The Pineapple Thief - Variations on a Dream (2003)

Label: Cyclops

1. We Subside (4:58)
  2. This Will Remain Unspoken (3:28)
  3. Vapour Trails (8:32)
  4. Run Me Through (4:42)
  5. The Bitter Pill (4:36)
  6. Resident Alien (4:14)
  7. Sooner or Later (4:16)
  8. Part Zero (7:27)
  9. Keep Dreaming (4:26)
  10. Remember Us (16:18)
  11. Sunday 20th: Crash * (5:46)
  12. Monday 21st: Sleep * (6:23)
  13. Tuesday 22nd: Haboob * (4:40)
  14. Wednesday 23rd: The Snail Song * (5:28)
  15. Thursday 24th: Fifty Four * (7:19)
  16. Friday 25th: 5 Minutes * (7:17)
  17. Saturday 26th: Reverse (Part One) * (4:10)
  18. Saturday 26th: Reverse (Part Two) * (4:53)
  19. Sunday 27th: King Street (Part One) * (5:55)
  20. Sunday 27th: King Street (Part Two) * (5:05)
avatar van bloempje24
Leuk album voor als je van Coldplay, radiohead, Smashing pumpkins etc houdt. Flink gitaren, akoustische instrumenten en ambiant op de achtergrond. Onbekende groep, maar zeker het proberen waard.

Het heeft inderdaad veel weg van Radiohead, deze plaat ken ik dan niet van ze, maar hun vorige, 137, is zeker interessant voor Radiohead-fans. Mooie space-rock die je vaak weg doet dromen (vandaar misschien ook die naam van het album)

avatar van c-moon
Weerom een prachtplaat van het ondergewaardeerde en onderschatte Pineapple Thief!

Ja, ik snap dat je er de link met Radiohead en Coldplay inziet, noem dan ineens ook maar Porcupine Tree, ook in dat straatje kan je hen plaatsen... alleen... ik vind Pineapple Thief toch van een iets ander (hoger) niveau dan met name Porcupine Tree en Coldplay, alsook Radiohead. Ofschoon ik ook de drie genoemde groepen kan smaken!

Beter dan Radiohead is wel wat overdreven hoor, ik heb trouwens al eens eerder hier op MuMe gemerkt dat als je een plaat echt bekender wil maken, je hem gewoon moet vergelijken met Radiohead.. daar komen een hoop mensen op af. Verwacht binnenkort dus maar veel aandacht hiervoor

Trouwens c-moon, als je Pineapple Thief zo goed vind, moet je ook eens luisteren naar Vulgar Unicorn, dat is de band waarin Bruce Soord zat voordat hij PT startte.

avatar van bloempje24
we nemen de proef op de som.

Radiohead kan nog véél leren van Pineapple Thief. Wat de heren hier laten horen is van een dermate hoog niveau dat Radiohead haar 7e album nog steeds niet uit durft te brengen. Pineapple Thief begint waar Radiohead eindigde met The Bends en de betere stukken van OK Computer.

Thom Yorke, gooi je Warp platen in de prullenbak en neem deze cd ter harte. Het zal je een hoop kunnen leren van hoe goed en emotioneel muziek kan zijn.

Pineapple thief, treedt toe tot het rijk van de allergrootsten.

Goed stukje, klinkt overtuigend.. en nu, let op mijn woorden, binnen een week heeft dit album 20 stemmen

avatar van bloempje24
Oók als het er zo dik opligt?

avatar van c-moon
Bloempje & Obsessed: ik wou niet de indrukken wekken dat ik 'tegen' Radiohead ben hoor, vind ook hen zeer te versmaden, ..

Maar ... het theorietje van Obsessed zou wel eens kunnen kloppen, misschien ook als het er zo dik opligt, Bloempje

Let's wait and see...

In alle geval: Pineapple Thief VERDIENT de aandacht!!!

O ja.. Thanks voor de tip, Obsessed...

obsessed schreef:

Helaas... ze zijn allemaal Toto aan het luisteren!

Wacht maar af, binnenkort start ik een heuze Pineapple Thief-campagne, dan moet en zal heel MuMe zwichten

obsessed schreef:

Hoe zit het met de campagne? Heb je nog ruimte in jouw campagneteam? Want dan doe ik mee.

Hij is nog niet zo op gang gekomen

Maar ik zou zeggen: be my guest

avatar van bloempje24
Zullen we gewoon er voor zorgen dat dit album t/m maandagavond op de eerste pagina van "updates' staat?

Worden mensen vanzelf nieuwsgierig!

Dus gewoon wat lullen over dit album zodat het de moderators niet opvalt

Wat zien jullie in de hoes, Obsessed, Dynamo d?

Kuch!

Het doet mij een beetje denken aan zo'n Grieks/Romeins standbeeldje Wat jij?

avatar van dynamo d
We Subside en Run Me Through: heerlijk!

Ga zo weg voor paar dagen weg, maar woensdagavond doe ik weer mee met de TPT-campagne.

Jullie moeten ook de andere PT albums gaan luisteren trouwens hoor. (en dan heb ik het dus niet over Porcupine Tree ).

obsessed schreef:
Het doet mij een beetje denken aan zo'n Grieks/Romeins standbeeldje Wat jij?

Inderdaad, volgens mij is het Hermes. Hermes is (ook) de Griekse god van de dromen, omdat in dromen mensen boodschappen vanuit alle werelden ontvangen.

Dat gevoel heb ik ook bij het beluisteren van dit album, alsof het een grote droom is, zo mooi.

Omayyad
Ik vind (The) Pineapple Thief een alleraardigst bandje, maar ik luister liever naar Porcupine Tree en Radiohead.
Op één of andere manier 'klikt' het net niet helemaal tussen Pineapple Thief en mij...

avatar van bloempje24
Pas na 139 luisterbeurten geeft dit album al haar geheimen prijs, niet opgeven dus!

bloempje24 schreef:

Ik vrees dat het niet aan het aantal luisterbeurten ligt...

avatar van bloempje24
Hey... wel meewerken aan de promotie, he!
Je hoeft het niet geweldig te vinden, gewoon doen alsof.

Omayyad
Mensen... allemaal snel gaan luisteren naar deze geweldige band!

Zo goed?

obsessed schreef:

The Pineapple Thief kort zichzelf meestal af met TPT en niet PT. Zie hun website: http://www.pineapplethief.com/

Omayyad schreef:
Mensen... allemaal snel gaan luisteren naar deze geweldige band!

Zo goed?

Perfect!

avatar van dynamo d
Part Zero, ook erg mooi. 't Was wat stil; dus maar weer een berichtje.

Oh Ja!

avatar van bloempje24
Volgens mij werkt de promotie voor geen meter!
Ik ga digitale flyers uitdelen.

Tsss koppige mensen hier.