Hail Mary Mallon - Are You Gonna Eat That? (2011)

Label: Rhymesayers

1. Church Pants (4:19)
  2. Garfield (4:29)
  3. Grubstake (2:08)
  4. Meter Feeder (3:36)
  5. Smock (3:40)
  6. The Poconos (3:51)
  7. Breakdance Beach (2:19)
  8. Table Talk (3:19)
  9. Mailbox Baseball (3:21)
  10. Holy Driver (3:17)
  11. Knievel (3:51)
  12. Plagues and Bacon (3:12)
avatar van -marco-
Nieuw groepje van Aesop Rock onder het RSE label, ben benieuwd!!

Rene1979
Cool ik ook... Wie zitten er allemaal in?

Harco
Rob Sonic en DJ Big Wiz (laatste ken ik niet).

avatar van Silky & Smooth
Weer een leuk album (hoop ik)!

Rene1979
Cover en tracklist zien er al wl vet uit.

avatar van {P1982}
Smock, de eerste single, is nu te beluisteren. Goed nummer, maar verwacht niets anders van Aesop Rock...

Rene1979
Smock is idd te gek.. Zou zomaar eens een hele dikke plaat kunnen worden.

avatar van Rhythm & Poetry
En de plaat komt al 3 mei uit (digitaal) dus echt heel lang hoeven we niet meer te wachten. Overigens vind ik de single nog niet al te best (het is wel aardig, niet meer dan dat), de beat is me te eentonig en gaat al na een klein minuutje vervelen. Overigens lijkt de geluidskwaliteit me ook niet al te best, dit zal straks op cd wel beter worden.

avatar van -marco-
Smock valt tegen

avatar van Modder-Eter
Ik zag pas vanaf vandaag dat dit album uit gaat komen. Is alweer een tijdje geleden dat we een nieuw album van Aesop hebben gekregen. Met Rob Sonic erbij moet dit vast wel op zijn minst behoorlijk worden.

Dit is trouwens de album versie van Smock: Hail Mary Mallon - Smock by rhymesayers on SoundCloud - Create, record and share your sounds for free

avatar van Harderwiek
Single klinkt echt goed! Ben hier erg benieuwd naar!! Heerlijke producties

avatar van Silky & Smooth
Ik vind het ook een vette single! Hoop dat de rest minimaal van dit niveau is, dan wordt dit een erg hard album!

avatar van FlyLo
-marco- schreef:
Smock valt tegen

Integendeel.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Ik lees op Facebook dat deze vandaag digitaal beschikbaar is. Maar snel even zoeken .

Rene1979
Is al inderdaad beschikbaar. Tot nu toe valt het me wel vies tegen.. Heb wel geluisterd met een half oor, maar de refreintjes klinken wat simpel net als de beats..

avatar van Modder-Eter
De beat van Garfield is anders wel neckbreaking.

avatar van Harderwiek
Wat een tegenvaller is dit. Misschien dat het gewoon niet helemaal in mijn straatje ligt, maar vind het echt jammer! Keek hier echt erg naar uit, vooral naar de geweldig single Smock, die ook gelijk de beste track van het album is. Er zijn daarnaast nog wel wat vette tracks zoals Meeter Feeder en The Poconos, ook vind ik de afsluiter van het album wel aardig. Ook mis ik eerlijk gezegd een beetje een intro, wat hier wel bij gepast had. Veel producties vind ik gewoon lichtelijk irritant, zoals Breakdance Beach en Mailbox Baseball en de laatste 40 sec van Churck Pants hadden ze ook wel weg mogen laten . Geef het nu denk ik 3*, maar denk eerlijk gezegd wel dat het een 3,5* wordt, maar nu nog niet!

avatar van Silky & Smooth
In de korte tijd dat ik wist dat dit album uit zou komen en het uitkomen zelf, waren mijn verwachtingen vrij hoog. Aan de andere kant wist ik niet helemaal wat ik kon verwachten, maar het valt totaal niet tegen. Sterker nog, ik vond het allemaal best wel vet! De producties zijn hard, soms wat duister en gestoord. Perfect voor de psychedelische raps van Aesop Rock, die ik hier erg sterk vind rappen. Ook de andere vind ik goed, ze doen bijna niks onder voor Aesop. Ze hadden inderdaad wat vreemde geluiden, zoals die in Mailbox Baseball, er uit mogen laten.

Are You Gonna Eat That is een gestoord, psychedelisch album geworden, waar je waarschijnlijk van moet houden. Mij bevalt het in ieder geval wel! Beste tracks vooralsnog zijn: Garfield, The Proconos en Plagues and Bacon.

avatar van thgryda
Ik vind het wel een degelijk album, iets te saai voor een echt hoge score en jammer dat smock meteen ook het beste nummer van de plaat is geworden. Maar goed dat is dan ook een uitstekend nummer en met de nummers die S&S opnoemt staan er toch genoeg goeie tracks op. Het niveau en de sfeer blijven erg constant en het is best aangenaam om naar te luisteren, alleen iets te weinig variatie en daardoor wat aan de saaie kant

avatar van Rhythm & Poetry
Wat een saaie plaat zeg. Aesop Rock blijft een strakke rapper hoor, maar dat alleen is niet genoeg om dit album te redden. Zeer matige producties, die eentonig zijn en vlug gaan irriteren. Daarnaast vind ik de andere twee leden nu niet van het niveau dat Aesop Rock kan halen. Zo kan dus ook een plaat die qua tijdsduur helemaal niet zo lang duurt toch nog bijzonder langdradig zijn. 2,5 sterren, omdat Aesop Rock ook op matige beats nog zeer verdienstelijk voor de dag komt.

avatar van GarnalenPeller
Fuck Playland, Breakdance Beach!

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
De beats zijn m.i. dik in orde, daar heeft Aesop zeker ook een hand in gehad. Verder hoor je hem sowieso het meeste aan het woord, en dat doet hij zoals altijd met verve. Rob Sonic is niet geweldig maar stoort niet. Prima plaat, kan nog niet precies zeggen welke nummers ik het vetste vind maar Smock en Meter Feeder vielen me gelijk in positieve zin op.

avatar van Osiris Apis
Breakdance Beach

avatar van Elohim
Grubstake xD

Erg grappige plaat dit eigenlijk. Zet hem helemaal niet vaak op, maar is zeker niet verkeerd!

avatar van Kos
Kos
Meter Feeder is wel heel vet.

avatar van james_cameron
Verdienstelijk debuutalbum, met oudgediende Aesop Rock en Rob Sonic in de gelederen. De hiphop die dit trio ten gehore brengt is niet heel bijzonder, maar qua beats en sfeer is er voldoende originaliteit aanwezig om te blijven boeien. De vlottere songs behoren tot mijn favorieten; zodra het tempo omlaag gaat begint mijn aandacht wel wat te verslappen.