Incubus - If Not Now, When? (2011)

Label: Epic

1. If Not Now, When? (5:05)
  2. Promises, Promises (4:26)
  3. Friends and Lovers (4:07)
  4. Thieves (4:17)
  5. Isadore (4:35)
  6. The Original (5:05)
  7. Defiance (2:19)
  8. In the Company of Wolves (7:35)
  9. Switchblade (3:27)
  10. Adolescents (4:48)
  11. Tomorrow's Food (4:19)
  12. Surface to Air * (4:14)
  13. Rebel Girls * (3:15)
  14. Drive [Recorded Live from the Concert for the Miners - Santiago, Chile; October 2010] * (4:22)
  15. Surface to Air [Live] * (4:42)
  16. Dig [Live] * (5:08)
  17. Pardon Me [Live] * (3:58)
  18. Megalomaniac [Live] * (5:37)
  19. Anna Molly [Live] * (3:49)
  20. Wish You Were Here [Live] * (3:41)
  21. Love Hurts [Live from Chile] * (3:58)
  22. Nice to Know You [Live from Chile] * (6:20)
avatar van aerogp1
De cover-art met koorddansen is nogal populair anno 2011 zeg:
Dream Theater - Dramatic tu...

Ik moet juist helemaal niks hebben van hun eerdere albums. Ik ben begonnen met 'Light Grenades', wat ik overigens een prachtig album vind. Ben daarna terug in de tijd gegaan, maar verder dan 'Morning View' kom ik niet. Dit album vind ik een prima vervolg op hun vorige albums. Het is dan een stuk rustiger, maar ik vind het helemaal niet cheesy of (te) soft. Het is wel wennen, maar de plaat groeit met elke luisterbeurt.

Ik vind overigens 'Isadore' en 'In The Company Of Wolves' de betere liedjes op dit album.

avatar van Fluvver
Ik hoop dat ze deze lijn niet blijven voorzetten bij Incubus, wat een zeer matig album! Rustig maakt mij niet uit, nummers als Mexico, just a phase, drive, are you in zijn stuk voor stuk toppers. Op deze plaat kabbelt het maar door zonder ergens ook maar enige passie te horen.
Dit kon ook een goede plaat van de backstreet boys zijn. Brendan kan echt lekker zingen, maar met deze slijm nummers krijg ik ipv kippevel, braakneigingen.

Nummer 8 is nog te doen samen met nummer 10.

avatar van Gloeilamp
In the Company of Wolves

Zeedeveel
Ik zou geen problemen met de softheid van het album hebben gehad als het hele album het niveau van "In The Company Of Wolves" zou halen. Helaas blijkt het merendeel van de songs geen nieuws onder de zon te hebben, en blijft het uitblijven van enkele uptemo nummers toch een gemis. Hopelijk gaan ze met de volgende plaat weer de richting van "A Crow Left Of The Murder" op waarbij hardere en zachtere nummers elkaar afwisselen.

PriestMaiden
Het album valt wat tegen. Het lijkt een beetje op een Linkin Park ten tijde van Minutes to Midnight (maar dan heel wat minder).

PriestMaiden schreef:

En die waren al zo slecht!

avatar van freakey
Best wel verslavend plaatje eigenlijk dit....

avatar van bas2204
Ik heb eigenlijk niet zoveel problemen met dit album van Incubus. Het is niet zo sterk als Morning View, maar er staan genoeg nummers op waar ik van kan genieten.

avatar van milesdavisjr
Vreemd genoeg werd dit album door de media gemiddeld genomen afgekraakt. Voor een deel ben ik het daarmee eens. De muziek op deze schijf rockt en swingt simpelweg niet. Aan de andere kant is If not now een logisch gevolg van de ontwikkeling die de bandleden doormaakten. Morning View was al wat rustiger dan de voorgangers en de soloplaat die Brandon Boyd 2 jaar geleden uitbracht ligt in het verlengde van If Not Now, When? Het is moeilijk om het verleden los te laten maar deze plaat is een typisch groeiplaatje. Incubus lijkt met dit album zijn jeugdigheid los te laten. Voor de een zal het wellicht saai en lusteloos klinken maar Incubus zet naar mijn mening met deze plaat grote stappen. Met name Brandon Boyd krijgt de ruimte om te laten horen dat hij goed kan zingen, op Friends and Lovers, Thieves en In the Company of Wolves komt dit mooi tot uiting. Geen klassieker maar wel een plaat om een kans te geven.

Ozric Spacefolk
Als deze klinkt richting Morning View dan ben ik zeker wel geinteresseerd.

avatar van milesdavisjr
Ozric Spacefolk schreef:
Als deze klinkt richting Morning View dan ben ik zeker wel geinteresseerd.

Morning View is wel iets afwisselender maar kent ook een hoop rustige stukken. If Not Now, When? is over de hele linie genomen een rustige plaat.