menu

Gridlock - Engram (2002)

mijn stem
4,06 (34)
34 stemmen

Verenigde Staten
Electronic
Label: Hymen

  1. De / Module (4:45)
  2. Clicker (4:45)
  3. Fix [Spark Rmx] (5:27)
  4. Estrella [Funckarma Rmx] (6:27)
  5. 364 (One Day with Proem) (3:47)
  6. Estrella [Renaming Scheme Mix by Bu-Seki] (6:25)
totale tijdsduur: 31:36
zoeken in:
avatar van Onderhond
4,5
Dat deze er nog niet opstond. Heb em nochthans al erg lang liggen, één van m'n eerdere Gridlock aanrakingen zelfs. Erg aangenaam EPtje ook, twee erg mooie Gridlock trackjes en enkele remixes, niet van de minste.

Begint allemaal erg mooi met "De/Module". Lekker chill hap-slik-weg nummertje, maar wel erg effectief. Mooie wavejes, beetje gepruttel en een erg mooie melodie. "Clicker" is wat glitchier, maar ook dit is weer een zeer aardig chill nummertje. Iets minder identiteit, dat wel. Eerste mix op deze EP komt van Spark. Heb ik hier nog een CDtje van liggen (zo'n glimmend, fysiek, echt ding), maar eens toevoegen ook, want geweldig sfeervolle IDM. Zacht en glitchy, met wonderschone waves en geweldige melodieën.

Ook Funckarma is intussen geen onbekende meer. Alias van Quench, die hier een geweldige remix aflevert. Wat meer uptempo, aardig ritme en melodisch fenomenaal, al is het basismateriaal natuurlijk ook één van Gridlock's beste tracks. En ook Proem haalt mooi uit. Wat ruwer, korreliger, mysterieuzer, maar ook weer een erg geslaagde remix. Als afsluiter geeft Bu-Seki nog zijn visie op Gridlock. Erg chille en lekkere ambient, die deze EP erg stijlvol afsluit.

Blijft geweldig dit, geen foute noot te bekennen, allemaal geweldige tracks, 4.5*

avatar van orbit
4,5
Prima remix ceedeetje wat ik dit weekend even heb meegepikt. Vooral Estrella is prachtig, laatste versie misschien het best. Clicker kende ik al, maar wonderschone track. Deze pioniers van de moderne crunchy ambient bewijzen wederom hun grootsheid.. nog altijd zonde dat ze uit elkaar zijn
4.5*

avatar van bas
5,0
bas
Mooie aanvulling, al ben ik er een beetje laat bij: Engram is prachtig! Precies in de stijl van Trace en die is ook 5* waard, daar hoort deze eigenlijk gewoon thuis. Dus: 5*

avatar van Bardt1980
5,0
Veel beter dan dit kan electronic in het genre bijna niet worden. Dit album trekt me misschien nog wel meer als Formless. Met Estrella als uitschieter staan voor mij hier verder ook geen missers op. Ik kan daarom ook niet minder dan 5* voor deze parel geven!

avatar van Bardt1980
5,0
Ok ik neem mijn woorden terug. Gisteren Formless na lange tijd toch nog eens opgezet en dit album is kwalitatief net zo mooi!

Gast
geplaatst: vandaag om 17:17 uur

geplaatst: vandaag om 17:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.