Prhizzm - Prhizzm EP (2005)

Canada
Electronic
Label: Benbecula

1. Small Comfort (2:06)
  2. Minutiae (5:48)
  3. Grasping the Equinox (4:25)
  4. Empty Your Mind (4:34)
  5. Bending Shadows Toward the Light (5:19)
  6. I Miss You Already (3:27)
track 2 in mpg formaat --> Minutiae

Link = officiele bron!

avatar van John Doe
Sterke clip. Muziekje ook goed.

avatar van Goodfella
Muziekje zeker, clipje kent z'n momenten

avatar van Onderhond
Muziek zeker, clipje vind ik maar ruk

avatar van John Doe
Subtiel gebrachte muziek is het zeker. In die subtiliteit hoor je alle schoonheid toch. Er wordt ook een flinke reis gemaakt in zoeen nummer, wat het aantrekkelijk maakt om veel vaker op te zetten. Die clip sluit geweldig aan. Een soort gevoel van een samenhang der dingen terwijl die er toch niet helemaal is krijg ik erbij, net als in een droom.

avatar van cichlisuite
ja heerlijk gemoedelijk, ik vind het artwork van deze ep dan ook erg toepasselijk. dit blijft zeker de komende tijd rondgalmen in mijn koptelefoon.

bas
Vanaf de eerste keer tot de tig keren dat ik deze cd al op heb gezet, verveelt de muziek nog steeds niet. En dat is toch wel iets eigens voor electronische muziek vind ik. Deze EP hangt vooral via melodieen aan elkaar, en dat maakt het echt prachtig. Geen enkele lijn wordt vaker herhaald, wat mij in de zelfde stijl toch een hoop afwisseling brengt. veel pruttelbeats maar geeneen ontoegankelijk voor zelfs de eerste keer. Een mooie ontdekking, en als er een LP aankomt wil ik 'm zeker horen! Het doet mij qua opzet deels denken aan LMW Motors van Quinoline yellow (=ook een prachtige plaat)

bas schreef:

absoluut mee eens, een heerlijke dynamisch karakter, nooit vervelend en lekker kort

bas
Hoe zit het met de nieuwe Minerals EP, heeft iemand deze ook gehoord? Ik kijk in elk geval uit naar het beloofde album van Prhizzm later dit jaar! Nog altijd een top-plaat.

avatar van John Doe
Deze heb ik al een tijdje en is uit de Minerals Series. Moet er nog eens goed naar luisteren, maar is in ieder geval minder dan de Prhizzm EP. Heb de Prhizzm EP weer eens op en en het is altijd even schrikken van de frisheid ten opzichte van andere muziek.

avatar van Sir Odolf III
John Doe schreef:

Frisheid is inderdaad wel de beste omschrijving van deze EP. Erg relaxte muziek - vrolijk, gevarieërd en minstens zo kleurrijk als de prachtige artwork doet vermoeden.

avatar van John Doe
Een memorabele ep is dit wel. Eigen stijltje heeft die Prhizzm zich afgebakend en dan in één keer een goede ep ermee. Zo hoort het. De muziek is veranderlijk, de melodieën zijn beroerend en atmosferisch, de bassjes zijn mooi, subtiel en strak, het geglitch en gepruttel wordt soms subliem gedaan zoals aan het einde van Grasping the Equinox, maar is meestal gewoon goed en bepalend voor het karakter van de ep. Af en toe is de tijd weer rijp om Prhizzm EP op te rapen en dan ben ik steeds weer onder de indruk. Ik ga niet teveel verwachten van deze artiest in de toekomst (in deze stijl). Dit lijkt me een éénmalig ei.

avatar van unmudded lake
Is me toch niet zo goed bevallen dit , vooral dan die "glitches en gepruttel" worden tot in het infantiele doorgebruikt.

avatar van KampF
Ik vind het zelfs een beetje goedkoop klinken, futloos

avatar van Visnet
Vond ik ook, maar blijf deze draaien, heerlijk ding!

bas
Juist Visnet, dat mag gezegd worden. Werkelijk een unieke EP, zo afwisselend, fris en dynamisch zie ik ze weinig, was het maar een volle LP

Deze weer na een tijd opgezet.

Het laatste nummer raakte me wel zeg! Erg mooie afsluiter.

Ik verhoog hem naar 5 sterren; 25 minuten muziek met veel afwisseling en prachtige klanken.

bas
En niet eens zo héél lang geleden dat ik er toevallig achter kom dat er een 'hidden track' opstaat vóór track 1. Dus a-la EP7, waar je vanaf start terug moet spoelen waar er zomaar nog een track naar voren komt (overigens niet even memorabel als de rest van de EP, maar bijzonder zonder meer.

Ik ben in staat al m'n CD's hierop te gaan controleren

avatar van Visnet
Kent iedereen dit nummer al? Ik neem aan dat jullie inmiddels al wel Spotify hebben ontdekt Ordeal By Ice - Prhizzm - Spotify - open.spotify.com Geweldig nummer..

Visnet schreef:

Ha, nieuw werk van Prhizzm is natuurlijk altijd welkom.

Maarre.. hoe zit het met dat Spotify? Ik heb er wel over gelezen, maar begrijp ik nu goed dat ik alleen een account kan aanmaken tegen betaling?
(dan gaat het helaas over, want ik ben nog steeds zo eigenwijs dat ik alleen bereid ben voor 'tastbare' (CD etc.) muziek te betalen dus niet voor MP3's en al helemaal niet voor het streamen van muziek)

bas
Je kunt ook een gratis account nemen, werkt prima. Je kunt dan 20 uur per maand gratis luisteren.

De overige tracks van dat album zijn niet echt uit het oog springend op het eerste gehoor, maar is dit een heel nieuw album?

bas schreef:

Inderdaad, het is nu ook gelukt. Om een of andere reden kon ik op mijn werk (ik moet zulke dingen ook niet op mijn werk doen...) alleen kiezen uit Spotify Unlimited of Premium, niet Spotify Open.

Leuk nummer wel, die Ordeal By Ice. Knisperend en veel afwisseling, zoals dat bij meer Prhizzm nummers het geval is. Bedankt voor de link Visnet.

avatar van Visnet
Het zijn volgens mij alleen maar 2 nummertjes die van een verzamelaar afkomen. Maar graag gedeelt!

(Moet zeggen dat Spotify me goed bevalt, vooral als je zin hebt in een avondje nostalgische muziek. Je valt van de ene in de andere plaat, erg leuk.)

avatar van -SprayIt-
Heerlijke EP zeg, retestrak allemaal. Begin met een 4.5*

avatar van -SprayIt-
Net gekocht voor 2,19 euro.