Racoon - Liverpool Rain (2011)

Label: [PIAS]

1. 2014 (3:26)
  2. No Mercy (2:46)
  3. Took a Hit (3:50)
  4. Freedom (3:20)
  5. Liverpool Rain (4:31)
  6. Little Down on the Upside (2:57)
  7. Don't Hold Me Down (4:24)
  8. Happy Thoughts (2:45)
  9. No Story to Tell (3:26)
  10. Don't Give Up the Fight (3:20)
  11. Better Be Kind (5:12)
  12. Save a Prayer [Acoustic] * (4:06)
  13. Took a Hit [Acoustic] *
  14. Freedom [Acoustic] *
  15. Liverpool Rain [Acoustic] *
  16. Don't Give Up the Fight [Acoustic] *
  17. This Will Be Our Year [Acoustic] *
avatar van thelion
Het is alweer het 5e studio album van Racoon.

Hun vorige album Before You Leave (2008) is een album dat heel erg door de Beatles beinvloed is, de titel van dit nieuwe album Liverpool Rain en de wetenschap dat een deel van het album is opgenomen in de Abby Road studio's doet vermoeden dat de ingeslagen weg met Before You Leave word door getrokken.
Ja het album bevat zeer zeker weer Beatle invloeden oa Little Down the Upside, maar die zijn op al hun albums terug te horen vn op Another Day en Before You Leave. Op dit album verruimen de heren hun horizon door subtiele strijkarrangementen en blaaspartijen toe te voegen, dit komt vooral tot uiting in de titel track (Liverpool Rain) , de single (No Mercy) en Took A Hit.

Dit album is gewoon heel erg vertrouwd Racoon waar mee ik bedoel dat het zeer vernuftige, melancholische en verfrissende Popmuziek is van een zeer hoog nivo en een sterk eigen geluid.

Ook de bonus cd met 5 unplugged nummers er op bewijst dat de nummers ook in een intieme setting overeind blijven.

4.5*

avatar van tristanrc1
Met het album 'Liverpool rain' bewijst Racoon ook het pop genre prima aan te kunnen met de nummers 'No mercy' en 'Took a hit'. Gelukkig staan er ook een paar nummers op die vertrouwder klinken, zoals het titelnummer en 'Don't hold me down'. Helaas klinken dit keer nu juist die nummers afgeraffeld, maar voor een Racoon-fan zijn deze nummers ook heerlijk om te luisteren. Extra aandacht voor '2014', de orkestraal aandoende achtergrond is zeer sterk in dit nummer.