I Love You but I've Chosen Darkness - I Love You but I've Chosen Darkness (2003)

Label: Emperor Jones

1. We're Still the Weaker Sex (3:50)
  2. The Less You See (4:03)
  3. I Want to Die in the Hot Summer (3:00)
  4. When You Go Out (2:51)
  5. Your Worst Is the Best (4:01)
nicolas
wat een ongelooflijk stomme bandnaam!

avatar van andré
nicolas schreef:
wat een ongelooflijk stomme bandnaam!

Dat zei men vroeger ook van Red Hot Chili Peppers, maar da's nu ook ingeburgerd

teutoon
@ andre

Daar heb je gelijk in, maar dit is toch een stap erger. Ik vind het dan ook echt een domme naam.

avatar van HammerHead
Geweldige naam juist, maar jullie zien ongetwijfeld liever het zoveelste "the" bandje verschijnen. Alleen al om de naam ga ik dit zeker eens beluisteren.

avatar van VanDeGriend
Ik zou gewoon de muziek eens uitproberen. Die is namelijk prima. Er is een nieuwe cd uit die positieve recensies heeft mogen ontvangen o.a. in Oor. Verwacht overigens geen vrolijke muziek.

teutoon
HammerHead schreef:

Tuurlijk niet. The hoeft helemaal niet, dus lul geen onzin. Die naam maakt het wel weer dat het aandacht trekt.

avatar van Ward
Best een aardige EP van deze waveband. Ik vind de bandnaam juist heel vet. Maar VDG heeft gelijk: probeer de muziek gewoon eens uit.
De muziek is vrij donker, maar het wordt nergens beklemmend. Dat ligt vooral aan de niet erg bijzondere stem van de zanger.
Toch is deze band zeker de moeite waard als je van bands als Interpol en Editors houdt. Het debuutalbum moet ik nog een paar keer beluisteren voordat ik met een mening kom.

teutoon schreef:
@ andre

Haha, en dat zegt iemand wiens favoriete album afkomstig is van Van Halen

DevendraBan
Wat een ongelooflijk lekker EP'tje. DIt is een stuk vrolijker en poppy'er dan "Fear is on Our Side". Eigenlijk vind ik hem stiekem beter. Maar ik moet Fear is on Our Side nog eens een paar keer beluisteren!
4.5*

avatar van xfader
The less you see is prachtig, hoewel veel mensen het waarschijnlijk niet echt kunnen waarderen. Ik vind de bandnaam trouwens wél leuk.

avatar van azra
Wel een lekker albumpje. Het is niet geniaal, maar ook zeker niet slecht. Aangenaam om enkele malen te beluisteren [ niet te vaak, want dan wordt het saai ]

avatar van azra
Ik zal ook maar een stem uitbrengen (aangezien het hier akelig stil is) Zijn mijn 2 berichtjes de enige in héél 2008 bij deze toch wel happy-darkwave (is dat een genre?) plaat.
3***