Sammy Hagar - Loud & Clear (1978)

Label: EMI

1. Red (5:03)
  2. Rock 'N' Roll Weekend (3:41)
  3. Reckless (6:39)
  4. Turn Up the Music (5:45)
  5. I've Done Everything for You (3:28)
  6. Young Girl Blues (8:58)
  7. Bad Motor Scooter (7:00)
  8. Space Station #5 (3:49)
avatar van RonaldjK
Dit album is eigenlijk dezelfde als All Night Long, maar dan de Europese editie die o.a. in Nederland werd geperst. Hoera voor ons, want wij kregen mooi een extra nummer mee!

De band bestaat hier naast zanger en gitarist Sammy Hagar uit gitarist Gary Pihl, toetsenist Alan Fitzgerald (die een bescheiden rol speelt), bassist Bill Church en drummer Denny Carmassi. Op Pihl na allemaal ex-leden van Montrose, zodat het niet verwonderlijk is dat ook werk uit die dagen wordt gespeeld: Make it Last en Bad Motor Scooter met daarin naast een heerlijke bassolo een gitaarduel om de vingers bij af te likken, plus op dit Loud and Clear ook nog eens Space Station No. 5. Zoals in het bericht hierboven opgemerkt wijkt de mix van die bonus af van de rest. Maar storend is het niet, het geluid is iets steviger met iets meer bas. Lekker juist!

Dit is een gitáárplaat met een ritmesectie die staat als een huis en het strotje van Hagar in topvorm. In het begin van zijn carrière moest Hagar nog enigszins zoeken naar zijn eigen stijl, maar live was te merken dat zijn kwaliteit vooral ligt in energieke hardrock. Als je die uitvoert zoals hier het geval is, dan volgt een heerlijk livealbum. En dan te bedenken dat zijn volgende liveplaat Live 1980 me nog beter bevalt...