Queen - Live Magic (1986)

Rock / Pop
Label: Hollywood

1. One Vision (5:09)
  2. Tie Your Mother Down (2:59)
  3. Seven Seas of Rhye (1:21)
  4. A Kind of Magic (5:30)
  5. Under Pressure (3:49)
  6. Another One Bites the Dust (5:50)
  7. I Want to Break Free (2:41)
  8. Is This the World We Created (1:31)
  9. Bohemian Rhapsody (4:42)
  10. Hammer to Fall (5:20)
  11. Radio Ga Ga (4:27)
  12. We Will Rock You (1:33)
  13. Friends Will Be Friends (1:09)
  14. We Are the Champions (2:01)
  15. God Save the Queen (1:18)
avatar van ravenstein
Zeer goed live-album!
Het begint al meteen erg krachtig met One Vision en gaat dan wat mij betreft van klasse-song naar klasse-song. Het korte, maar zeer pakkende Is this the World we Created verdient een speciale vermelding. Kippevel moment!
ik heb deze nog steeds op vinyl staan, maar dan wel werkelijk grijsgedraaid!

avatar van bloempje24
Minder dan Live at Wmbley en Live Killers. Overbodig dus.

avatar van Eddie
Overbodig?????

Deze plaat verscheen voor Live at Wembly, en heeft nieuwere nummers dan Live killers. Overigens vind ik het wel jammer dat geen enkel nummer er in zijn geheel op staad.

avatar van Lying Mouth
1,0
Precies dat er bijna geen hele nummers op staan irriteerde me bij deze cd. Ik had even het idee een sampler gekocht te hebben.

Haalt het voor mij niet bij Live Killers (en zoveel goede nummers zijn er daarna toch niet bijgekomen )

avatar van bloempje24
Inderdaad, ik herinner mij hetr zeer ergelijke feit dat er nummers op staan die ineens afgekapt worden. Belachelijke uitgave dus. Deze gaat uiteraard omlaag naar de laagst mogelijke score, er is zo veel moois van Queen te vinden, maar we moeten Music Meter kijkers wel waarschuwen voor uitgaven als deze.

Net uitgebracht in de, in mijn ogen dan, mindere "magic" tijd van Queen. Haalt het dan ook niet bij Live Killers, ze hadden beter nog een paar jaar kunnen wachten.

Bobiej
Dankzij deze CD was ik 5 jaar geleden fan geworden van Queen. Dus als ik stem, wat ik er eerst van vond is dat een 5*. Maar dat doe ik niet

Kapotgeknipt tot in het belachelijke, maar in ieder geval komt het merendeel van de nummers van Queen's allerlaatste concert, in Knebworth Park, Stevenage.

avatar van kaztor
Dit is een behoorlijk flauw live-album. De live-versie van Tie Your Mother Down is kwa dynamiek wel te pruimen, maar de andere nummers zijn aan stukken gehakt en worden er maar wat doorheen gesmeten en gehusselt zodat je je afvraagt wat het werkelijke nut was van deze cd en dat is volgens mij het tevreden stellen van fans geweest nadat Queen middels enkele ijzersterke optredens heeft laten blijken nog lang niet uitgespeeld te zijn.

2,5.

Mad Dog
Dit is de minste live plaat die ik bezit, met name door de hierboven genoemde redenen. Bovendien vind ik het een tamme bedoeling en erg saai.

Koop inderdaad liever Live At Wembley, zelfde tour, maar wel een compleet concert op 2CD.

Overigens is Another One Bites The Dust wel een complete versie, ik vind het ook de beste live-uitvoering ooit!

0,5
Alleen aan te raden voor door dik en dunne fans van Queen.

EVANSHEWSON
bloempje24 had iedereen die horen wou al gewaarschuwd, ik moet die mens gelijk geven, ik leende dit onding eens van de bieb, waar ik het vlug terug binnenbracht wegens... onbeluisterbare sh*t, verknipte boel en slechte geluidskwaliteit, te mijden dit ding!

0.5

Er staan wel een aantal nummers compleet op, zoals One Vision, Under Pressure, A Kind Of Magic, Another One Bites The Dust, Hammer To Fall. Eigenlijk vind ik deze versies energieker overkomen dan op de Wembley CD. Freddie is beter bij stem. Maar ja, een beperkte setlist en de rest is nogal verknipt maakt het een inferieur product.

bikkel
Een ernstige vergissing dit album.Schande dat het zo op de markt kwam.Werd gelukkig goedgemaakt met het aanzienlijker verzorgdere Live At Wembley.Nummers worden Ok.gespeeld,maar het wordt af en toe zo voor je neus weggemaaid.Ik heb nooit het nut ingezien van deze release.

avatar van kaztor
Als er zoiets zou bestaan als een live mix-album, dan zou dit een mijlpaal zijn.

avatar van Reinbo
Queen in een mindere tijd. Heb een bootleg LP van een ander concert van deze reeks. Ben er ook nog 3 keer naar toe geweest in die tijd. Maar kon me nooit echt bekoren.

Reinbo schreef:
Welke optredens heb je gezien?

avatar van rkdev
Ik heb dat knip en plakwerk nooit begrepen, maar wat er wél op staat is natuurlijk van grote klasse.

avatar van Blokkie
0,5
zonde dat er heel veel ingekort is met als absolute diepteunt Bohemian Rhapsody.

En 23 jaar later maken May en Taylor bijna dezelfde fout met Live in the Ukraine. Daar is ook flink met de schaar gewerkt.

Blokkie schreef:

Dit jaar komen de beste live releases van de fans, niet van de band.....

Er bestaat een heleboel werkelijk briljant materiaal in het archief(van de jaren'70). Helaas geeft Queen Productions telkens weer blijk van onkunde.

Op dit moment ligt er in de winkel een totaal oninteressante Singles box en de Kharkov DVD, die ook, zoals je aangeeft, te wensen overlaat.

Dit album was nooit bedoeld als volwaardig album, meer als aandenken. Er staat wel goed materiaal op maar ze hadden het in mijn ogen zoveel beter kunnen aanpakken.

avatar van Blokkie
0,5
Helemaal mee eens. Het kan allemaal zo beter. Wat Live Magic betreft; gelukkig hebben ze later Live at Wembley uitgegeven. Dat bij Ukraine nummers missen en in Tie your mother down, hammer to fall en champions geknipt is, is zo zonde en niet nodig.

Een officiele live-release van een concert uit de jaren 70 (van voor Live Killers) zou voor de fan die niet alle bootlegs hoeft te hebben of geen zin heeft om daar naar te zoeken (zoals ik) meer dan welkom zijn.

Blokkie schreef:

Het is, helaas, allemaal waar wat je zegt.

Ik ben een Queen-verzamelaar. De optredens verzamelen is 1 van mijn hobby's en ik weet dat ze in de jaren'70 echt fantastisch waren, zowel qua muziek als performance. Helaas zijn er geen officiële producten die dat vastleggen voorde massa muziekfans die graag een dergelijk product in de winkel wil kopen. Zo jammer.

Paulusss

avatar van rkdev
Paulusss schreef:
Ingekorte nummers = doodzonde.

Inderdaad. De nummers zijn natuurlijk top, maar 2,5* voor het 'product' !

Paulusss schreef:
Ingekorte nummers = doodzonde.

Bovendien ook een doodssteek. Je huurt wat dvd's, stopt ze in de speler en je krijgt alleen de trailers te zien.... Dat gevoel heb ik bij dit album en daarom wil ik het ook niet afspelen.

avatar van Von Helsing
Live samples van Queen uitgebracht destijds als een waar live album. Wist niet wat ik hoorde de eerste keer. Met afstand het slechtste live album die ik ken.

avatar van bauer
Zelfs in Is this the world we created? is geknipt. Die paar complete nummers en de mooie klaphoes op lp zijn nog wat punten waard, maar voor de rest is het waardeloos. Gelukkig wel een volledige versie van God save the Queen...

avatar van kaztor
Ik ga ook wat meer omlaag. Ook het slechtste live-album in mijn collectie.

Kingsnake
Toch een paar pluspuntjes. De band rockt en One Vision, Kind of Magic, Bites the Dust en Tie Your Mother Down kunnen er prima mee door.