Blue Sky Black Death - NOIR (2011)

Electronic / Hip-Hop
Label: Fake Four

1. Our Hearts of Ruin (5:32)
  2. Sleeping Children Are Still Flying (6:00)
  3. And Stars, Ringed (5:10)
  4. To the Ends of the Earth (3:54)
  5. Farewell to the Former World (5:34)
  6. Falling Short (1:46)
  7. Gold in Gold Out (5:20)
  8. Where Do We Go? (4:37)
  9. In the Quiet Absence of God (2:05)
  10. Where the Sun Beats (4:45)
  11. Starry (4:39)
  12. Fire for Light (3:53)
  13. Swords from Driftwood (2:46)
  14. Sky with Hand (6:40)
avatar van Rhythm & Poetry
Van alle platen die dit jaar nog uit gaan komen verwacht ik van dit werk het meeste. Aantal geniale previews gehoord, dus de verwachtingen zijn bijzonder hoog te noemen.

avatar van Arrie
En nog een prachtig hoesje ook!

avatar van He$$el_01
Jammer dat dit (denk ik) alleen instrumental is. Had graag een paar raps op de beats van BSBD gehoord.

avatar van FlyLo
Dit zou wel eens het album van het jaar kunnen worden.

Pre-order linkje met snippets

Heb m gelijk gepreordert voor dat tientje incl.

Al te beluisteren op Spotify voor degene die hem nu al willen beluisteren!

Tyn
He$$el_01 schreef:

Ik niet..

Tyn
Ik vind Blue Sky Black Death echt geweldige producers, en vind de meeste vanhun albums erg goed, maar ben eigenlijk niet zo onder de indruk van alle snippets..
Klinkt me te lief en dromerig allemaal. Doe mij maar een track als "Written in Blood" of "No Image". Anyway, wel heel benieuwd naar het album.

avatar van Modder-Eter
Het album is inmiddels op verschillende plekken in zijn geheel te beluisteren (waaronder Spotify en je lokale pindakaasfabriek) en na een keer of 2-3 luisteren vind ik het een heel solide album. Er zijn nog niet echt uitstekers, aangezien het een voortkabbelend beekje vol melodie en dromerigheid is, met het rauwe BSBD randje. Ik vind hem nog niet van het niveau van Late Night Cinema, maar het is gewoon weer een klasse album.

avatar van Rhythm & Poetry
Zoals ik had verwacht: een heerlijke plaat. Een schilderij. Hoge diversiteit aan geluiden, maar toch samensmeltend tot een mooi geheel, een sfeervol geheel. Ik moet de plaat nog wat verder op me laten inwerken, duidelijk is wel dat dit een heel mooi cijfer van mij gaat krijgen. Eindelijk komt het talent van dit duo tot haar recht, dit is tot nu toe het beste werk van Blue Sly Black Death.

avatar van Modder-Eter
Daty vind ik het mooie aan de platen van dit duo. Je kunt ze perfect als achtergrondmuziek gebruiken, maar ook bij actief luisteren overweldigen ze je. Helemaal omdat dit net als Late Night Cinema (ik heb het niet zo op het zingen en rappen over deze intrumentale schilderijen) een geheel is maar toch niet verveelt.

avatar van Delars
Dit klinkt erg vet..

avatar van jacknina
Zo zo zeg HEERLIJK deze muziek voor je OORTJES!!!!

avatar van FlyLo
Ik deel toch niet dadelijk in de vreugde hier.
Die soul/zang-samples werken op geen enkel nummer en passen gewoon niet bij de sfeer van het album. Sommige nummers worden van het ene moment op het andere totaal verpest door er nog een drum bij te plakken die totaal niet bij de rest past.
Bij vlagen is het wel heel goed (Sleeping Children Are Still Flying), alleen verpesten ze zelf zowat ieder nummer door teveel ineens te willen doen. Kan ook niet de volledige lengte blijven boeien.

avatar van pqt
pqt
Ik deel de vreugde wel. Prachtige muziek!

avatar van thgryda
Idem ik vind het ook een goeie plaat

avatar van Silky & Smooth
Bijzonder mooie muziek! Er wordt een heerlijk sfeer gecreëerd, die je helemaal meevoert. Er rustgevend allemaal met precies genoeg stukje erin verwerkt die ervoor zorgen dat je aandacht erbij gehouden wordt. Ik ben verder niet echt bekend met dit duo, maar ik heb een gevoel dat het niet beter dan dit is. Een van de mooiste platen (ook de cover) van 2011! 4,5*

tuktak
vooral bijzonder dat zo'n plaatje opeens wordt opgepakt als er hiphop bij staat. eigenlijk is het niet veel meer dan een downtempo light. een genre wat eigenlijk al wel zo goed als uitgemolken is. pianootje, bassje, soms een stringetje hier en daar.
spannender maar met dezelfde ingredienten zijn artiesten als loess, near the parenthesis, subtractivelad, christ., kelpe om er maar een paar (willekeurig) te noemen. niet hetzelfde als dit nee, gewoon een aanvulling op (scheelt weer mogelijke discussie).

avatar van MJ_DA_MAN
tuktak schreef:
Wat een onzin; BSBD is vrij bekend hier onder de hiphoppers, zowel hun instrumentale muziek als hun beats voor rappers als Virtuoso en Holocaust.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik word van deze warme muziek toch een stuk vrolijker dan de artiesten die jij daar opsomt. Soms hoeft instrumentale hiphop helemaal niet zo ingewikkeld te zijn om toch aan te komen.

Daarnaast sluit ik me aan bij MJ. Mensen keken al uit naar dit werk voor het uberhaupt bekend was wat dit precies ging worden.

tuktak
misschien moet je die zin ook gewoon niet uit zijn context halen.

verder prima als je er vrolijker van wordt, zoals ik zei is dit een lightvariant.

avatar van Rhythm & Poetry
Moeilijk om die zin niet uit zijn context te halen, gezien het los staat van je verdere bericht. Zelfs in je eigen bericht lijkt de zin uit haar context te zijn gehaald. Knap werk.

tuktak
gewoon beter lezen ipv zeuren

avatar van Rhythm & Poetry
Beter formuleren. Ik begrijp wel wat je bedoelt. Maar eigenlijk is de eerste zin niet meer dan een loze 'aanval'. Als je dat zelf niet inziet dan houden we het er voorlopig maar op dat het nog zo vroeg is.

tuktak
het is natuurlijk helemaal geen aanval en je hoeft ook niet perse te reageren hoor. als je je schijnbaar toch verveeld is een leuke review een beter idee.

avatar van Dungeon
tuktak schreef:

Valt wel mee toch? Slechts 13 stemmen op het moment.
Daarnaast heeft het plaatsen van deze plaat op de frontpage mijn inziens eerder dat effect.

avatar van niels94
Inderdaad, want zo ben ik er ook bij gekomen

Ga deze zeker nog luisteren gezien de positieve reacties hier.

avatar van thgryda
Ik heb em persoonlijk gechecked door de previews die ik wel nice vond... Dat er hip hop bij staat is bijzaak, bij bonobo of emancipator staat dat volgens mij niet en die platen vind ik zelfs nog een stuk beter dan deze. Flying lotus staat ook hip hop bij terwijl dat er toch verder vanaf ligt dan deze plaat.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Dit is inderdaad downtempo in de richting van Emancipator. Bonobo is minder dromerig, en m.i. ook sterker. Hoewel de vergelijking met Emancipator qua sound wel op gaat, geloof ik niet dat dit album ergens aan Soon It Will Be Cold Enough kan tippen.