Chef'Special - One for the Mrs. (2011)

Hip-Hop / Funk

6. Biggest Monkey (2:41)
  7. Lie to Me (4:10)

met Tessa Douwstra

8. Colors (5:24)
  9. Spitting on Ye Citystreets (2:42)
  10. Slowdown (3:32)
  11. Stick Around (4:04)
  12. Road I Walk On (11:05)

met Pete Philly en El Ten

Rene1979
Lekker Funk/Hip Hop ding.! Ik ga vrijdag naar het concert (releaseparty) Ook op luisterpaal

Wel jammer dat Too Far Gone er niet op staat.

avatar van Murdoc023
Ben wel benieuwd wat deze Haarlemmers met hun leipe busje ervan gaan maken. Hoop dat er weer wat van de reggaetune van Funkabilities terug te vinden is.

avatar van Snoeperd
Wat een goede band zeg! Heerlijke muziek met ontzettend veel afwisseling. Birds en Biggest Monkey zijn heerlijk. Beoordeling volgt nog als ik het een aantal keer beluisterd heb. Veel verschillende stijlen trouwens, funk hiphop soul en in Lie to Me zitten hele duidelijke reggeainvloeden.

Edit: In Colors gaat het ook nog flink rocken

Wat een ontdekking dit

Rene1979
Live zijn dit ook bazen! Geweldige releaseparty!

avatar van Murdoc023
Ze komen ook op bevijdingspop, ga zeker ff kijkje nemen, zeer benieuwd.

0,5
Bleh wat een kansloze DWDD/3fm-muziek. Caro Emerald heeft speed ontdekt en gaat vervolgens een hiphopplaat maken, zo klinkt het. De raps steken zo amateuristisch in elkaar, zo van: "laten we eerst naar de kerk gaan en daarna een toffe tekst rappen over blijheid." Bah. Bovendien is de instrumentatie ook wel een beetje heel erg 13 in een dozijn, vinden jullie niet? Standaard popdeuntjes, een melige brij, speciaal voor de consument. De consument die fan is van Caro Emerald, Roel van Velzen en De Gebroeders Ko. "Kom, laten we met zijn allen naar een groot festival gaan en dansen op de swingende muziek van Chef'Special!"

avatar van Murdoc023
Het enige nummer dat ik hier van ken is tot nog toe Scribblin en dat klinkt zeer teleurstellend. Inderdaad een standaard popdeuntje zonder enige eigen stijl toe te voegen. Ik heb hierbij het gevoel dat ze zich richten op een publiek van 14-jarige meisjes. Ik ken ze eigenlijk alleen van FunkAvision en die cd vond ik erg goed. Dat was ook een mix van verschillende stijlen, waaronder ook wat reggae en dat beviel me heel goed. Als Slowdown het nummer is van een hele tijd geleden is dat in ieder geval een goed nummer.

Rhythm & Poetry schreef:
sorry Rob maar ben je niet goed ofzo?

0,5
Geen idee, maar ik lees dit net op hun twitter: Live hiphop, rock and funk, 3FM Serious Talent. Ik denk dat Giel Beelen het ook goede muziek vindt. I rest my case.

Rene1979
Dus omdat Giel Beelen het goed vind is het troep en poppy zooi? Ik hou er ook niet van en dat weet je. Maar als het kwaliteit is dan ben ik niet te trots dat toe te geven. Stiekem heb je door de kamer gedanst maar dat durf je niet te zeggen. Chef'Special is imo een Hip Hop crew met uitstapjes naar vele genres.

Biggest Monkey alleen al is heerlijk

0,5
Nee want dat van 3FM zag ik pas nadat ik het album beluisterde. Het onderstreept voor mij slechts mijn mening dat deze muziek wat mij betreft in hetzelfde hokje mag worden gestopt als de muziek van Caro Emerald. Ik houd er niet van, omdat het te zoet, te cliché en te blij is.

Je hebt gedanst he...

0,5
Als het opruimen van kots als dansen wordt gezien dan heb ik gedanst Rene. Ja.

avatar van Snoeperd
Ik vind het een beetje overdreven, dat je het slechte muziek vind ok, maar dit is echt geen kotsmuziek want het klinkt gewoon normaal en met normaal bedoel ik dat het als goede luistermuziek klinkt en niet de top 40-dance kotspop.

Murdoc, met Scribblin heb je ook wel één van de slechtste nummers te pakken. Luister Birds of Biggest Monkey 'ns, dat zijn goede nummers.

avatar van Snoeperd
R & P, als je van deze muziek al gaat kotsen heb je een hele slechte maag.

Hier ga ik van kosten: ...

avatar van landrover
Klinkt erg goed allemaal maar de teksten/raps zijn vrij amateuristisch zo nu en dan. In het lyrics-boekje staan ook duidelijk een paar enorme taalfouten (1 voorbeeld: we was ipv we were)...Live erg kunnen genieten tijdens Stukafest Tilburg...dat dan weer wel.

avatar van MJ_DA_MAN
Snoeperd schreef:
Hier ga ik van kosten: ...
Kutschurft is gewoon geniaal (en dan heb ik het niet eens over de muziek, die ken ik amper tot niet); dat jij je laat afschrikken door de hoes en stoute tracktitels: jammer dan.

avatar van Snoeperd
Ik vind het wel grappig gevonden maar erg lekker ziet het er niet uit

avatar van Murdoc023
Ik begon ff mijn twijfels te krijgen over dit nieuwe project door de single Scribblin en R&P die dit ziet als kansloze 3FM poppy dansmuziek. Als ik ergens een hekel aan heb is het die poppy dansmuziek van tegenwoordig.

Nu ik dit een keer goed beluisterd hebt ben ik toch wel erg opgelucht. Standaard popdeuntjes, een melige brij, speciaal voor de consument. Niks van dat gelukkig. Ik zie dit eerder als een eigen stijl, voortgekomen uit vele invloeden. Dit is gewoon erg goede muziek. Je kan er niet van houden, maar zeggen dat dit slecht en dit vergelijken met Caro Emerald, van Velzen en de Gebroeders Ko slaat helemaal nergens op.

Elk nummer heeft een soort eigen stijl meegekregen, waarbij het een wat beter uit de verf komt dan het ander. Zo is Slowdown slecht geproduceerd, terwijl dat eigenlijk een erg goed nummer is. Ik heb nog een versie van Slowdown op mijn mp3 staan van twee jaar geleden waar het een stuk beter klinkt. The Biggest Monkey is duidelijk het hoogtepunt en ik ben ook zeer te spreken over Lie To Me.
Toch zijn er ook twee skippers, namelijk Scribblin en Stick Around. Dat is niet echt mijn ding, om het maar ff op deze vervelende manier te zeggen.

Conclusie: Gewoon een goed, lekker origineel album waar nog veel plezier aan te beleven valt.

0,5
Ik zou zeggen: lees mijn eerste bericht nog eens. Ik noem het én geen dansmuziek (in de zin van dance) én ik vergelijk de muziek zelf niet met Van Velzen en Gebroeders Ko. Wel die met van Caro Emerald. Als ze speed heeft gebruikt.

Edit. Ik noem het wel poppy dansmuziek. Daar ben ik het ook wel mee eens.

avatar van Snoeperd
Ik begon door R & P bijna ook te twijfelen maar na nog een keer luisteren blijf ik het goed vinden.
R & P, een nummer als Biggest Monkey, dat kan je toch niet verschrikkelijk vinden?

0,5
Tsja, zo zijn er ook mensen die Queen de beste band ooit vinden. Je hebt rare mensen op deze wereld. Ik vind elk nummer op deze plaat even verschrikkelijk, anders was mijn cijfer echt wel genuanceerder geweest.

avatar van P.O.W.
Wist niet dat dit van Nederlandse bodem was. Vrolijke zomermuziek, ik dig deze plaat wel.

avatar van MAS
MAS
Kijk dit vind ik nou leuke muziek. Fijne vrolijke mooi weer muziek. Ik hoop dat ik ze in de zomer ergens live kan zien want dit lijkt me erg leuk live.

Birds is wel een erg lekker nummer en voor mij het hoogtepunt van het album. Het album begint echt super goed met de eerste vier nummers. Daarna vind ik het wat minder worden. Het is trouwens leuker om de band live een keer te zien spelen. Ze zijn live beter dan op het album. Het Funk/Hip-Hop genre past goed bij live optredens!

avatar van roxyatbatb
Rhythm & Poetry schreef:

Zo onredelijk..

avatar van UmindC
Gisterenavond deze band op bevrijdingspop in Haarlem voor de 5e keer live gezien, een goede show neerzetten kunnen ze in ieder geval. Ga deze plaat eerdaags maar eens een kans geven, ik verwacht er in ieder geval veel van.

avatar van P.O.W.
Weet iemand deze ergens te koop buiten bol.com?

Rene1979
Sounds in Haarlem heeft hem ook.