Jenny Hval - Viscera (2011)

Noorwegen
Pop / Folk
Label: Rune

1. Engines in the City (3:38)
  2. Blood Flight (6:45)
  3. Portrait of the Young Girl as an Artist (6:40)
  4. How Gentle (7:26)
  5. A Silver Fox (1:43)
  6. Golden Locks (6:18)
  7. This Is a Thirst (8:02)
  8. Milk of Marrow (7:54)
  9. Black Morning / Viscera (6:00)
avatar van itchy
Deze bijzondere plaat verdient wel wat meer aandacht. Jenny Hval is een Noorse zangeres, en het label verraadt al dat hier weinig doorsneemateriaal te verwachten is. De plaat opent met sinistere geluiden en de eerste regel luidt "I arrived in town with an electric toothbrush pressed against my clitoris.”
Daarna ontpoppen zich negen liedjes die laveren tussen traditionele folk, soundscapes (niet voor niets is de plaat geproduceerd door Deathprod), en gothische toestanden. De teksten lijken te zijn geobsedeerd door lichaamsvocht en andere ongemakken. Geen makkelijke plaat, maar vastbijten loont. Pas na meerdere luisterbeurten komt de schoonheid naar boven. Jenny heeft een prachtige folky stem waarmee ze veel varieert. De muziek is een mengeling van akoestische instrumenten met electronica.
Moeilijk te plaatsen dit, maar erg indrukwekkend.