Death Letters - Post-Historic (2011)

Label: [PIAS]

1. Your Heart Upside Down (4:17)
  2. Temporary Frame (2:10)
  3. Death of the Sincere (6:25)
  4. A Room a Story a Beautiful Memory (5:33)
  5. Post-Historic (1:24)
  6. Control (3:15)
  7. When You Know a Name (4:00)
  8. I Wish I Could Steal a Sunset (3:52)
  9. Fear's Face (2:20)
  10. A Silent Voice Destroys (5:35)
  11. In Fear Fools Search (3:11)
avatar van midnight boom
Voor de mensen die het nog niet wisten, in Nederland hebben we een eige 'Black Keys'. De Nederlandse Keys komen uit Dordrecht en zijn gemiddeld ongeveer de helft jonger dan Dan en Patrick. Het tweede album van het Rockduo heet Post-Historic, en staat weer vol met Bluesrock maar ook met punk en post-rock.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Jemig, your heart upside down is een lekker opener! Lekker vuig en rauw, dat gaat er goed in. De eerste single van het album nodigt uit tot verdere beluistering.De zang van zanger/gitarist Duende is veranderd, bij vlage doet het me sterk denken aan Brian Molko van Placebo. Maar op andere momenten juist weer niet, zoals in de ballades.
Sommige momenten op het album zijn sterker dan andere. De bluesriff midden in het nummer i wish i could steal a sunset is bijvoorbeeld heel sterk en de break in Death of the sincere is ook gaaf. en zo zijn er nog meer voorbeelden.

Wat opvalt is dat er veel ballades op dit tweede album staan (pakweg de helft). Dit hadden de Death letters niet moeten doen want dit is niet hun sterkste kant. Een nummer als when you know a name is gewoon niet mooi. De veel te gladde zang in combinatie met de opeens vrij harde gitaar werk niet goed. Dit is een skipmoment. Maar de langzame nummers hebben ook wel hun charme. Het geheel luistert mede dankzij de ballades en de afwisseling tussen hard en zacht beter weg. Dit is wel een vetbetering.
Dit is victor en Duende echter vergeten, want de band is nog piepjong en de twee jongens hebben talent, maar het ultieme Death Letters album moet in mijn ogen nog gemaakt worden, want super goed is Post-historic niet geworden.

Dit tweede album is een vooruitgang. Maar ultieme Death letters nummers als schizophrenic mis ik. Dit is de grootste kracht van de band. Wel vind ik het knap dat de band niet in een stijl blijft hangen en nieuwe dingen uit proberen op hun tweede album.

van: http://daanmuziek.blogspot....