Hans Zimmer - Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)

Duitsland
Score
Label: Walt Disney

1. Guilty of Not Being Jack Sparrow (1:42)
  2. Angelica (4:17)
  3. Mutiny (2:48)
  4. The Pirate That Should Not Be (3:55)

5. Mermaids (8:05)

met Rodrigo y Gabriela

6. South of Heaven's Chanting Mermaids (5:48)

met Rodrigo y Gabriela

7. Palm Tree Escape (3:06)
  8. Blackbeard (5:05)
  9. Angry and Dead Again (5:33)

met Rodrigo y Gabriela

10. On Stranger Tides (2:44)
  11. End Credits (1:59)
  12. DJ Earworm - Guilty of Being Innocent of Being Jack Sparrow [Remix] (2:45)
  13. Ki:Theory - Angelica [Grant Us Peace Remix] (3:08)
  14. Photek - The Pirate That Should Not Be (6:26)
  15. Super Mash Bros & Thieves - Blackbeard [Remix] (5:26)
  16. Paper Diamond - South of Heaven's Chanting Mermaids [Remix] (3:32)
  17. Adam Freeland - Palm Tree Escape [Remix] (5:28)
  18. Static Revenger - Angry and Dead Again [Remix] (5:49)
Heerlijk gewoon!
Ik verheug me er nu al op!

avatar van stuntman_jasper
Ja ik ook. Vind die 4 remixes wel erg overbodig.

stuntman_jasper schreef:
Ja ik ook. Vind die 4 remixes wel erg overbodig.

Waarschijnlijk gewoon uitzetten na track 11
Ik ben ook benieuwd naar de tijdsduur van de tracks die nog niet bekend is...
Wordt het een End Credits van maar liefst 5 of 8 minuten...ik ben benieuwd!

avatar van HANSZIMMER
Hier kijk ik ook met veel verawchtingen naar uit. Ik hoop op veel leuke nieuwe theams inde oude vertrouwde stijl en het zou ook wijs zijn om een nummer te hebben waarin hij nog es al zijn oud materiaal door elkaar mixt

avatar van davy jones
Hier kijk ik al zo lang naar uit, daarom was het voor mij een enorme teleurstelling te zien, dat er welgeteld 4 remixes op staan. Eén was op Dead man's chest was al te veel.
Maar Hans Zimmer kennende zal de score echt wel de moeite zijn
Zijn er nog geen samples te horen?

avatar van HANSZIMMER
Remixes vallen enorm vaak tegen maar om toch even te bewijzen dat een remix ook best leuk kan zijn. Deze house versie van POC doet echt elk haartje op mijn armen rechtstaan:

Pirates remix (begin te luisteren vanaf 1.00)

neo
Ik vind die anders ook even belabberd als eerdere remixes. Daarbij moet gezegd worden dat ik het basisgegeven sowieso al niks vind.

avatar van stuntman_jasper
Tracktijden zijn bekend. Score is 45 minuten en de remixes 35. Van die 45 minuten is dan ook nog eens 15 minuten puur Rodrigo Y Gabriela, waardoor er maar 30 minuten aan score van Zimmer overblijft.

Oh, en hier zijn de samples. Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (Original Motion Picture Soundtrack): Hans Zimmer/Rodrigo y Gabriela: Amazon.de: MP3-Downloads

avatar van HANSZIMMER
@ neo: Je moet natuurlijk wel een beetje van het genre houden. Ik vind de soudtrack zelf uiteraard tien keer beter maar ene goede remix kan iets hebben vind ik.

avatar van HANSZIMMER
Kweet nie wa ik moet denken van die samples. Ben niet echt zo voor die mexicaanse gitaartoestanden en Zimmer lijkt op het eerste zicht niet zoveel nieuws gemaakt te hebben. NU we zullen zien wat het wordt...

avatar van stuntman_jasper
YouTube - Pirates of the Caribbean On Stranger Tides Soundtrack Preview Hier zijn alle samples nogmaals te vinden, ditmaal gecombineerd met andere samples van iTunes.

30 minuten score!!!
Belachelijk voor zo'n grote film

avatar van stuntman_jasper
45 minuten. De muziek van Rodrigo Y Gabriela is ook score. Hier nog een linkje waarin je de track Angelica in z'n geheel kan luisteren. I kinda like it. Hans Zimmer and Rodrigo y Gabriela Team Up for 'Angelica' -- Song Premiere - Spinner

avatar van HANSZIMMER
Vind Angelica maar een eenvoudige tango. Doet me een beetje denken aan sommige tangos uit Mr an Mrs smith van John Powell. Weinig origineel.

avatar van Albus Dumbledore
Ik vond de Angelica theme wel mooi, eerlijk gezegd. Ben wel benieuwd naar de rest van de score, tot nu ben ik wel een fan van de andere Pirates scores. 45 minuten lijkt wel redelijk kort voor een film van bijna 2,5 uur, maar vergeet niet dat Curse of the Black Pearl maar een score van 43 minuten had. Ik heb er gewoon vertrouwen in.

YouTube - Pirates of the Caribbean On Stranger Tides Soundtrack Preview - de samples.

Na het luisteren van de samples is m'n vertrouwen wel een klein beetje gezakt. De enige twee nieuwe themes die Zimmer heeft bedacht zijn (voor zover ik kon oordelen) Blackbeard en On Stranger Tides (dat klonk overigens wel echt episch). Voor de rest gebruikt Zimmer gewoon thema's van de vorige drie films. En de Rodrigo Y Gabriela muziek heb ik ook mijn twijfels over. Begrijp me niet verkeerd, zij zijn een heel goed gitaar duo, maar het lijkt gewoon echt niet te passen bij de bombastische Pirates muziek die Zimmer componeerd. Het is even afwachten tot ik de film heb gezien... maar tot zover lijkt dit een wat mindere Pirates score te worden.

avatar van stuntman_jasper
En toch kijk ik er nog erg naar uit

avatar van Albus Dumbledore
Haha wat een optimisme. Het kan best zijn dat het in de film allemaal prima werkt, hoor .

avatar van stuntman_jasper
Nou ja, het is meer dat we nu wat kleine sampletjes hebben gehoord. Die samples duren hooguit 30 seconden, en zijn vaak zo nietszeggend. Daarbij vind ik de samples nog best ok.

avatar van JohnWilliams
Begrijp me niet verkeerd, ik heb ontzettend veel zin in deze score omdat Zimmer me nooit teleurstellend (bijna nooit )

avatar van Albus Dumbledore
Ja, op die manier heb ik er dus ook vertrouwen in. Zimmer stelt meestal gewoon niet teleur. En wat stuntman_jasper al zegt: het zijn samples. Ik kan beter gewoon afwachten voordat ik zo snel een oordeel vel .

Albus Dumbledore schreef:

Maar dit is een hele track

avatar van stuntman_jasper
Pirates of the Caribbean Soundtrack Collaboration Opportunity - Indaba Music - indabamusic.com Hier bevalt Angelica en de titeltrack On Stranger Tides nog eens in z'n geheel (en legaal) te beluisteren.

avatar van Thiver
Helaas mensen. Ik kom net terug van een voorpremière van Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides en hoewel de muziek weer prima klinkt en effectief is als vanouds, lijkt het erop dat Hans Zimmer nogal aan het recyclen is geslagen. Ik heb zelfs de indruk dat bijna de helft van de muziek in deze film afkomstig is uit eerdere films. De korte speelduur van het album is dus niet voor niets...

avatar van stuntman_jasper
Zo, ik heb nu de soundtrack in z'n geheel beluisterd. Het materiaal wat erop staat, vind ik grotendeels best goed. Het voelt echter allesbehalve compleet. Een wat korte soundtrack is vaak niet erg, maar ik krijg nou niet het gevoel dat ik een geheel heb geluisterd. De remixes zijn allen erg slecht, of in het beste geval niet interessant. Ik hoop dat er nog ergens een speciale uitgave komt met extra tracks of zo.

Beste tracks zijn voor mij Palm Tree Escape (oude bekende thema's afgewisseld door snel gitaarwerk van Rodrigo Y Gabriela), en Mermaids.

2* na 2x luisteren. Misschien verandert dit nog als het hem vaker luister.

teveel materiaal is hetzelfde als de vorige scores (op de Spaanse themes na), dus origineel ho maar. Alleen Blackbeard slaagt erin met de Pirates stijl iets nieuws te creeeren. Daarnaast vind ik hem erg kort, met overbodige remixes.

avatar van Albus Dumbledore
Begin nu ook met luisteren. Guilty of Not Being Jack Sparrow was alvast een heerlijke inkomer!

avatar van Albus Dumbledore
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides is een sterke filmsoundtrack, maar mag zich wel de minste van de vier Pirates noemen. Het mooie aan de eerste drie soundtracks was dat elke soundtrack wel weer met iets nieuws kwam: elke soundtrack gebruikte het beste van zijn voorgangers en bracht mooie, nieuwe thema's. Helaas is dit bij het vierde deel uit de reeks veel minder aanwezig. Er worden wel weer thema's uit de eerdere delen gebruikt en dat is natuurlijk prachtig om weer te horen, maar verder zijn er geen nieuwe thema's. Er zat geen een nummer tussen waarvan ik zoiets had: nou, en dit zal nog dagen in mijn hoofd blijven spoken (op de oude thema's na dan).
Rodrigo Y Gabriela is een twijfelachtige nieuwkomer: aan de ene kant maakt het de soundtrack vernieuwend ten opzichte van de andere Pirates soundtracks, maar ik ben er nog steeds niet helemaal over uit of ik die Latijnse invloed wel bij de Pirates-reeks vind passen.
Er waren wel twee nummers bij die ik erg sterk vond. On Stranger Tides was heel erg goed en werd in het midden zeer episch, terwijl het gewoon piraatachtig bleef. Heerlijk! Ook het nummer Mermaids was erg betoverend, alhoewel het wel een voortboorduring was op een themaatje dat Zimmer al had bedacht voor At World's End (zat in het nummer At Wit's End). Blackbeard had wel de potentie tot een nieuw thema en was een prima nummer, maar later in het nummer sprong het gewoon van de hak op de tak; van het ene bombastische deuntje naar het andere.
Een erg leuke Pirates score, maar kan helaas niet tippen aan zijn voorgangers.

3,5 sterren

avatar van stuntman_jasper
Ik vond het Blackbeard thema ook erg goed aanwezig in Mutiny en Mermaids.

waar kun je hem dan al luisteren / kopen?
ik heb al zitten zoeken maar niks gevonden.

avatar van stuntman_jasper
Je kan hem pindakazen als je goed zoekt.