What Can I Do? (1:40)

met Rufus Wainwright

7. Fistful of Love (5:52)

met Lou Reed

8. Spiralling (4:25)

met Devendra Banhart

9. Free at Last (1:36)
  10. Bird Gerhl (3:14)
neo
Was dit hun album wat totaal instrumentaal is met een of andere vocaal in de openingstrack? Vond ik namelijk het enige interressante.

avatar van Safri
Kan me niet heugen dat ze een compleet instrumentaal album hebben gemaakt. Euuhm, bij Antony gaat het juist om zijn bijzondere stem.

neo
Weet zeker dat er eentje is zonder zijn gezang. Iemand?

avatar van Safri
Die 4 albums die hier op MM staan zijn allemaal MET zang, dat is wat ik weet.

avatar van Martin Visser
Ik kan me niet voorstellen dat Antony een instrumentaal album heeft. Hij is bekend vanwege zijn zang. Op zijn site zie ik ook geen albums of ep's die hier niet staan. Die ken ik allemaal en die zijn inderdaad allemaal met zang.

Gelukkig maar

En de nummers die in films voorkomen zijn ook met zang neo!

neo
Vergeef mij ik haal Anthony in de war met album van Andrew Birds & The Mysterious Production of Eggs. Een van me vrienden heeft deze en eentje van Anthony gekocht. Maar je hoort mij toch niet zeggen dat niks met zang goed is aero?

Hoor je mij ook niet beweren dat jij dat zou vinden
(Ik doelde op de nummers van Antony die in verschillende films zijn gebruikt).

neo
Neuh ook niet Ah welke films?

O.a. The Event en Wild Side. En ik heb hem ook ergens anders wel eens voorbij horen komen.
In Wild Side zien we Antony overigens ook in de film zelf: hij zingt daar achter de piano zijn song.

avatar van lebowski
herman schreef:

Ik vond die stem eerst vreselijk, maar nu ik het album een maand of twee later een nieuwe kans heb gegeven, klinkt het toch wel mooi allemaal. Beetje soul-achtig, beetje Buckley. Ik kan er wel van genieten...

Raar, mij vergaat het precies andersom, ik was in eerste instantie zeer geharmeerd van Anthony, maar langzamerhand begint dat vibrato licht op mijn neuro-systeem werken.

avatar van Koekebakker
Mij vergaat het dan weer precies als herman. Toen ik deze plaat voor het eerst hoorde, vond ik hem veel te theatraal; te veel gezwelg in melancholie. Maar vooral dankzij de lovende verhalen van aERodynamIC en Martin Visser ben ik hem blijven draaien. Ik geloof dat ik mijn stem iedere twee weken met een halfje heb verhoogd. Inmiddels vind ik hem prachtig en heb ik hem maar gekocht.

avatar van Martin Visser
I am a bird now is gisteren uitgeroepen tot beste Britse album van het jaar. (Antony is een geboren Brit hoewel hij al twintig jaar in NY woont.) Voor meer: zie hier.

avatar van Dielie
kga deze vantweekend ook aanschaffen

Goed nieuws! En terecht.

avatar van Dielie
dik in orde, ongelooflijk mooi, overtreft mijn stoutste verwachtingen echt waar!

damn, dit is een aanrader!

goh, en ik heb geluk, ik ben nu aant luisteren en tis hier aant onweren, donkere wolken, grauwe lucht, perfect, de wereld vergaat weldra met Antony & The Johnsons erbij als soundtrack, ik ben gelukkig

"Fistful of Love" staat bij mij al de hele ochtend op instant replay.... heerlijk nummer!

Bijzonder album, tijdloze muziek.
Van dit jaar, maar hij had evengoed in de jaren 70 of 80 gemaakt kunnen zijn.

avatar van Dielie
ik heb het album pas een viertal dagen en zing hem al treurig mee,

Forgive me, Let live me
Set my spirit free.
Forgive me, Let live me,
Set my spirit free.

prachtig! ik ben onder de indruk van dit album..

Heb je het nummer van het nieuwe cocorosie-album waarop hij meezingt al gehoord? Ook prachtig!

avatar van dudehere
Toch maar weer geprobeerd (misschien wel tegen beter weten in) en het wil nog steeds niet lukken tussen Anthony and the Johnsons en mij.

Die stem is het niet want die past perfect bij de muziek. Meer het theatrale, het kijk ons hier hoogstaande kunst maken gevoel.

En ik merk dat ik me niet echt kan inleven in de teksten en ik heb niks met het voorkomen van Anthony.

Ik ga hier ook geen punt voor geven, de muziek zal echt wel goed en eerlijk zijn. Het doet me alleen niks.

avatar van Safri
Dat kan, dat mag, maar waarom beoordeel je het album niet?

avatar van dudehere
Safri schreef:
Dat kan, dat mag, maar waarom beoordeel je het album niet?

mmm kan er niet echt een punt voor geven. Een 1 omdat het me niets doet? Maar heel slecht is het niet.

Een 3 dan om een onderscheid te maken tussen bagger en dit album.

avatar van VanDeGriend
Bijzondere muziek, bijzondere stem. Had nog nooit van de beste man gehoord maar t spreekt me zeker aan. De speelduur is wel wat kort, half sterretje aftrek. 3,5*

avatar van Paalhaas
VanDeGriend schreef:
De speelduur is wel wat kort, half sterretje aftrek.

Wat is dat voor een rare regel? Een album van 35 minuten kan bij jou dus nooit 5 sterren halen?

Toen ik hem voor de eerste keer hoorde zingen, schoot ik spontaan in een lachbui. De stem deed me denken aan één of andere geit die zijn keel opentrekt.
Dit terzijde, nu vind ik het erg pakkend en zeer mooi!

Paalhaas schreef:

Niks mis met je vermogen om uit aangeleverd materiaal conclusies te trekken al is je statement wellicht wat al te stellig.

In dit geval vind ik 35 minuten inderdaad reden voor een halfje aftrek. Begin je er net in te komen is t alweer afgelopen en dat vind ik afbreuk doen aan de waarde van het album en vooral ook jammer.

Bovendien denk ik dat iedereen zo zijn eigen wijze van scoren heeft. Niks regels. Jouw wijze van beoordelen zal bij anderen ook wel eens vraagtekens opleveren. En, naar ik hoop, trek jij je daar dan vervolgens niks van aan.

avatar van Paalhaas
VanDeGriend schreef:

Het was dan ook een vraag, geen statement.

In dit geval vind ik 35 minuten inderdaad reden voor een halfje aftrek. Begin je er net in te komen is t alweer afgelopen en dat vind ik afbreuk doen aan de waarde van het album en vooral jammer.

Ok, dat kan, al heb ik daar zelf geen last van bij dit (of een ander) album. Ik denk trouwens dat 'erin komen' alleen tijd vergt bij de eerste luisterbeurten. Als je het album goed kent, denk ik dat je er meteen in zit. Of heb je dat niet? Anyway, ik blijf het een vreemde aanpak vinden, omdat iets wat niet aanwezig is volgens mij geen afbreuk kan doen aan de luisterervaring. En trouwens, je hebt ook nog een repeat-knop tot je beschikking.

Tuurlijk, maar we kunnen toch gezellig met elkaar ouwebetten over de motivatie als iemand iets niet snapt?

avatar van VanDeGriend
Das t mooie van deze site en mn het onderwerp muziek. Uren over mailen en praten en t vervolgens nooit eens worden. Toch blijf je t doen.

Laten we t er op houden dat ik in dit geval graag wat meer nog gehoord had dan de 35 minuten.

Er zijn ook voorbeelden waar een korte tijdsduur juist reden kan zijn voor een hogere score en een langere duur juist reden is voor aftrek (bijvoorbeeld jouw inzichten over The Fragile hebben wel enige analogie met mijn bepaling van score hier)