Bob Seger & The Silver Bullet Band - The Fire Inside (1991)

Label: Capitol

1. Take a Chance (3:40)
  2. The Real Love (4:40)
  3. Sightseeing (3:39)
  4. Real at the Time (3:53)
  5. Always in My Heart (4:14)
  6. The Fire Inside (5:56)
  7. New Coat of Paint (3:26)
  8. Which Way (3:57)
  9. The Mountain (6:45)
  10. The Long Way Home (4:24)
  11. Blind Love (4:23)
  12. She Can't Do Anything Wrong (3:37)
avatar van Helicon
Aardig album. Met name het titelnummer is wel een fijn nummer.

avatar van uffing
Ik hou echt van het pianowerk op dat nummer, heerlijk.

avatar van Helicon
uffing schreef:
Ik hou echt van het pianowerk op dat nummer, heerlijk.

Ja fijn is dat hé!

avatar van vielip
toen ik dat nummer voor het eerst op de radio hoorde dacht ik in eerste instantie dat het Bruce Hornsby was. Pas toen Bob begon te zingen wist ik gelijk dat ik helemaal mis zat
Dat pianoriedeltje in The fire inside (het nummer) heeft toch op z'n minst wel iets weg van Hornsby toch? Of ben ik de enige die het hoort?
Sinds kort het album trouwens op vinyl in huis! Naar aanleiding van het titelnummer aangeschaft. Ik vind het hele album meer dan de moeite waard! Niks nieuws onder de Seger-zon maar die stem en de prima nummers maken er een heerlijk album van. Niet van het niveau Night moves, Stranger in town of Against the wind maar net een treetje daaronder.

avatar van uffing
Die vergelijking met Bruce Hornsby is wel treffend ja. De goede man speelt zelfs mee op deze plaat, alleen niet op de titeltrack, maar op Always in my Heart (piano) en Sightseeing (Accordion)

avatar van vielip
Oh oké, dat had ik nog niet eens gezien joh

avatar van blaauwtje
Het pianorideltje uit The fire inside is zo overduidelijk het werk van Roy Bittan(E Street Band) luister ook maar eens naar Batout of hell van ML, daarop speelt Roy ook prachtig.

Heerlijke schijf van Bob, deze uit 1991.Met medewerking van Steve Lukather (fire inside) Little feat( new coat of paint)Joe Walsh(The mountain)JD Souther(sightseing) Bruce Hornsby was al genoemd.

avatar van vielip
Zo overduidelijk vind ik dat anders niet (van dat pianoriedeltje). Dat Bittan het speelt oké maar daardoor is het nog niet zijn signature. Dat heb ik meer bij een glockenspielriedeltje. Ook al weet ik dat hij daar maat Federici bij nodig had. Nee, het doet mij veel meer denken aan Hornsby dan aan Bittan.

avatar van blaauwtje
Ik vind het overduidelijk de hand van Bittan, herken het uit duizenden, luister ook maar eens naar de cd making movies van Dire Straits, Bruce Hornsby speel veel compacter.Maakt ook niet veel uit toch, iedereen hoort wat hij/zij er in wil horen.

avatar van vielip
Nee maakt opzich ook niks uit alleen verbaasde het me nogal. Vandaar de reactie. Op Making movies hoor ik trouwens ook niet per definitie Bittan spelen. Had net zo goed een andere pianist kunnen zijn. Misschien is dat dan wel de kracht van Bittan; dat hij de gave heeft om alles op een bepaalde manier te spelen.

avatar van blaauwtje
Idd, wel leuk zo.n discussie over een bepaalde muzikant.

Heb net nog even The end of the innocence(don henley) er bij gepakt, Bruce Hornsby speelt daar het intro op en vind dat toch typisch Bruce H, daar waar ik net zei dat hij compacter speelt, moet ik eigenlijk zeggen melodieuzer, Bittan slaat wat krachtiger op de toetsn, terwijl BH het wat zachter/eleganter misschien doet.

We kunnen er wel tig bomen over op zetten , het blijft toch een verschil in het beleven van muziek, leuk man.

Mooi gedaan, die nummers van Tom Waits (Blind love en New coat of paint).