Little Feat - Little Feat (1971)

Label: Warner Bros.

1. Snakes on Everything (3:03)
  2. Strawberry Flats (2:21)
  3. Truck Stop Girl (2:29)
  4. Brides of Jesus (3:20)
  5. Willin' (2:23)
  6. Hamburger Midnight (2:28)
  7. Forty-Four Blues: How Many More Years (6:27)
  8. Crack in Your Door (2:16)
  9. I've Been the One (2:20)
  10. Takin' My Time (3:46)
  11. Crazy Captain Gunboat Willie (1:56)
avatar van vin13
Deze geweldige band pas laatste jaren ontdekt maar dan wel gelijke de eerste 5 platen(box) die ik allen de moeite waard vind. Ik ben zelf een Stones liefhebber en dat sluit goed aan, zie ik ook aan de bovenstaande berichten.
Ik vind het een pluspunt dat het soms een beetje rommelig aanvoelt en dat komt de sfeer ten goede.

@Madjack71: gelukkig heb ik Poco wel op tijd ontdekt en deze band zien optreden in Hardenberg,weet het jaar niet meer.

avatar van jorro
Verrassend goed album. Staat ook genoteerd in het Aloha lijstje over 1971 (op nr. 12). In mijn jonge jaren nooit opgevallen. Ik kende de naam wel, maar het was geen band voor een poster op je kamer. Zonde want ik kom er nu pas achter dat ik dit al bijna 50 jaar heb gemist.

Mssr Renard
Funky, groovy en heerlijk opgewekt.
Fijn scherpe slidegitaarwerk. Dit is hoe ik mijn southern rock het liefste heb.

Met Lowell George en Bill Payne als twee krachtige, zelfverzekerde frontmannen. Mooi pianowerk ook van Payne. Lijkt wat op dat van Chuck Leavell.

Enigszins vergelijkbaar met Rolling Stones. Maar doet me ook wat denken aan waar Sea Level later mee kwam.

avatar van Boomersstory
Als liefhebbertje van 14 jaar oud draaide ik de eerste werken ( op audiocasette) van Little Feat bijna onophoudelijk. Groot was het verdriet dat de audiocasette met daarop het zinderend mooie debuut van de folkrock formatie vastliep en sneuvelde. Groot was de opluchting dat ik 3 LF albums op vinyl kreeg op mijn latere verjaardagen

avatar van potjandosie
heerlijk rauw, ongepolijst debuut album van Little Feat. staat ruim 50 jaar later nog steeds als een huis, mede dankzij de kwaliteit van de composities. "rootsrock" van de bovenste plank met blues als meest dominante invloed, alhoewel in een aantal nummers folk en country invloeden hoorbaar zijn.

2 songs van Bill Payne: "Snakes on Everything" en "Takin' My Time", waarop Bill Payne de lead vocal voor zijn rekening neemt
3 songs van Lowell George: "Willin", "Crack in Your Door" en "I've Been the One"
4 songs van Payne/George: "Strawberry Flats", "Truck Stop Girl", "Brides of Jesus", "Crazy Captain Gunboat Willie
1 song van Lowell George en Roy Estrada: "Hamburger Midnight"
1 song de blues medley "Forty Four Blues" (Roosevelt Sykes) "How Many More Years" (Chester Burnett)

wijlen Lowell George zingt behalve op 1) en 10) op alle overige tracks. behalve zijn geweldige lead vocals, excelleert de man met zijn slide gitaar spel op tracks als "Snakes on Everything" een sterke compositie van Bill Payne, "Strawberry Flats" en "Crack in Your Door".

rustpunten op dit album zijn de George klassieker "Willin", een nummer dat later talloze keren werd gecoverd door o.a. Gregg Allman, Jackson Browne, Steve Earle, Tom Petty, Linda Ronstadt etc., het prachtige "I've Been the One" waarop Lowell George zijn zangkunsten etaleert en de Bill Payne ballad "Takin' My Time".

een ijzersterk, onbevangen debuut van deze unieke band. net als Boomersstory was ik destijds bij verschijnen van dit album 14 jaar oud, dus ja nostalgie zal ongetwijfeld een rol spelen bij de beoordeling van deze tijdloze klassieker.

Album werd geproduceerd door Russ Titelman
Recorded at United Western Recorders, Hollywood & The Record Plant, Los Angeles

Lowell George: guitar, harmonica, vocals
Bill Payne: keyboard, vocals
Richard Hayward: drums, background vocals
Roy Estrada: bass, background vocals

Ry Cooder: bottleneck guitar on "Willin", guitars on "Forty Four Blues/How Many More Years"
Sneaky Pete: pedal steel on "I've Been the One"
Russ Titelman: piano on "Ï've Been the One", background vocals & percussion
Strings and horns arranged by Kirby Johnson

[quote]Boomersstory schreef:
DEze 3 platen zijn bijna aan vervanging toe. Geweldige songs die ik door de jaren heen heb ' grijsgedraaid' waarbij het debuut op eenzame hoogte bovenaan staat. Bridge of Jezus wat een beauty song

[quote]Boomersstory schreef:

Brides of Jezus wat een beauty van een song is dat toch

potjandosie schreef:

1 song van Lowell George en Roy Estrada: "Hamburger Midnight"

Album werd geproduceerd door Russ Titelman
Recorded at United Western Recorders, Hollywood & The Record Plant, Los Angeles

Lowell George: guitar, harmonica, vocals
Bill Payne: keyboard, vocals
Richard Hayward: drums, background vocals
Roy Estrada: bass, background vocals

Sneaky Pete: pedal steel on "I've Been the One"
Russ Titelman: piano on "Ï've Been the One", background vocals & percussion
Strings and horns arranged by Kirby Johnson
apart om te vernemen dat ook een van mijn helden, Ry Cooder , hier een muzikale rol had