Herbert Grönemeyer - Schiffsverkehr (2011)

Duitsland
Rock / Pop
Label: EMI

1. Schiffsverkehr (3:57)
  2. Kreuz Meinen Weg (3:46)
  3. Fernweh (3:29)
  4. Unfassbarer Grund (2:53)
  5. Deine Zeit (3:50)
  6. Erzähl Mir von Morgen (Titelthema: The American) (4:35)
  7. Auf dem Feld (3:43)
  8. Zu Dir (3:56)
  9. Wäre Ich Einfach Nur Feige (3:31)
  10. Lass Es Uns Nicht Regnen (3:50)
  11. So Wie Ich (4:17)
  12. November * (4:07)
  13. I Walk * (3:29)
  14. Keep Hurting * (3:10)
  15. Behind the Glass * (4:03)
  16. Mensch [English Version] * (4:31)
  17. Airplanes in My Head [New Version] * (4:31)
  18. Same Old Boys * (3:32)
avatar van dynamo d
Heeft iemand dit album al kunnen beluisteren? Ik ben erg benieuwd want zijn laatste 2 albums waren steengoed.

avatar van erikb88
Ik heb hem gisteren gehoord, en vind hem zeker niet slecht! Ik wil hem nog wel een paar keer horen voordat ik er een beoordeling aan hang, maar de eerste indruk is zeker positief.

Redelijk sterke plaat, vergelijkbaar met zijn vorige, Zwölf. Hij heeft wat inspiratie opgedaan tijdens het luisteren naar Muse, dat hoor je terug in nummers als 'Schiffsverkehr', 'Kreuz meinen Weg' en 'Auf dem Feld'. Die zal hij live dan ook zeker spelen.
De rustigere nummers bevatten mooie teksten die het openslaan van het tekstboekje zeker waard zijn: 'Unfassbarer Grund' en 'Wäre ich einfach nür Feige'.
Het concept van schepen, reizen etc. komt in meerdere nummers terug, wat maakt dat het album als een geheel overkomt.
Hopen maar dat hij in het najaar naar Nederland komt.

avatar van dynamo d
Weer een steengoed album van Herbert Grönemeyer. Je moet er ook een paar keer naar luisteren voordat je de volledige schoonheid ervan ervaart. Het titelnummer groeit steeds meer. Verder vind ik Erzähl Mir von Morgen (gebaseerd op zijn soundtrack-thema van The American), Auf dem Feld en Kreuz Meinen Weg erg mooi.
Ik heb ook de luxe editie met de bonus cd, waarop Engelstalige uitvoeringen van eerdere nummers staan. De Engelse uitspraak van Herbert is wat minder maar ook al zou deze goed zijn geweest, zijn muziek past beter bij de Duitse taal en vice versa.
Kortom: tot dusver voor mij het beste album van 2011!

Gregson
Fantastisch album weer van Grönemeyer! Zo meteen naar Gelsenkirchen voor de 'Schiffsverkehr Tour 2011"! Heb er weer zin in!