The Kills - Blood Pressures (2011)

Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Label: Domino

1. Future Starts Slow (4:05)
  2. Satellite (4:14)
  3. Heart Is a Beating Drum (4:20)
  4. Nail in My Coffin (3:32)
  5. Wild Charms (1:14)
  6. DNA (4:32)
  7. Baby Says (4:28)
  8. The Last Goodbye (3:41)
  9. Damned If She Do (3:52)
  10. You Don't Own the Road (3:22)
  11. Pots and Pans (4:35)
  12. Willow Weep for Me * (3:07)
  13. Satellite [Warbler Ariwa] * (4:14)
  14. Satellite [Out of Orbit Dub] * (4:18)
avatar van Sandow
Weer eentje om naar uit te kijken in 2011, al weet Satellite me niet echt te overtuigen...

avatar van lovegun
fuck yeah, hier wacht ik al heel lang op
En ondanks dat Satellite idd een beetje tegenvalt ben ik zeer benieuwd naar het geheel!

avatar van midnight boom
Ben benieuwd!

avatar van Sandow
Reviews of Blood Pressures by The Kills, collected by Any Decent Music - anydecentmusic.com previews van 1 minuut kan je hier vinden. Eerste track klinkt alvast veelbelovend, rest ga ik nu luisteren (DNA en Satellite sloegen toch lichtjes tegen).

avatar van nognooit
Mijn eerste indruk van dit album is dat het wat tammer is dan Midnight Boom. Minder ruig, minder hard, maar wel nog herkenbaar The Kills.

Al drie stemmen?
Dit album is bij mijn weten nog niet gelekt en op die previews van 1 minuut kan je toch niet een heel album beoordelen?

Hij is wel gelekt.

avatar van lovegun
Oeeeh dat gaan ze niet leuk vinden

Wat een heerlijke cd, een typische Kills plaat. Niet echt uitschieters maar ook geen slechte nummers

avatar van Sandow
Het eerste nummers is alvast ge-wel-dig! Misschien wel het beste wat ze ooit gemaakt hebben. Nu nog hopen dat de rest van de plaat ook nog wat meevalt.

avatar van jassn
Klinkt allemaal niet slecht maar zeker niet indrukwekkend, wel eens leuk om naar te luisteren.

avatar van lovegun
Bij de eerste luisterbeurt dacht ik: meh.. blijkbaar is dit het (niet slecht, maar inderdaad, niet bijzonder)
Ik heb hem nu misschien 7 keer gedraaid en net als bij alle andere platen van The Kills begint hij steeds meer te groeien, DNA en Satellite klinken echt veel beter nu ik de rest van het album heb gehoord, alles begint langzamerhand een geheel te worden en op zijn plaats te vallen
Ik had eerlijk gezegd een beetje een Dead Weather sound verwacht, maar ook deze iets 'volwassen' stijl bevalt mij zeker. Ik zou nog geen cijfer horen te geven, maar voorlopig een 4, alleen al voor Baby’s Says, want wat een prachtig nummer is dat!

Dit kleine bandje dat bestaat uit 2 personen, 1 gitaar + drummachine, weet zich na tien jaar steeds weer te vernieuwen en toch hetzelfde te blijven
The Kills zijn misschien niet zo heel groot en bekend bij het volk, wat toch komt door gebrek aan geduld (waar ik ook schuldig aan ben bij sommige bands),
maar ze hebben echt iets.
Iets waar vele bands nog een puntje aan kunnen zuigen…

vergeet ook de opener niet, damn die gitaar klinkt lekker.

avatar van Sandow
Dit is weer een meer dan degelijk album van The Kills. Het is ietwat gevarieerder dan de voorgangers en daardoor misschien ook wel hun beste, meest complete album tot nu toe. Voorlopige favoriete nummers zijn 'Baby Says' en 'Future Starts Slow' en voorlopige score is 4*, al denk ik niet dat ik die nog ga veranderen. Wat komt er de laatste weken toch veel en goede nieuwe muziek uit!

avatar van AOVV
Van deze plaat verwacht ik toch ook één en ander. Ik heb een interview met het tweetal gelezen in HUMO, en dat maakt me toch nieuwsgierig.

Erg goede nieuwe cd. Wat rustiger dan het oudere werk, maar gevarieerder en minstens even broeierig.

avatar van AOVV
Voor platen als deze is mijns inziens het woord "aardig" verzonnen. Het is allemaal oerdegelijk, en Mosshart heeft gewoon een leuke stem om naar te luisteren, maar echt geweldig wordt het nooit, en ik word al helemaal niet meegevoerd op de melodieën of zo. Er staan ook enkele rustigere nummers op, wel mooi, maar ze halen het tempo er een beetje uit. En dat is jammer. 'Pots And Pans' vind ik heel goed, haalt ook een beetje het tempo eruit, maar goed, dat is het laatste nummer, maakt niet zoveel uit dan. Degelijke plaat, maar ik had er toch meer van verwacht..

3 sterren

Ik wil het bijzondere graag horen maar het lukt niet.
Leuk plaatje maar niks bijzonders..... jammer.
Wel zeker 3 verdiende sterren...

avatar van The Eraser
deze plaat is zo verdomd sexy en catchy. Alison Mosshart

avatar van lovegun
Mwaah, bij de vorige plaat droop de sex er nog vanaf en hier niet zo, dat is wel jammer.
Haalt niet weg dat ik het een topplaat vind, gewoon ietsjes meer volwassene.

avatar van pygmydanny
Future Starts Now en Baby Says vind ik na de eerste luisterbeurten het best.
Nog een keer of 10 luisteren om te stemmen, maar van het vorig album was ik meteen weg.
Ik hoop dus op nog wat 'ontdekkingen'.

lovegun schreef:

Dan moet je de plaat nog daarvoor ook eens luisteren, daar is dat nog veel sterker het geval. Vorige album vond ik het eigenlijk wel meevallen.

avatar van lovegun
No Wow heb ik over de jaren grijsgedraaid en ik hoor toch echt meer sexuel tension op Midnight Boom, maar op de eerste 2 albums is het ook sterk aanwezig.

Hier hoor ik het in ieder geval niet zo, maar ik snap ook wel dat de spanning tussen 2 mensen een beetje vervaagd, als je elkaar zo lang kent.

Ik heb de vorige niet zo vaak geluisterd. Maar misschien komt het ook wel door de clip van No Wow (of een van de andere singles van dat album). Die ademt gewoon seks als ze zo met hun leren jasjes op 2 cm van elkaar staan te zingen.

avatar van Gloeilamp
Erg goede plaat!
Satellite vind ik iets minder, maar de overige nummers zijn erg goed, met name Future Starts Now.

avatar van Thomas91
Lekker rockplaatje. Ergens tussen 3,5 en 4. Ik kende de naam wel, maar verder nog nooit materiaal van The Kills beluisterd. Dat moet dan binnenkort wel gebeuren.

avatar van stoepkrijt
Future Starts Slow heb ik leren kennen via de MusicMeter Song van het Jaar competitie. En ik ben toch wel nieuwsgierig geworden naar de rest van dit album!

Volgens last.fm zijn The Kils verwant aan Blood Red Shoes. Dat klinkt al veelbelovend.

avatar van hallo!
AOVV schreef:

Ik zou het niet beter kunnen verwoorden. Tof album, maar niet beklijvend.
Future Starts Slow en Baby Says steken er een beetje bovenuit.

avatar van leaatjee
Dit is een moeilijke. Ik heb toch het gevoel dat het het allemaal nét niet is. Ik vind het geluid op de plaat erg lekker, maar de liedjes zijn gewoon minder spannend dan op de vorige cd's.
Ik heb ergens de hoop dat de volgende cd de beste tot nu toe gaat worden, verder met deze sound, maar dan allemaal nét wel.
Maar toch nog 4*, voor het heerlijke geluid.