menu

The Waterboys - In a Special Place (2011)

Alternatieve titel: The Piano Demos for This Is the Sea

mijn stem
3,89 (28)
28 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: Chrysalis

  1. Don't Bang the Drum (3:14)
  2. Be My Enemy (3:56)
  3. All the Bright Horses (0:40)
  4. Custer's Blues (3:29)
  5. Beverly Penn (5:23)
  6. The Day I Ran Out of People (2:04)
  7. The Pan Within (4:32)
  8. Winter in the Blood (4:10)
  9. The Woman in Me (2:41)
  10. Looking for Dickon (2:18)
  11. Paris in the Rain (4:29)
  12. Talk About Wings (1:03)
  13. The Whole of the Moon (5:42)
  14. Old England (4:02)
  15. Trumpets [Headstrong Remix 2011] (3:24)
totale tijdsduur: 51:07
zoeken in:
avatar van vigil
4,0
War ik hier nu weer van verwachten.. De hoes is in ieder geval niet echt mooi!

avatar van frisk
3,5
Demo's van Mike Scott uit de periode 1983-1985 ten tijde van de opname van This is the sea.Je hoort vnl.kale pianoversies van bekende songs uit die periode. Het geeft een mooi kijkje in de keuken van componist Mike Scott.Alleen interessant voor liefhebbers van The Waterboys en Mike Scott.

avatar van borland
4,5
Zo hoor ik Mike toch het liefst. Na het debacle van Book of lightning komt toch het gevoel terug hoe goed hij vroeger was. Jammer dat hij dit niveau niet vol heeft kunnen houden. Na Universal Hall ging het kaarsje langzaam uit.

avatar van Bartjeking
4,0
Interessante release! Hopelijk komt er ooit nog een nieuwe plaat, want ik vond dat er op Book of Lightning toch wel een paar mooie nummers stonden. Ook live (heb ze 2 keer op Bospop gezien) staat Mike Scott nog steeds zijn mannetje.

4,5
Om Book Of Lightning een debacle te noemen, vind ik een beetje overdreven, maar het was zeker niet hun hoogtepunt. Maar het zou niet slecht zijn dat er eens een opvolger zou komen.
Intussen moeten we het even doen met In This Special Place. Een mooi kijkje je in de keuken van Mike Scott, zoals frisk goed zegt. Cucter's Blues, Beverly Ben, Winter In The Wood en Looking For Dickon vind ik heel erg mooi. Bij de laatste 2 nummers Old England en Trumpets komen er nog wat meer instrumenten bij, wat bij mij het verlangen naar een nieuwe Waterboys flnk aanwakkert. Een groep, die het "live" ook geweldig doet, zoals ik een keer mee het mogen maken in de Universal Hall periode.

avatar van Cygnus
4,5
Allejezus wat is dit mooi! Ik heb deze plaat hier vaak voorbij zien komen, maar was eigenlijk niet van plan hier aandacht aan te schenken. Het woord demo's schrikt toch af. Het doet denken aan krakerige knutselwerkjes die in een vochtige kelder of op een tochtige zolder zijn opgenomen en ik was bang dat deze release afbreuk zou doen aan het prachtige album uit 1985.

Dankzij GrafGantz, die deze plaat luisterde en op soulseek te kennen gaf dat het erg goed was, heb ik de plaat toch een kans gegeven. En die krakerige knutselwerkjes waar ik eerder aan refereerde, zijn op deze plaat niet te vinden. Sterker nog, het geluid op deze plaat is kraakhelder. We horen hier kale pianoversies uit de tijd van de opnames van dit album, waarbij Mike Scott zich op enkele nummers spaarzaam laat begeleiden. Logischerwijs zijn deze nummers dan ook een stuk kaler dan in de versies waarin iedereen ze kent. Hoewel kaal in deze ook weer een te kaal woord is. Mike Scott heeft een prachtige 'drukke' stijl van pianospelen, waardoor de andere elementen van The Waterboys (bijvoorbeeld de viool van Steve Wickham) helemaal niet gemist worden.

En dan valt meteen bij Don't Bang The Drum op wat voor een dijk van een stem Mike Scott heeft. Waar deze op de reguliere platen tegen een complete band moet opboksen, krijgt hij op deze plaat ruim baan en dat pakt geweldig uit.

avatar van Masimo
3,5
Hm, dan ga ik 'm ook maar 'ns luisteren. Zat inderdaad eerst met hetzelfde gevoel als jij, Cygnus.

avatar van Masimo
3,5
Wat komt de stem van Mike Scott hier prachtig naar voren, zeg! Tsjonge!

avatar van muziekobsessie
3,5
jeugdsentiment ten top dit. Geweldig inderdaad wat een talent! Heb ze toen wel tig keer gezien en elk optreden was compleet anders. Weet nog dat net fisherman blues uit was en iedereen netjes op stoeltjes in carre zat maar mike scott had helemaal geen zin in laid back optreden, rocken dat 't er an toe ging zeg maar. Overigens niet hun eerste 3 maar eerste 4 de beste platen.
alleen die remix is echt tenenkrommend

avatar van vigil
4,0
Een mooie aanvulling op een van de betere jaren '80 platen This is the Sea. Mijn favorieten op dit album zijn Beverly Penn en Pan Within

4,0
Ondanks de afschuwelijke hoes Zijn dit prachtige nummers om naar te luisteren. Hier komt de stem van Scott mooi naar voren. Het klinkt lekker rauw en ongepolijst. *4.0

Gast
geplaatst: vandaag om 13:18 uur

geplaatst: vandaag om 13:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.