Kode9 + The Spaceape - Black Sun (2011)

Electronic

11. Am I
  12. Kryon

met Flying Lotus

avatar van Dreten Bukgat
een paar dagen geleden nog eens hun debuut opgelegd en bij het bezoeken van musicmeter kwam ik erachter dat er een nieuwe aankomt. ben benieuwd naar deze... de reviews klinken alleszins veelbelovend...

avatar van Dreten Bukgat
gisteren voor de eerste keer gehoord. daarnet voor een tweede keer beluisterd...

stamp of approval...

avatar van Teunnis
Op de Luisterpaal staat er een andere trackvolgorde.

Klinkt best leuk, al komt het denk ik niet verder dan leuk om op de achtergrond te luisteren.

tuktak
otherman is wel een bazentrack zeg! goede plaat toch ook, niet vernieuwend maar wel ontzettend de kern van dubstep rakend. hoe kan het ook anders met kode9 natuurlijk.
live ook echt een stelletje helden zeg, kode9 knetters maar dan ook knetterstoned achter de knoppen, onwijs hypnotiserende shit uit de speakers blazend. echte liefhebbers, maar ook de muziek is vooral voor de liefhebber. de gemiddelde dubstepper zal er wel niet al teveel mee kunnen denk ik.

FightForMore
Een hele relaxte plaat om eens op te zetten als men van een drukke bezigheid komt (zoals werk, school, etc.). Een 3,5.

avatar van Slowgaze
Roxy Music cover? Wel interessant dat er een nieuwe plaat aan is gekomen, de vorige beviel me wel. Eens achteraan gaan.

avatar van Dorstlesser
Memories of the Future was samen met Glyphic en Degenerate m'n meestgedraaide dubstepplaat. Ik kan me nog goed herinneren dat ik 'm op een grote koptelefoon had opstaan in de trein vanuit Amsterdam terwijl er net twee stukken spacecake keihard insloegen, jongens, die plaat is toen in m'n brein gegrift!

Dit klinkt veel meer uptempo; producties klinken heerlijk. Weet nog niet of The Spaceape z'n oude niveau haalt, even goed luisteren vandaag en morgen.

avatar van essence
The Spaceape = 21st century Linton Kwesi Johnson.

Ferme plaat die van begin tot einde boeit. En die tegelijkertijd ook keirelaxed is.

avatar van Mjuman
Fijne schijf voor onder de boom, let alleen wel op de lampjes.

avatar van orbit
Beetje wisselvallige plaat itt het debuut. Lang niet iedere track is boeiend hier en sommige zijn enigzins missers. Het begint okee t/m Green Sun, daarna gaat het met pieken en dalen, Otherman is wel een vette track en de plaat sluit weer okee af met 2 aardige tracks, maar het klinkt als een verzameling leftovers eerlijk gezegd.