Tim Knol - Days (2011)

Label: Excelsior

1. Gonna Get There (3:25)
  2. Days (3:11)
  3. Shallow Water (3:20)
  4. A First (4:05)
  5. Fire of Love (2:37)
  6. 1966 (2:33)
  7. Years (4:02)
  8. Don't Expect Me Too Soon (3:14)
  9. Do You Leave the Light On? (3:34)
  10. Lies (3:32)
  11. Glory Days, Golden Years (3:09)
  12. A Simple Man (3:03)
avatar van gukker
Alweer een album van Tim Knol? Hoop dat het geen uitmelkertje wordt maar dat hij muzikale progressie heeft geboekt ten opzichte van zijn debuut. Is er al ergens iets te beluisteren of moeten we daar nog even op wachten?

avatar van steven
gonna get there is op single uit , met als b-kant what the hell , die had ik ook wel verwacht op het album. van de rest heeft ie her en der er wel eens 1tje live gedaan. maar ik ben wel zeer benieuwd ja... en ach om nu 4 jaar te wachten met een opvolger, in de 60's en 70's (waar hij toch zn inspiratie vaak vandaan haalt) maakten ze ook elk jaar een nieuwe lp.

avatar van Snoeperd
Ik ben benieuwd hoe hij zich ontwikkeld, het debuut was vermakelijk met een aantal prachtige liedjes. Toch moet hij met iets beters komen om mij te blijven boeien.
Ik hoop zelf dat hij ervoor zorgt dat 2011 als muzikaal topjaar voor Nederland de boeken in gaat. Want er zijn al veel geweldige Nederlandse albums uitgrbracht.

Ik las trouwens dat hij nu zijn inspiratie haalde van zijn eigen ipod ipv uit zijn vaders platenkast.

avatar van rkdev
gukker schreef:
Is er al ergens iets te beluisteren of moeten we daar nog even op wachten?
Staat momenteel op de 3voor12 luisterpaal.

paulet
Ik heb het idee dat iedere cd op MuMe vernieuwend moet zijn ten opzichte van de vorige. vernieuwend is het ding, verderm beter, moeilijker, ik weet ook niet precies wat met al die vernieuwing bedoeld wordt.
Mag muziek ook gewoon heel erg mooi en heel erg magisch zijn?
Deze van Tim Knol is misschien niet zo heel vernieuwend, ik zou het niet weten, maar heel erg mooi en heel erg magisch

avatar van Don Cappuccino
Bij het debuutalbum waren er wel wat nummers die ik leuk vond maar ik ben nu bij het vierde nummer van Days en wat is dit een saaie rotplaat tot nu toe zeg! De nummers zijn saai en ze doen mij helemaal niks.

avatar van midnight boom
Ik weet het nog heel goed: een sympathieke kleine jongen met bollen wangen die met alleen een akoestische gitaar en een toetsenist het prachtige voorprogramma van de laatste shows van Johan deed. Niemand had nog enig idee wie die jongen was. Dat is nu zo'n twee jaar geleden en nu heeft iedereen de naam wel eens gehoord. Kortom: het gaat goed met Timothy Knol. Na het redelijke debuut 'Tim Knol', ligt het tweede album van de piepjonge zanger, Days alweer bijna in de winkel. Lang heeft dit niet geduurd: na nog geen twee jaar is er al de opvolger. Goed nieuws? 'Jah!' Ik was even bang dat het tweede album erg zou gaan tegenvallen, maar niets is minder waart. Days is een verbetering op alle fronten!

Nog steeds heeft Tim zijn fantastische band om zich heen staan: Anne Soldaat, Matthijs van Duijvenbode, Jeroen Overman en Kees Schaper zijn natuurlijk weer van de partij. De band lijkt na een enorme tournee alleen nog maar beter te zijn geworden. Op Days spelen de 4 ontzettend goed samen en dat valt meteen te horen in het openingsnummer en de singel I'm gonna get there. Ook de productie is ontzettend goed, 12 nummers lijkt het alsof het 5tal in je huiskamer staat te spelen. Pop en Rock songs gaan hand in hand samen en de afwisseling is erg goed te noemen. Ook de liedjes zijn beter: Tim komt zelfverzekerder over en zingt weer iets beter. De vergelijking met Neil Young kan meteen ook overboord: op Days horen we een singer Songwriter die vooral klinkt als Tim Knol. Een eige geluid heeft de 21-jarige zanger pas, maar om dan al herkenbaar te klinken is een behoorlijke prestatie. Ook de arrangementen zijn duidelijk aanwezig, dit versterkt de liedjes en maakt ze nog beter.

Wat zeker ook nog even moet worden genoemd is het fenomenale gitaarspel van Anne Soldaat. Wat een gitarist.

Days bewijst dat we niet alleen met een goede singer-songwriter maar ook met een groot talent te maken hebben: zijn naam is Tim Knol en hij mag erg trots zijn op zijn (totaal niet moelijke) tweede album!

van: http://daanmuziek.blogspot....

avatar van pvdruten
Heerlijk album, morgen (za 21 mei 2011) gaan we hem live zien in de DRU @ Ulft!

avatar van Poeha
De DRU voor al uw feesten en partijen

Ben erg benieuwd naar deze nieuwe Knol.

avatar van Erikpol
Klinkt weer erg goed (Spotify).

avatar van vin13
Doet me wel denken aan de Stones tijdens Exile on Main Str. En dat is een compliment.

Lijkt verdacht veel op Ron Sexsmith
(op het oog en op het oor)
en daar is helemaal niets mis mee!!

2 keer beluisterd, lekker tussendoor zomerplaatje..
Prettige stem, lekkere melodieën.

De aankomende jaren zal hij met zekerheid nog een hemelse uitschieter maken.

avatar van Snakeskin
goede plaat. Knol is een goeie peer.

Snoeperd schreef:

Dat zegt niets: misschien is hij alleen van medium veranderd

Afdeling: gewoon leuk. Ik hoor wederom prima liedjes net als op het vorige album, maar het lyrische wat ik soms in de pers lees hoor ik er zelf niet aan af.
Het is allemaal erg degelijk. Het is mooi dat we dit talent ook in Nederland hebben, maar volgende keer graag iets spannender.

avatar van niels94
Aangezien dit toch een enorm talent genoemd wordt, goede reviews krijgt en een flink pak aandacht krijgt was ik hier toch wel benieuwd naar. Daarnaast Anne Soldaat live aan het werk gezien als muzikale begeleiding voor een dansvoorstelling en ik was toch wel onder de indruk. Heb dit daarom maar eens beluisterd. Conclusie: tegenvaller. Allejezus, wat is dit saai zeg, werkelijk niks te beleven hier Ben ook totaal niet onder de indruk van zijn stem.

avatar van Mathijs Terranea
Snakeskin schreef:
goede plaat. Knol is een goeie peer.

hahahahaha

avatar van niels94
Het valt mee, zo ontzettend saai als de eerste keer vind ik het niet meer. Er staan wel wat aardige liedjes op, maar de veelal het ene oor in, het andere oor weer uit liedjes en het gebrek aan spanning maken dit een weinig bijzondere plaat. Verder ben ik ook geen fan van zijn stem. Een kleine 3*

Duidelijk een groeiplaat Niels, volgende luisterbeurt naar de 4*

Nee, dat lijkt me niet

Had het gisteren even vluchtig en een beetje half doorgeluisterd, vandaag een keer goed en toen bleek er iets meer variatie in te zitten dan ik in eerst instantie dacht. Ik kan dit echt het best beschrijven als: aardig, maar 'het ene oor in en het andere oor weer uit'. Begrijp eigenlijk ook niet zo goed waarom deze jongen zo bijzonder is dat hij zoveel aandacht krijgt...?

Wordt in het vorige bericht gezegd

avatar van niels94
Wat, dat het een groeiplaat is? Volgens mij bedoelde Pim het meer voor de grap, omdat ik zei dat ik het inmiddels minder saai vond. Zou trouwens best kunnen, daar niet van, maar als ik dit echt hoogstaand zou gaan vinden zou het me verbazen. Maar wie weet, zal het nog wel wat luisteren

avatar van frankholst182
Mogen wel wat meer up-tempo nummers op, want die zijn wel te doen. De overige langzame nummers maken het album naar mijn mening saai. Sommige zullen ze mooi vinden, sommige zullen ze na een tijdje mooi vinden, maar ik heb nu en straks niet echt veel zin in dat gewauwel.Maar nogmaals, die up-tempo nummers zijn prima, beetje beatles 'octopus garden' -achtig. 'Shallow water' is goed nummer.

Snoeperd schreef:
Wordt in het vorige bericht gezegd

Je bedoelt: Tim Knol is heel bijzonder want hij is een goede peer?

avatar van AOVV
Dit plaatje moet niet onderdoen voor het debuut, maar is ook zeer zeker niet beter. Tim Knol blijft in mijn ogen dus 'aardige' nummertjes maken.

avatar van Jumperjack
Ik vind het wederom een prima plaat, enige minpunt is dat ik af en toe denk naar The Beatles te luisteren.

avatar van Coen
Overgewaardeerd.

Woutt
Days is een fantastisch tijdloos nummer. Ook Do You Leave The Light On en A Simple Man zijn erg lekkere nummers. De rest is af en toe wat saai en zouteloos.

avatar van Snoeperd
Days Ik ben verliefd op dat nummer, en daar heeft Tim Knol persoonlijk voor gezorgt tijdens Pinkpop.