The Clement Peerens Explosition - Olraait! (2011)

Belgiƫ
Uitgebracht in eigen beheer

1. Ik Kwam den Duvel Tegen (3:52)
  2. Vuile Hypocriet (3:08)
  3. Sympathieke Mensen (4:09)
  4. Ambrayage (2:51)
  5. Kas (2:18)
  6. Gekookte Patatten (3:14)
  7. Edde Gij da Na Express Gedaan (4:44)
  8. Bloemen (3:26)
  9. Zegt Dat Ni Waar Is (4:20)
  10. Ik Heb in Iet Gebeten (3:42)
  11. Brief Uit de Thaise Jail (4:56)
  12. Boerinnenbinnedoen (2:46)
  13. Frits en Freddy (3:02)
  14. Geigerteller - Sexy Robot (1:46)
ik heb deze cd vandaag gekocht bij de humo.
hij is echt goed.

wat me opvalt is dat CPeX een meer progressieve koers vaart, geen harde rockers meer, maar vooral rustige nummers met een bepaalde opbouw. al staan er ook nog wel een paar stevige rockers op natuurlijk. zeker een aanrader voor wie van goede rock houdt.

ik ga voorlopig nog geen score geven, ik ga deze cd eerst nog een paar keer goed beluisteren.

avatar van rafke pafke
De Clement pikt inderdaad niet meer alleen bij AC/DC en aanverwanten, maar nu ook volop bij The Beatles, Neil Young, Stray Cats, Pink Floyd, Jimi Hendrix, Queen en zelfs Kraftwerk!

In die zin is deze cd dus een stuk afwisselender dan het oude werk en gaat het wat meer richting het solowerk van pakweg iemand als Hugo Matthysen. Een aantal nummers zijn dan ook gezegend met krankzinnige wendingen.

Tekstueel is de Clement kwaaier dan ooit en dat zorgt weer eens voor hilarische toestanden!

Misschien wel hun beste ooit!

Leuke nieuwe plaat van Cpex met een enorme verbreding qua genre. Opvallend vele knipogen ('Hebde gij da nu expres gedaan' lijkt een verwijzing naar 'Dark Side of the Moon', nl. Breath en 'Great Gig in the Sky'; 'Sympathieke mensen' naar 'Imagine' van Lennon en 'Zeg dat het niet waar is' naar 'Crosstown Traffic' van Jimi Hendrix Experience). Onverwachte en silly wendingen zijn schering en inslag en ook samenzang lijkt een nieuwe troef van de groep.
Mijn favoriet is 'Gekookte Patatten', een prachtige akoestische ballad.

avatar van FFM
FFM
Wederom leuke verhaaltjes. Echt hilarische teksten.

Alleen ben ik niet echt tevreden over het geluid.

Ben een grote fan van CPeX maar deze worp is mij iets minder bevallen.

OLRAAIT!!! is in één woord "volksverheffing" (nu dat de Vrt dat niet meer in zijn mission statement heeft )

Hoog tijd, deze nieuwe CPEX! Deze plaat is een echt baken in duistere tijden, in muzikaal, intellectueel en moreel opzicht.

Verdwaalde schapen krijgen voor enkele luttele euro's de gelegenheid hun mening bij te stellen inzake wijven, echte vriendschap, wellevendheid, goeie muziek .... en krijgen er nog gratis culinaire, sanitaire en autotechnische tips bij. Om nog maar te zwijgen over de boeiende lessen fauna en flora die dit schijfje bevat.

Eén héél klein minpuntje : in al zijn bescheidenheid heeft Clément er deze keer voor gekozen zijn meesterlijke voice een beetje naar achteren te mixen. De luie luisteraar riskeert een deel van het evangelie te missen.

avatar van goldendream
is dat hun eerste album waar Bart Peeters niet bij betrokken is?

MindRuler
Als je verzamelaar Masterworks niet meetelt wel.
Daarop stonden al enkele nieuwe nummers zonder Bart (Kaske, Smeerkeis,...)

avatar van c-moon
Ik sluit me graag bij het vele lof aan die bovenstaande sprekers al hebben geuit !
En dan idd. die vette knipogen naar die rock classics )))

En ook - nog niemand gehoord?. - in het eerste nummer "Ik Kwam Den Duvel Tegen" hoor je Clement ene Hugo Matthysen plagieren ) (luister maar en herken bits & pieces van "Tony De Zieke Pony" !

CPeX: 't is weer geweldig