Mother's Army - Fire on the Moon (1998)

Label: USG

1. N.D.E. (5:50)
  2. Way of the World (4:13)
  3. A Day in the Night (4:01)
  4. Fire on the Moon (3:57)
  5. Do What I Like (3:18)
  6. Common Ground (5:48)
  7. No Religion (4:00)
  8. Moruroa Atoll (4:08)
  9. The Code (4:39)
  10. The Lonely (5:55)
  11. Another Dimension (4:14)
avatar van sinkthepink
Heerlijke platat is dit toch, JLT nog in topform en Jef Watson van Nightranger op gitaar.
Dit was nog eens melodieuze vakmanschap, de nummers zijn stuk voor stuk erg goed, al zijn ze niet al te blijmoedig. De productie is wel wat vreemd dof maar dat doet bij mij niets af van het luisterplezier.

avatar van MetalMike
Zo'n plaat die altijd in mijn favorieten lijst zal staan. Zoveel kwaliteit hier, niet zoals zo vaak met "superbands" dat het resultaat tegenvalt. Alle klopt hier, tot het geluid aan toe. Beetje donker inderdaad, maar stoort me niet.
Drie platen heeft deze geweldige band gemaakt en alle drie totaal anders. Knap! Wat me met name ook heel erg bevalt aan de plaat is dat Turner niet overdreven Amerikaans showerig/uitsloverig doet met zijn stem en uitspraak, hij geeft werkelijk alles en plaatst zijn accenten precies daar waar nodig, zonder dat het geprogrammeerd overkomt. De cd spat van het enthousiasme. Een ieder levert een top prestatie!
Knallers zijn het titelnummer, "Way Of The World", het AOR'achig rockende "The Code", "No Religion" en de afsluitende beuker "Another Dimension"! Maar ik wil geen nummers tekort doen, alles is gewoon absolute top!
Damn, deze plaat had in een andere tijd misschien wel als een klassieker bestempeld geweest. Gewoon een wereldplaat, super!

avatar van Arjan Hut
Wat mij betreft het hoogtepunt uit de carrière van Joe Lynn Turner.

avatar van MetalMike
Daar kan ik me wel in vinden, zeker in de top 3