Little Feat - Feats Don't Fail Me Now (1974)

Label: Warner Bros.

1. Rock & Roll Doctor (3:02)
  2. Oh Atlanta (4:22)
  3. Skin It Back (4:14)
  4. Down the Road (3:48)
  5. Spanish Moon (4:44)
  6. Feats Don't Fail Me Now (5:24)
  7. The Fan (4:31)
  8. Cold Cold Cold / Tripe Face Boogie (9:58)
avatar van kort0235
Wat mij betreft een geweldig album!
Ik ben helemaal om, als het om Little Feat gaat.

Dehoes is werkelijk fenomenaal !!! Wat een prachtontwerp!
In die auto: zijn dat George Washington en Marilyn Monroe????

avatar van Droombolus
Al die Neon Park hoezen zijn fabeltasties ....

avatar van kort0235
Inderdaad, Droombolus, prachtontwerpen!!

kistenkuif
Stijn_Slayer schreef:
Slechts 50 stemmen voor deze topplaat die voor mij inmiddels al dicht tegen 4,5* aanzit. In korte tijd heeft Little Feat mij helemaal kunnen overtuigen. Op het eerste gehoor hoor je kwaliteitsrockmuziek, maar bij elke luisterbeurt ontdek je iets nieuws, vaak heel subtiel. Little Feat was hier inmiddels een meester geworden in het op eigenzinnige manier combineren van verschillende genres. Het is knap dat ze ondanks de grote verscheidenheid toch altijd de 'Little Feat Sound' op een nummer konden plakken.

Heerlijk, dat Original Album Series setje. 5 toppers voor 16 euro! Aan de prijs en aan de muziek kan het niet liggen, maar toch wordt er helaas maar weinig op Little Feat gestemd.

Helemaal eens met alles wat je schrijft. Zoals er verplichte boekenlijstjes zijn voor eindexamens zo zouden ze dat ook moeten invoeren voor MuMe-users. En dan hoort een keuze uit de vijf eerste albums van Little Feat daar op te staan. Mét commentaar van de muziekleerling. Leesbaar voor alle andere users. Jaja we moeten helaas even streng zijn, nondeju.. !

Aan de prijs van het boxje met precies die vijf kan het niet liggen. Het is daarom buiten kijf de ideale instapmogelijheid voor de Featbeginners. Neem de vijf beste albums van de Stones (Beggars Bleed Sticky Exile Tattoo). Over dat niveau hebben we het hier namelijk! Keerzijde van zo'n doosje voor deze dumpprijs kan zijn dat het muziekvolk denkt: zo goedkoop, dat kán gewoon niet goed zijn.....

Ze weten niet wat ze missen.

avatar van freakey
Little Feat :: News - littlefeat.net is niet zo lang gelede uitgekomen. Ook niet erg duur ( rond 35 €), en nog wat completer dan de 5 cd box die hierboven is genoemd... incl wat unreleased materiaal op de laatste cd...

Het betere werk van LF

avatar van Tonio
Na al die jaren weer beluisterd en nog steeds opmerkelijk fris. Prachtplaat!

bikkel2 schreef:
Achteraf beschouwd mag Little Feat gezien worden als 1 van de meest inventieve Amerikaanse bands uit de 70er jaren .
Dit album is 1 van hun hoogtepunten . Ritmisch vooral ook een verademing . Uitstekende songs waar wederom Country /Blues , Rock , Rock & Roll en vleugjes Jazz doorelkaar heen worden gehusselt . Altijd luchtig en met de nodige muzikale hoogstandjes .
Het album zou inderdaad geluidtechnisch door de molen gehaald mogen worden . Dat zal hun muziek alleen maar ten goede komen .
Ik ben erg gelukkig dat ik recent de band heb ontdekt .
Beetje laat , maar er is ook zoveel te ontdekken .
ik vind het apart dat ik de laatste tijd reacties lees aangaande de kwaliteit van de LF albums die men ter discussie stelt. Ik heb het gehele oeuvre op vinyl en ik ervaar de algemene geluidskwaliteit als sublieme. Waarschijnlijk heb ik geluk gehad met de aanschaf van louter orginele persingen

avatar van Droombolus
Boomersstory schreef:

Ik heb er alleen met deze plaat last van eerlijk gezegd. Het geluid is gewoon niet zo transparant, ook op CD niet. Er ging destijds een wereld voor me open toen ik 'm een keer met koptelefoon beluisterde, zoveel kleine details kwamen er boven die, als ik over de boxen luister, verloren gaan in de mix.

Droombolus schreef:

dat zou je dan ook waarnemen wanneer je de inzet

avatar van papat
Zou me niks verbazen als van deze binnenkort een deluxe en opgepoetste versie uitkomt. Sinds vandaag staat er een alternatieve versie van Spanish Moon op spotify.

De deluxe en opgepoetste versie is inmiddels verschenen. 3cd's, te weten het geremasterde originele album, een cd met outtakes en een cd met een live concert uit 1975.

avatar van late for the sky
deze lp bevat enkele zeer goede nummers ( rock and roll doctor ,oh atlanta ,long distance love ,feats don't fail me now) het laatste nr hoeft voor mij niet.
wat de geremasterde cd nog verbeterd aan de originele lp weet ik niet voor mij telt de muziek ,niet de opname kwaliteit
een cd met outtakes is waarschijnlijk alleen voor de die-hard fans interessant
de cd met het live optreden uit 1975 idem
ik heb de uitstekende live cd waiting for columbus in huis als alternatief
nu ga ik nog eens naar de prachtige intro luisteren van rock and roll doctor

avatar van potjandosie
het 4e album met de unieke sound van Little Feat, die wel een mix wordt genoemd van o.a. blues, r&b, country, rock n' roll, boogie, rockabilly, funk en zelfs jazz fusion. merkwaardig dat sommige users op MuMe het over southern rock hebben, een genre wat ik persoonlijk niet terug hoor in hun muziek. bij southern rock denk ik meer aan bands als The Allman Brothers, Lynyrd Skynyrd, The Outlaws, Grinderswitch, etc., maar dat terzijde.

de band had destijds in de 70's een flinke reputatie opgebouwd als live act en waren om die reden met name in het zuiden van de U.S.A. populair. op dit album staan vele live klassiekers van de band, waarvan liefst 5 tracks (1,2,3,6 en verschenen op het album "Live in Holland 1976" (2014), een registratie van hun optreden tijdens het Pinkpop festival. een gedenkwaardig optreden, waar ik "one of the happy few" was.

uitsluitend sterke tracks op dit album "Rock and Roll Doctor" (LG, Fred Martin), "Skin It Back" (Paul Barrere), "Down the Road" (Lowell George), de titeltrack "Feats Don't Fail Me Now" (Barrere/George/Fred Martin) en "The Fan" (LG, Bill Payne), maar als geheel vind ik dit album net iets minder dan het 5 sterren album "Dixie Chicken".

de afsluitende prima medley "Cold, Cold, Cold (Lowell George) / Tripe Face Boogie" (Bill Payne/Richie Hayward), 2 nummers die eerder verschenen op het album "Sailin' Shoes", onderstreept de energie van hun live optredens uit die tijd.

Album werd geproduceerd door Lowell George
(except track 5) by Van Dyke Parks
Recorded at Blue Seas Recording Studio, Hunts Valley, Maryland

wijlen Gordon DeWitty speelde clavinet op "Spanish Moon"
Emmylou Harris, Fran Tate, Bonnie Raitt: backing vocals

deelcitaat uit de liner notes:

"Following the release of "Dixie Chicken", Little Feat members worked on a variety of outside projects. George, in constant demand as a session musician and songwriter, contributed to albums for a diverse array of artists including The Meters, Carly Simon, Chico Hamilton, Nilsson and Robert Palmer. Payne likewise appeared in studio and on the stage with the Doobie Brothers, Bonnie Raitt and others. In early 1974, the band came together again to record a new album "Feat's Don't Fail Me Now".