Mona - Mona (2011)

Label: Zion Noiz

1. Cloak & Dagger (2:40)
  2. Listen to Your Love (3:25)
  3. Teenager (2:55)
  4. Lines in the Sand (3:23)
  5. Taboo Lights (2:54)
  6. Lean Into the Fall (3:10)
  7. Say You Will (4:11)
  8. Shooting the Moon (3:26)
  9. Pavement (3:00)
  10. Trouble on the Way (2:36)
  11. Alibis (3:38)
  12. All This Time * (3:15)
  13. The Tally * (2:35)
  14. I Seen * (3:33)
avatar van jassn
Dit wordt een prachtige CD, Al de liedjes al gehoord buiten taboo lights en er zitten echt wel goeie nummers bij, hopelijk is het even goed op cd als live.

avatar van barrett
Kun je dit met andere bands gaan vergelijken?

avatar van jassn
Ze worden veel vergeleken met oude Kings of Leon en ja sommige liedjes doen me er soms aan denken maar ik doe niet graag mee met die vergelijkingen maar deze zou zoiezo vallen hier.

en ook de gaslight Anthem wordt genoemd. De meeste nummers zijn inmiddels in niet al te goede kwaliteit. Maar het beloofd veel goeds

avatar van andré
Vorige maand deze band per toeval live aan het werk gezien in Berlijn. Ze werden een beetje gepresenteerd als een kruising tussen The Clash en Gaslight Anthem, en dat klopt wel aardig. Ik vond het ook wel wat van British Sea Power weg hebben.

avatar van mooiemichel
Heb ze paar maanden geleden live gezien in de kleine zaal van Paradiso. Het was een kort maar krachtig concert. Daarom kijk ik al een tijdje uit naar dit album. En ik moet zeggen dat het op een paar nummers na zeker niet tegenvalt. Daarom voorlopig 3,5*

avatar van Co Jackso
Aangezien het album van The Gaslight Anthem bovenaan mijn top 10 prijkt, was ik automatisch zeer benieuwd naar dit debuutalbum van deze, naar het schijnt, vergelijkbare band. Om een tweetal redenen is dit album van Mona een stuk minder dan het werk van bijvoorbeeld een band als The Gaslight Anthem. Ten eerste gaat het om de variatie van de nummers op het album. Die is namelijk zeer weinig aanwezig. Elk nummer heeft een hoog tempo en een zeer standaard opbouw. Ook eindigen de meeste nummers zeer teleurstellend door nogmaals het refrein te herhalen.

Een andere reden waarom dit album tegenvalt is nogal persoonlijk. Ik vind namelijk dat ik mij te oud voel voor dit album. Vooral tieners zullen zich kunnen identificeren met de simpele teksten (zie ook het nummer Teenager). Overigens bevat het album zeker een aantal behoorlijk goede nummers. Teenager, Lines in the Sand en Listen to Your Love zijn simpele maar goede rocknummers met een hoog tempo. Verder hoop ik dat Mona zich kan ontwikkelen en in de toekomst kan komen met een volwassen album met een eigen identiteit.