The Dayton Family - Psycho (2011)

geen stemmen

Label: Hatchet House

1. Intro (0:59)
  2. Cocaine (5:13)

met Philly Cocaine

3. Psycho (4:04)
  4. Prostitute Killer (4:15)

met Flex

5. Ain't No Sunshine (3:47)
  6. The Gathering (4:58)

met Insane Clown Posse

Harco
Sinds Dayton Family bij Hatchet House getekend hebben, kan ik ze niet echt serieus meer nemen; ze richten zich tegenwoordig op de juggalo's en we weten allemaal wat voor mensen dat over het algemeen zijn. Vermakelijke muziek blijft het echter wel. Pluspunt is dat de groep weer terug is in haar oude bezetting nu Backstabba na een jaar of vijftien weer op vrije voeten is.

Cocaine begint uitermate kitscherig met het samplen van de theme-song van de serie Cheers en wordt zowaar nog kitcheriger wanneer het nummer daadwerkelijk begint (het refrein!). Verdere corny samples zijn "Wanna plaaaay?" uit de Chucky-series op Prostitute Killer en het refrein van Bill Withers' Ain't No Sunshine dat compleet uit de lucht komt vallen op het gelijknamige nummer van deze plaat. En ondanks die kitscherigheid, steken de beats allemaal toch wel goed in elkaar - behalve dan die Lex Luger-kloon op Psycho.

De raps blijven na al die jaren nog gewoon on point, want de mannen hebben nog altijd een toffe flow en hebben alle drie hun stem mee. Leuk dat Top Authority's Flex - een andere legendarische rapgroep uit Flint (Michigan) - ook nog even om de hoek komt kijken op Prostitute Killer.

avatar van Rhythm & Poetry
Leuke boyband, vraag me af of ze het van hun moeders wel over dit soort onderwerpen mogen hebben.