Dela - Translation Lost (2011)

Frankrijk
Hip-Hop / Jazz
Label: Project: Mooncircle

1. Translation Lost (Intro) (1:38)

met Aliya

2. Go On (2:38)

met Reach

3. Mars Pt.III (3:11)
  4. Lucys&LooseLeafs (5:32)

met Blu

5. 1 Second Time Machine (3:09)
  6. West Side Story (3:27)
  7. Jay Electropietricus (3:40)
  8. WhatUWanna (4:53)

9. Chunkymonkeying (3:47)

met Sowlie

10. I Will (4:55)

met Kemizt

11. Translation Lost (2:33)
  12. Translation Lost (Outro) (1:24)

met Aliya

13. WhatUWanna [Remix] (5:21)

Dit wordt dope.

Dit wordt zeker dope.

avatar van niels94
Ik hoop dat dit dope wordt.

avatar van AOVV
Zou dit dope worden?

P-DawG
Als Dela genoeg dope heeft gebruikt wel, schat ik zo in.

AOVV schreef:
Zou dit dope worden?

Heb je Changes of Atmosphere beluisterd?

avatar van AOVV
Neen, maar wat niet is kan nog komen.

avatar van fabblwaps
Zeker doen, heerlijk rustige hiphop.

Rene1979
Kan niet misgaan dit. Alles wat de man doet is goud.

avatar van thgryda
Sowieso wordt dit chill, vorig album vond ik al erg ok, al vond ik het na een tijd een beetje saai worden, deze is korter dat helpt wel...

avatar van Kos
Kos
Ik ben zeker de enige die altijd aan die uitvaartonderneming moet denken. .

avatar van niels94
Waarschijnlijk

Aardig nummer, blaast me alleen na de eerste luisterbeurt nog niet bepaald van mijn sokken...

P-DawG
WhatUWanna is een erg lekker nummer precies zoals ik Dela en Blu graag hoor, beloofd veel goeds.

panjoe (moderator)
Ik kan alleen maar bevestigen dat dit dope wordt.

Ulfat-e-Zulmat
Kos schreef:
Ik ben zeker de enige die altijd aan die uitvaartonderneming moet denken. .
Ik moet altijd denken aan de la van mijn bureau.

WhatUWanna vind ik een uitstekend nummer, heeft mij echt doen uitkijken naar dit album - wat ik al deed. Blu heb ik altijd een doorsnee rapper gevonden, maar ik begin hem steeds meer en meer te waarderen en dit nummer geeft aan waarom. Below the Heavens toch maar eens nog een 'beurt' geven, want ook dat album heb ik als wat 'gewoontjes' ervaren.

panjoe (moderator)
Ben al helemaal verslaafd aan Go On dank Kebab. Hier kijk ik, zolang we moeten wachten op een bevestiging van Madvillain en Deltron, het meest naar uit van wat er uit komt in 2011.

WhatUWanna gaat ook heerlijk, al vind ik die duidelijk onderdoen voor Go On (ben ook geen grote fan van Blu). Ik heb het idee dat Dela alweer groei door heeft gemaakt en daar ben ik wel blij mee, aangezien ik zijn sound op Changes of Atmosphere al enorm dig. Dela

Ulfat-e-Zulmat
No G, WhatUWanna is aanzienlijk beter. De hele tijd dat stemmetje op Go On wordt op een gegeven moment vrij vervelend. Bovendien vind ik de combinatie van Blu en Dela ook beter.

panjoe (moderator)
Als ik ze ga vergelijken vind ik de beat en raps van WhatUWanna wat makker, Go On slaat gelijk aan bij me. De stemsample gaat me niet tegenstaan of zo, en die piano bassline dóét .

Dela is op deze nummers wat genuanceerder met zijn samples dan op Changes of Atmosphere. Ik heb het idee dat hij de beat meer helemaal zelf maakt in plaats van een sample te nemen als fundering en daar met de rest op voort te bouwen.

avatar van Silky & Smooth
Ik vind WhatUWanna alvast een fijn nummertje. Sowieso is dit een goed duo!

avatar van thgryda
Volgens mij gelekt ? Er staan wel uiteindelijk 13 nummers op. Op nummer 5 zou 1 second time machine staan.

edit: Staat ook zo op zijn bandcamp waar je de cd al kan checken. Dus die tracklist met 13 nummers zal toch de officiele zijn denk ik zo...

avatar van Silky & Smooth
Ja ik heb die nu ook! Ben hier erg nieuwsgierig naar!

panjoe (moderator)
Same here, heb hem even gecorrigeerd. Eerste indruk: dik tevreden .

avatar van thgryda
Ja klinkt lekker loom en jazzy, fijntjes hier past blu natuurlijk precies bij, dat nummer met kemitz vind ik wel lekker. Zijn flow en stemgeluid hebben ook wel wat van blu weg. Ook de instrumentale nummers zijn chill. Deze ga ik nog wel een paar keer draaien de komende dagen.

Rene1979
Ik ben ook wel tevreden. alleen jammer dat het zoveel instrumentaal is.

avatar van Silky & Smooth
Ik vind het heerlijk! Vooral de combinaties met Blu! Wordt wel hoog cijfertje!

panjoe (moderator)
Dit is (zeer nice) muziek zoals je mag verwachten van Dela: hij zorgt voor lekkere drums en een heerlijk Jazzy sfeertje. Ik vind het wat minder zomers klinken dan Changes of Atmosphere, en het album had ietsje langer mogen duren naar mijn smaak (maar ja, ik krijg dan ook nooit genoeg van Dela). Dan hadden er nog een aantal tracks met gastrappers bij gekund, al vind ik de instrumentale tracks zeker meer dan genietbaar (o.a. 1 Second Time Machine). Ik sprak Dela overigens een keer op Facebook en die vond Changes of Atmosphere zelf meer herfstig klinken.

avatar van Silky & Smooth
Dela zet altijd een bepaald geluid onder Blu's stem waardoor het lijkt alsof die lichtelijk vervormt is. Ook op Changes of Atmosphere. Klinkt altijd wel cool!

panjoe (moderator)
Inderdaad, het lijkt een beetje op zo'n fuzzy, dof vervormd gitaareffect. Op Vibrate was dat effect nog nadrukkelijker aanwezig, maar dat vond ik juist ontzettend dope. De La Soul gebruikt dat effect volgens mij ook wel eens.

avatar van Silky & Smooth
Ik zou wel eens een gezamenlijk album willen zien. Lijkt mij erg vet!