Jennifer Lopez - Love? (2011)

Pop / R&B
Label: Island

1. On the Floor (4:45)

2. Good Hit (4:05)
  3. I'm Into You (3:20)

met Lil Wayne

4. (What Is) Love? (4:27)
  5. Run the World (3:55)
  6. Papi (3:43)
  7. Until It Beats No More (3:52)
  8. One Love (3:54)
  9. Invading My Mind (3:21)
  10. Villain (4:04)
  11. Starting Over (4:02)
  12. Hypnotico (3:35)
  13. On the Floor [Radio Edit] * (3:50)

met Pitbull

14. Everybody's Girl * (3:28)
  15. Charge Me Up * (3:59)
  16. Take Care * (2:57)
  17. On the Floor (Ven a Bailar) * (4:52)

met Pitbull

18. On the Floor [CCW Remix] * (3:44)

avatar van Angelo
De comeback van Jennifer Lopez is met dit album een feit; het is een globaal succes voor J.Lo. Ik dacht overigens dat ze de naam J.Lo verafschuwde en dat ze niet meer zo genoemd zou willen worden, maar de hoesfoto beweert iets anders. Tja, al weken worden we geterroriseerd met de grote hit On the floor. Het ergste is echter dat het hele album bol staat van dit soort nummers. Een uitzondering is dan bijvoorbeeld Until it beats no more, dat een ‘big ballad’ moet voorstellen. Eén probleem: Jenny kan dat soort nummers niet aan en daarom is het nummer ook wat versneld. Live zal het vast vreselijk klinken.

De beats (Jenny wil ook graag actueel blijven!) worden continu gerecycled en de songteksten zijn verbazingwekkend slecht. Ik denk dat het echte probleem is dat grootheden uit de jaren ’90 van gekkigheid niet meer weten wat ze moeten zingen nu er zoveel concurrentie is, maar goed, het volk pikt het wel getuige het succes van Love?. Trouwens het “ge-nananananananananana” in de titeltrack (Love? dus) lijkt exact dezelfde melodielijn als All good things come to an end van Nelly Furtado te bevatten!? Grappig trouwens dat Jenny ook een liedje heeft met de titel Run the world alleen gaat het bij haar niet over de girls, maar over de love. Wel een vreselijk nummer, net als die van B. trouwens.

Enfin, een zeer teleurstellend album van mevrouw Lopez. Ik heb er welgeteld één redelijk nummer uit kunnen halen en dat is het clubachtige Papi; het enige liedje met een leuke melodie en een catchy tekst. “Dance for your papi!” In mindere mate kan Hypnotico er ook mee door, al komt dat voornamelijk omdat het overige zo belabberd is. Datzelfde geldt voor Starting over, wederom heeft Beyoncé ook een liedje met deze titel. Toeval of wat? De rest is bagger van de bovenste plank, net als de lelijke hoesfoto.

Voor haar leeftijd ziet Lopez'ke er nog goed uit waar veel vrouwen jaloers op kunnen zijn.
Papi & On The Floor zijn naar mijn mening twee van de beste nummers van deze album, maar ik waardeer alle nummers uit deze album.
Een grote pluspunt is dat Pitbull & Lil Wayne hun stem ook te horen is, waardoor het een boost geeft qua niveau ;p

Jennifer bouwt een feestje met dit album dat lekker terug gaat naar die 2010 EDM sound. Niet alle nummers zijn perfect, maar het geheel is best lekker.