Culture Club - The Best Of (1989)

Label: Disky

1. Do You Really Want to Hurt Me (4:25)
  2. White Boy (4:41)
  3. Church of the Poison Mind (3:32)
  4. Changing Everyday (3:20)
  5. The War Song (3:57)
  6. I'm Afraid of Me (3:18)
  7. It's a Miracle (3:25)
  8. The Dream (From Electric Dreams) (2:29)
  9. Time (Clock of the Heart) (3:44)
  10. The Dive (3:48)
  11. Victims (4:55)
  12. I'll Tumble 4 Ya (2:36)
  13. Miss Me Blind (4:31)
  14. Mistake No 3 (4:35)
  15. The Medal Song (4:15)
  16. Karma Chameleon (4:01)
Ah, verzamelaar nummer zoveel Deze versie heb ik ooit in bezit gehad. Ik heb hem ook snel weer de deur uitgedaan, omdat de meeste hits al wel te vinden zijn op allerhande 80's verzamelaars en dat werd een beetje dubbelop. En om nou te zeggen dat je een hele Culture Club verzamelaar achter elkaar opzet: niet echt. In de jaren '80 zelf had ik het zeker hoger beoordeeld, maar dit is 2005 en dan rest slechts nostalgie. En die nostalgie levert dan toch nog 3 sterren op.

Ruby1966
Hee, deze heb ik ook nog ergens. Eigenlijk alleen maar gekocht om de nummers Victims en Time. De rest hoeft niet echt meer voor me.....

avatar van IMPULS
Het verschil zit 'm in de (meeste) hits en het onbekendere werk. Te groot. Dat maakt deze verzamelaar lastig te draaien. Maar het is niet slechts de nostalgie waarop ik een 3 zet...

avatar van Nicolage Rico
Deze heb ik ooit gehad van een oude oma die haar albums wegdeed. Eigenlijk heb ik 'm nog nooit opgezet. Op de hitjes na, ken ik niks van dit album

Of ik 'm ooit op ga zetten????

avatar van musicfriek
Nicolage Rico schreef:
Of ik 'm ooit op ga zetten????

Staan best leuke nummers tussen anders. Gewoon eens proberen zou ik zeggen.

Marcel²
Nicolage Rico schreef:
Deze heb ik ooit gehad van een oude oma die haar albums wegdeed.

Dit soort uitspraken kennen we.

Marcel²
Vaak brengt Disky verzamelaars uit die naar mijn gevoel niet helemaal kloppen, deze is wel aardig kan geen nummer ontdekken die ik persoonlijk mis.

avatar van Janz
Marcel Jongeneel schreef:

Deze verzamelaar is oorspronkelijk uitgebracht door Virgin. De Disky-uitgave is een goedkope re-release.
Ik heb deze verzamelaar ook in de kast staan. Af en toe draai ik 'm nog wel eens. Boy George is natuurlijk een rare snijboon, maar anno 2006 zijn we dat allang vergeten. Wat blijft is de muziek en die is best lekker. Je kan het slechter treffen. 3,5*, wat mij betreft.

Alleen al vanwege Victims en Time is dit de moeite waard hoor.

rayman schreef:
Alleen al vanwege Victims en Time is dit de moeite waard hoor.

En natuurlijk "Do you really want to hurt me" niet te vergeten. Een klassieker!

Die pik je dan gewoon lekker mee.

avatar van gemaster
Het enige goede wat Boy George ooit heeft gedaan was die deur intrappen in 'The A-Team'.

gemaster schreef:
Gemaster, je doet Boy George tekort

Een mening Hans, niet meer dan dat. Een mening, in dit geval van gemaster. Geen reden voor een rood hoofd met hangende mondhoeken. Wind je niet op.

rayman schreef:

OK Rayman

avatar van gemaster
Hans Brouwer schreef:
Gemaster, je doet Boy George tekort

Nou vooruit, hij was ook best grappig in die A-Team aflevering.

avatar van Hans Brouwer
Nou dan we toch allemaal weer gelukkig!

Was ik al!

De zoveelste verzamelaar van deze groep. Niet alle hitsingles staan hierop. Jammer. Goede songs afgewisseld met minder sterke nrs. 3/5.

Pieter Paal
Church of the poison mind, I'm afraid of me, It's a miracle, Victims, Miss me blind en The medal song zijn toch knallers uit de gehele popgeschiedenis.

Victims en Time vind ik zó goed dat ik ze allebei op 12-inch heb.

avatar van musician
Ik geloof dat je hiermee alles wel hebt dat enigszins van muzikaal belang zou kunnen zijn inzake Culture club.

Naast het zeer terecht meermalen bejubelde Victims, zou ik ook The War Song eens willen noemen als één van de betere nummers van de band.

Toch staat er ook heel veel op dat mij niet sterk genoeg is, voor het geheel net aan 3***

avatar van dazzler
Prima verzamelaar die lang en met verschillende hoezen in het budget circuit heeft gecirculeerd.
Alle singles van de eerste drie albums zijn present, aangevuld met lukraak gekozen albumtracks.

Van de film Electric Dreams koos men voor The Dream,
hoewel Love Is Love in sommige landen op single verscheen.

avatar van Dibbel
Hier heb ik de Disky-versie van, ooit gekocht voor 10 gulden. Op de hoes staat 1989, maar toen bestond Disky nog niet.
Dit is in ieder geval een goede samenvatting van de eerste 3 LP's en voor de verandering staan alle hits die ze gescoord hebben erop.
Boy George was een extravagante verschijning met een mooie stem en de hits zijn zonder meer OK, en sommigen hebben het zelfs tot meme geschopt tegenwoordig.
Karma Chameleon en The War Song vind ik nog steeds geweldig.
Waardering volgt wel een andere keer. Met het betere weer in aantocht (maar volgende week nog niet) gaat deze er toch nog een paar keer in.

Deze band staat zeker in het straatje jeugdsentiment, de stem van Boy George heeft iets heel fijns. Mijn favorieten het eerste, laatste, zevende nummer en absoluut ook Time.