Lukas schreef:
Waarom wordt deze plaat door mensen die No Need to Argue waarderen zo vaak de grond in gepraat? Zo ver liggen ze toch ook weer niet uit elkaar naar mijn mening.
Ik voel me toch ook enigszins aangesproken hier. The Cranberries begonnen als een soort folk-popgroep met hun debuutalbum. Consistent en fraai, maar ook een beetje saai, vond ik persoonlijk. Toen kwam No Need to Argue, waarop ineens een enkele stevige rocker stond in de vorm van Zombie. Eigenlijk heel onevenwichtig, maar omdat ik dat nummer toevallig goed vond en vind en ik in de rest van de plaat het ballad-segment ook wat beter uit de verf vind komen, scoort die plaat bij mij vrij hoog.
En dan zijn we hier aangeland. Het rockgehalte wordt flink opgevoerd, maar ik vind dat de band zich er nogal in vergaloppeert. Het in zee gaan met de producer van Aerosmith helpt hier ook niet echt mee natuurlijk, maar het is ook gewoon de band zelf die probeert een tweede Zombie af te leveren en er domweg niet in slaagt. Tussen de geforceerde momenten zitten een paar best aardige liedjes, maar tot een echt hoog eindoordeel kom ik dus niet. Volgend album vind ik weer aanmerkelijk beter.