Bloodhound Gang - Hefty Fine (2005)

Label: Geffen

1. Strictly for the Tardcore (0:08)
  2. Balls Out (4:19)
  3. Foxtrot Uniform Charlie Kilo (2:52)
  4. I'm the Least You Could Do (3:58)
  5. Farting with a Walkman On (3:26)
  6. Diarrhea Runs in the Family (0:23)
  7. Ralph Wiggum (2:52)
  8. Something Diabolical (5:10)

met Ville Valo

9. Overhead in Wawa Parking Lot (0:04)
  10. Pennsylvania (2:57)
  11. Uhn Tiss Uhn Tiss Uhn Tiss (4:20)

met Natasha Thorp

12. No Hard Feelings (9:14)
avatar van Kos
Kos
Een nummer dat Ralph Wiggum heet .

Verder niets om naar uit te kijken voor mij. Beetje puberale niksnutten muziek .

avatar van Jordy
Diarrhea Runs in the Family

tondeman
en toch hebben ze soms erg goede lyrics en catchy liedjes...

Hoe kan iemand hier op 22 maart op gestemd hebben

avatar van Gizzmann
Ik wou deze ook toevoegen, maar wist de tracklist niet. Ik kijk hier echt naar uit, al ben ik bang dat het minder speciaal word. Foxtrot Uniform Charlie Kilo was namelijk niet zo super Bloodhound Gang achtig.

avatar van Jordy
Esli schreef:
Hoe kan iemand hier op 22 maart op gestemd hebben

Stem verwijderd, technisch probleempje

avatar van dudehere
fraaie hoes

avatar van Gizzmann
Pas op mensen! Van wat ik zo ver heb gehoord ga ik er vanuit dat dit een enorme tegenvaller word! Ik heb een paar nummers op mijn computer staan, maar die vind ik persoonlijk niet echt fantastisch Waar bij de andere CD's goed werd 'gerapt en Jimmy Pop en Q-Ball elkaar afwisselden klonk het allemaal veel overtuigender. Ze hadden voor mij zoiets als een echte Bloodhound Gang-sound gecreerd, elk nummer klonk orgineel.

Maar de nummers die ik nu hoor is niet meer die oude Bloodhound Gang. Ik geloof dat het Jimmy Pop is die ik alleen maar hoor, hij klinkt helemaal niet meer zo opgewekt. De sound is veel minder lekker en de humor minder leuk. Ik denk dat ze te veel naar andere artiesten hebben gekeken. Hoe moet ik het zeggen? Alsof ze teveel Britpop enzo hebben gehoord en nu ook maar ee beetje softere nummers maken.

Ik ga hem absoluut kopen, dat staat vast. Ik wil elk album van de Bloodhound Gang hebben, al zou ik er beter aan doen om eerst de eerte drie legaal te gaan aanschaffen (ben ik nog steeds van plan om te doen hoor!)

avatar van Facedown
Had grote verwachtingen van deze cd, zeker na 6jaar wachten...
Hefty Fine lost deze verwachtingen niet echt in, de humor zit wel weer in de cd, maar de sublieme verwijzingen die de eerste 3 cd's hadden zijn een beetje achterwege gelaten.
Toch zitten er weer zeer aanstekelijke songs tussen, bv. Foxtrot Uniform Charlie Kilo, Ralph Wiggum, Pennsylvania, Balls Out en Uhn Tiss Uhn Tiss Uhn Tiss...
De 3 skits zijn de eerste paar keer wel grappig, maar na een eindje toch vervelend.
Wat dacht je trouwens van de lyrics: If I want to be repeaditly sh*t on, i'll go make Dutch porn...
Toch een 3,5*

avatar van mir
mir
ik vind hem leuk

is tie al uit eigelijk?

edit: sorry ik had er bij release data overheen gelezen

Moet hem nog vaker luisteren, maar het is iig weer een leuke cd geworden met de nodige grappen en hillbillie-teksten

Het niveau van Hooray for Boobies wordt bijlange na niet gehaald, maar dat was ook bijna onmogelijk.

Zeer leuke nummers : F.U.C.K. , Ralph Wiggum, Uhn Tiss Uhn Tiss Uhn Tiss.

Vooral Uhn Tiss Uhn Tiss Uhn Tiss. is duidelijk het antwoord op The Bad Touch, maar lijkt er zo erg op dat het veel van zijn kwaliteit verliest.

Conclusie : Weer zeer leuk album, maar minder geniaal dan HFB...

slaemperayreon
klein vraagje:
ik meende dat er een dj was op HFB. is dat zo en zo ja, is die dan weg op PF?

avatar van Facedown
Die was en IS er inderdaad, DJ q-ball... Je hoort hem niet veel, maar hij is er op dit album!

avatar van Koenr
1,0
Na 6 jaar wachten had ik hier echt veel meer van verwacht. Ongeloofelijk matig album, eigenlijk valt elk nummer tegen.
De hoes is nog het leukste aan de cd.

Het leuke is er nu wel vanaf. Ik kon One fierce beer coaster nog wel waarderen, maar dit lijkt er bij lange na niet meer op: de liedjes spreken minder aan, de grappen zinder minder leuk en ik wordt gek van dat keyboard geluidje.

ik vind het briljant. de teksten soms misschien iets té flauw, hoewel er ook geniale zinnen inzitten:

'missing you like a hijacked plane on september 11th'
'you might as well be farting with a walkman on'
'If i want to be repeatedly shit on i'll go make dutch porn
When roughly translated even your naked truth means squat and what's more'

en verder gewoon echt uitblinkers als pennsylvania, ralph wiggum, f.u.c.k. en natuurlijk no hard feelings.
lekker!

Uhn Tiss Uhn Tiss Uhn Tiss rocks like hell

voor de rest ist ook zeer goed album (zelfde stijl als altijd :
- DROOOOOOOOG gezonge
-basis instruments
-absurte tekste
-200%bloodhound

4/5

De blik van die zanger is zo droog, ik lig altijd dubbel bij die clips. Uhn Tiss Uhn Tiss Uhn Tiss heeft ook al zo'n domme, maar erg grappige clip. Leuke muziek ook nog.

Uhn Tiss Uhn Tiss Uhn Tiss is een geweldig liedje. Foxtrot Uniform Charlie Kilo is ook wel een leuk nummer.
En als ik dan zie wat mindflight zeg dan denk ik dat ik deze cd maar eens moet gaan kopen, alleen zou ik het absoluut niet doen voor het hoesje .

Electro_
Ben ik hier nou echt de enige die Uhn Tiss een vreselijk fout nummer vind? Ik hoor hier niemand over hoe slecht die simpele-dance Fruity Loops muziek is.

avatar van Conway Twitty
heerlijk nummer juist,
en geen nare woorden over FL

Electro_
Oké ik hou m'n mond wel.

Ink
gister werd bij het Jeugdjournaal Uhn Tiss Uhn Tiss Uhn Tiss onder een filmpje gebruikt....

Tis een schande!
Waar gaat het heen met deze wereld...

avatar van illuvatar
Electro_ schreef:

Heb je helemaal gelijk in!
Geen slecht liedje opzich hoor maar dan dat goedkope commerciële geluidje erdoor!! aaargh

vooral grappige teksten, maar liedjes als Ralph Wiggum en Pennsylvania vind ik ook muzikaal erg lekker klinken. Ook de uitgebrachte singles F.U.C.K en Uhn tiss etc. liggen lekker in het gehoor en hebben briljante teksten. Leuke cd, en 6 februari te Tivoli maakten ze er ook een hele vette show van. (Met als leuk detail, op een groot doek stonden de hele tijd teksten waaronder 'Go back to Nieuwegein-zuid' mijn woonplaats!) Nee Bloodhound Gang kan niks meer fout doen bij mij.

Elektro, the bloodhound gang moet je dan ook niet beoordelen om de muzikale kwaliteiten. Maar niemand kan ontkennen dat die singles meestal enorm catchy zijn.
Iedereen kent 'uhn this', door die catchiness. Vroeger materiaal was natuurlijk nog fijner. 'Fire Water Burn', 'Along Comes Mary'..

Mojo Pin
Weer zo'n bijzondere hoes

Joy
lachen zich de ballen uit de broek, braken door met gortdroog semirocknummer, pasten zich daarna als cameleon aan aan welke succesvolle muziekstroming dan ook, doen dat nog steeds erg succesvol, (new order etc)

iedere commerciele draait die rotzooi ook nog, stinken er dus in, en het geldlaadje wordt weer lekker gevuld

slimme jongens

Joy