TV on the Radio - Nine Types of Light (2011)

Label: Interscope

1. Second Song (4:22)
  2. Keep Your Heart (5:43)
  3. You (4:05)
  4. No Future Shock (4:04)
  5. Killer Crane (6:16)
  6. Will Do (3:46)
  7. New Cannonball Blues (4:35)
  8. Repetition (3:46)
  9. Forgotten (3:40)
  10. Caffeinated Consciousness (3:22)
  11. All Falls Down * (4:55)
  12. Will Do [Switch Remix] * (5:20)
  13. Will Do [XXXChange Dancehall Mix] * (3:44)
avatar van Motdattan
Will Do en Caffeinated Consciousness zijn al te beluisteren. Prima nummers, ben ook benieuwd naar de rest van het album, want ik ga ze op 4 juli live zien in Paradiso.

avatar van coldwarkids
Eindelijk!!! hier heb ik zolang naar uitgekeken .. laat april maar komen !!!
Will Do en Caffeinated Consciousness klinken alvast goed! ze gaan wel wat luchter te werk.. meer de zonnige kant op.. (oftewel meer richting Dear, Science) al vind ik die eerste 2 albums ook te gek.

avatar van wisselstroom
Cool! Wist nog niet dat ook TVotR weer met een nieuwe plaat zou komen! Maar hier kijk ik zeker naar uit. De vrijgekomen 2 singles klinken veelbelovend, vooral Will Do. Ik houd ook wel van de poppy sound van Dear Science. De andere 2 albums die ik ken (Return to Cookie Mountain en Desperate Youth, Bloodthirsty Babes) komen wat rommeliger en onevenwichtiger over. Alsof ze goede ideeen en talent hadden, maar deze niet wisten te verzilveren in mooie liedjes.

avatar van coldwarkids
Die waren inderdaad niet toegankelijk maar dat wil niet zeggen dat ze toen niet goed waren.. ze waren toen even goed als dat ze nu zijn.. alleen poppier en toegankelijker.. dan ben jij gewoon een commericielere jongen.. is niks mis mee

avatar van wisselstroom
Dat klopt, ik houd wel van poppy (indie)rock, zolang het nog wel wat artistieke waarde bevat...
Maar even zo goed moet ik toegeven dat ik die eerste platen minder goed ken.

avatar van coldwarkids
Ja ik snap wel wat je bedoel.. ik vind het toegankelijker veel lekkerder en ook origineel. Het oude werk moet je de tijd voor nemen.. en soms heb je liever een plaat wat je lekker wegluister zonder moeilijk na te denken.. bij het eerste album is dat wel het geval. Maar die heeft wel het beste nummer op staan. "Staring At The Sun" . Het tweede album is wat toegankelijker hoor, misschien moet je daar wat aandacht aan besteden. zal je geen kwaad doen

(verwijderd)
Bezig met eerste luisterbeurt van deze nieuwe TVotR.. begint aardig traag. Benieuwd hoe deze gaat beklijven. Ze kwamen bij mij opnieuw in de spotlight door een scene in Breaking Bad (vette serie: 404 Not Found - youtu.be waaronder DLZ zat en sindsdien stond Dear Science weer geregeld op

avatar van oceanvolta
Is het een beetje vergelijkbaar met Dear Science?

(verwijderd)
Mn vriendin zat op de bank en vroeg het uit te zetten want die trok het niet en ik was zelf ook nog bezig voor mn studie (het werd wat drukker vanaf You), dus morgen maar het hele album luisteren in de trein..

avatar van Motdattan
Killer Crane is baas.

avatar van coldwarkids
Jezus wat is Keep Your Heart een klasse nummer .. vooral op het laatst met z'n hoge stem erdoor kippenvel!!!

Sven Bersee
Ik word hier best wel gelukkig van eigenlijk. Verbaast me niets, ben al om sinds Desperate Youth, Blood Thirsty Babes. Sindsdien hebben ze alleen nog maar prachtwerk geleverd.

avatar van midnight boom
Ik word hier juist niet gelukkig van, hij valt mij vies tegen. Ik weet nog niet waarom maar zelfs na meerdere luisterbeurten staat hij me tegen ondanks dat ik Return to cookie mountain en Dear science geweldig vond.

Sven Bersee
Ik vind dit ook iets minder dan de voorgaande drie platen en dan met name Desperate Youth, Blood Thirsty Babes, maar voor mij blijft dit dan nog altijd sterk. Ze blijven zich vernieuwen.

Wat is Caffeinated Consciousness lekker zeg. Met You mijn favoriet op deze plaat.

avatar van wisselstroom
Nu op de Luisterpaal, en het valt weer bij me in de smaak hoor. Maar goed, het relaxede stemgeluid van die zanger in combinatie met een prima geproduceerde volle sound kan niet veel fout bij me doen

Na 1 luisterbeurt kan ik nog niet heel veel zinnigs zeggen. Wat me opviel was het verrassende einde, nogal abrupt.

avatar van Tegid.mzk
oceanvolta schreef:
Is het een beetje vergelijkbaar met Dear Science?

Ik vind het zeker vergelijkbaar. Dezelfde sound.

avatar van GothicBowie
dit is duidelijk een groei plaat

(verwijderd)
Twee weken verder na de eerste luisterbeurt en vanmiddag opgehaald in de cdwinkel. Wat een fantastisch album hebben deze gasten uitgebracht! Eerste reactie was nog een beetje lauw, maar nu is het hier dagelijkse kost.

Tegid.mzk schreef:

Ik vind het zeker vergelijkbaar. Dezelfde sound.

Dezelfde sound, alleen de songs zijn minder sterk dan op Dear, Science

Opnieuw een heerlijk album. Tot nu toe plaat van het jaar voor mij.

avatar van bloempje24
We are very sad to announce the death of our beloved friend and bandmate, Gerard Smith, following a courageous fight against lung cancer. Gerard passed away the morning of April 20th, 2011. We will miss him terribly.

Sven Bersee
Inderdaad droevig zeg. Zijn ook een aantal Amerikaanse shows gecancelled, logisch natuurlijk.

avatar van Joren999
coldwarkids schreef:

Dezelfde sound, alleen de songs zijn minder sterk dan op Dear, Science
Wel iets ja. Iets zwaar dwingends als DLZ zit er niet bij. Neemt niet weg dat dit ook een prima album is. 4*

avatar van johnretekut
het deuntje dat ie zingt in second song is zeer hit-waardig.
verder zeker een prima album!

avatar van jellecomicgek72
Wel echt een leuk plaatje dit, grijpt me nog niet echt helemaal, maar dit is duidelijk een groeiplaat! Maar eens inzetten op een 3'5* gaat waartschijnlijk hoger worden.

avatar van japser121
Ontdek de nieuwe van Tv on the radio met een uurtje film erbij...

YouTube - TV On The Radio - Nine Types of Light

Nine Types of Light is as much an album as it is a movie by TV on the Radio. The movie is meant to be a visual re-imagining of the record, and includes a music video for every song on the album. The band personally asked their friends and the filmmakers they admired to help direct the music videos. Tunde Adebimpe, the director for the full Nine Types of Light movie, storybooked the music videos together with interviews from local New Yorkers on various topics, including dreams, love, fame and the future. Tunde also directed the music video for Forgotten. Nine Types of Light, both the album and the movie are set to release on April 12, 2011.

avatar van Xel
Xel
Niet te onderschatten deze relatief lekker in 't gehoor klinkende cd van TVotR.
Er zit genoeg spanning en creativiteit in om te blijven boeien... en te groeien. Nummers die eerst voorbijkabbelen worden hoogtepunten (New Cannonball Run) en hoogtepunten blijven hoogtepunten (Repetition, Will Do, Second Song)

avatar van Daglish
Goede plaat, lekker in het gehoor liggend. Valt op hoe vaker ik de plaat hoor, hoe enthousiaster ik wordt. Dat is me bij dear science ook over komen. Repetition is een heel goed nummer.

avatar van Joren999
Xel schreef:
(New Cannonball Run)
Waarom wordt het nummer toch overal New Cannonbal Run genoemd? Het is gewoon New Cannonball Blues volgens mijn cd.

avatar van wisselstroom
Is het jullie ook opgevallen dat het eerste nummer qua bas wel heel erg lijkt op Golden Age van de vorige cd? Vergelijk de outro's. Verder niet storend hoor.

Wat me ook opvalt is het lage aantal stemmen en de lage waardering, vergeleken met Dear Science. Zo'n groot verschil zit er toch niet tussen de 2 cd's?

Kaartjes voor concert in Paradiso zijn besteld, ben benieuwd!