Ty Segall - Ty Rex (2011)

Label: Goner

1. Fist Heart Mighty Dawn Dart (3:16)
  2. Buick Mackane (2:45)
  3. The Slider (3:24)
  4. Woodland Rock (2:28)
  5. 20th Century Boy * (3:38)
  6. Salamanda Palaganda (3:11)
  7. Elemental Child (6:19)
  8. Cat Black * (2:49)
  9. The Motivator * (3:32)
Eind 2015 kwam er een uitgebreide versie van dit Ty Rex uit als verzamel LP. Een LP dus vol met covers van Ty Segall. Op kant 1 staat ook het lekkere 20th Century Boy. En kant 2 wordt aangevuld met het leuke akoestische Cat Black & The Motivator, vol met prettige gitaren.
Alleen al voor het echt briljante Elemental Child moet je deze hebben. Een psychedelische garagerock trip van ruim 6 minuten die er zijn mag zeg. Eén van allerbeste nummers van Ty Segall. Deze plaat ademt in al zijn vezels rauwe pure rock 'n roll en de klasse van Segall. Ook heel lekker is de opener Fist Heart Mighty Dawn Dart. Maar er staat geen minder nummer op. Verrassend lage waardering dus momenteel (3,5*).