Jason Isbell and The 400 Unit - Here We Rest (2011)

Roots / Rock
Label: Lightning Rod

1. Alabama Pines (3:49)
  2. Go It Alone (4:27)
  3. We've Met (3:08)
  4. Codeine (5:36)
  5. Stopping By (4:09)
  6. Daisy Mae (2:53)
  7. The Ballad of Nobeard (0:27)
  8. Never Could Believe (4:06)
  9. Heart on a String (3:48)
  10. Save It for Sunday (3:49)
  11. Tour of Duty (3:31)
avatar van Ronald5150
Waar Jason Isbell in zijn tijd bij Drive-By Truckers nog flink van leer trok kiest hij op zijn soloplaten een wat ingetogener aanpak. Zo ook op "Here We Rest". Deze plaat is doordrenkt met invloeden uit roots, Americana en country. Op een aantal nummers gaat het tempo nog aardig omhoog en hoor je flarden van de rockinvloeden van Drive-By Truckers. Bijvoorbeeld op "Go It Alone" en "Never Could Believe". Maar alle nummers hebben iets van soul in zich. Of dit nu komt door Isbell zijn stem of de toch soulvolle en funky ondertoon van de muziek weet ik niet, maar "Here We Rest" is een uitermate prettige plaat om naar te luisteren. Isbell is naast een goede zanger en gitarist vooral een goede liedjesschrijver, dat bewees hij al in Drive-By Truckers, maar ook solo staat hij zijn mannetje. Dit is een talentvolle jongen waar we hopelijk nog veel van gaan horen.