The 49ers - Musaic (2011)

Label: Libyus

met Ray-law, Roshi en DJ Slice

14. Reminisce

met Acharu en Tribeca

avatar van alexander-r
Naar mijn verwachtingen word dit een van de beste albums uit 2011... Eerste nummers klinken heel lekker, heel erg jazzy zoals we gewend zijn van de 49ers!

avatar van thgryda
Mmmm deze groep wou ik al even checken en toen kwam ik dit album tegen. Morgen eens goed beluisteren samen met goblin, voor het contrast

Rene1979
Nice Smooth & Jazzy... Begint weer heerlijk!

En het is weer een heerlijk album! Moet hier snel achteraan..

avatar van thgryda
Klinkt inderdaad lekker luchtig. Jazzy, opgewekte beats, degelijk mc werk. Weinig mis mee, alleen mis ik misschien wat uitschieters en wat meer variatie om echt van een top album te spreken. Nu wordt het misschien wat te saai...

avatar van alexander-r
Precies wat Thgryda zegt heb ik ook. Ik vind dit album te vergelijken met SoulChef's Escapism, alleen had dat album nog wel wat uitschieters met Write this down en When I close my eyes...

Rene1979
Ik vind dit een degelijk en constant album... Het hele album is op hoog nivo en kent geen uitglijders en geen uitschieters. Dus gewoon een 4 hier.

avatar van Silky & Smooth
Cool, nieuw album van The 49ers! Die moet ik checken!

More than Friends is dope

avatar van Silky & Smooth
Muziek die ik graag hoor. Laidback, jazzy hip-hop. The 49ers weten hoe ze een heerlijk album in elkaar moeten zetten. Sfeervolle beats en doordat het twee rappers zijn wordt dit album nooit eentoning. Ook de gastartiesten voegen het nodige toe. Dit verdient zeker wel een 4*!

Timmie schreef:
More than Friends is dope

avatar van Timmie
waarom is dit zo onbekend ?

avatar van Silky & Smooth
Geen idee, jammer inderdaad!

Rene1979
Dit is muziek die alleen in Japan wordt uitgebracht.. Ook in eigen land zijn ze relatief onbekend.. Jammer want ik vind deze gasten echt goed.

avatar van Silky & Smooth
Ik heb net hun eerste twee platen gedownload. Ultrasound was ook al erg goed!

Rene1979
Ik heb ze alles drie origineel..Dezr krijg ik van de groep zelf opgestuurd

avatar van Timmie
waarom alleen in japan? dat is met meer albums zo maar waarom xD

Rene1979
Omdat ze daar verstand hebben van goede Hip Hop? Weet je wat het is met dit soort muziek.. De meeste mensen die zich Hip Hop liefhebber noemen luisteren naar troep als Lil Wayne 50 cent enz enz. Dat is in hun ogen echte hip hop. Een kleine groep van voornamelijk oudere hip hoppers en Japaners vinden dit echter beter en relaxter dit is gewoon geen mainstream troep.

avatar van Timmie
oh, ok. Ik ontdek dit ook gister en ik vind het zeer goed, maar bijvoorbeeld madvillainy is ook niet echt mainstream. en wel in amerika bekent enzo. maar dit is dan waarschijnlijk nog meer indie .

avatar van Silky & Smooth
Hmm het is denk ik gewoon wat wordt opgepakt. Madlib en DOOM zijn dan wel underground, maar binnen die scene worden zij gezien als de groten, met enkele anderen. Beiden zijn ze al populair en een combinatie is goud! Uiteindelijk heeft het echt grotendeels te maken met wie populair zijn gemaakt, in welke scene dan ook. Er lopen namelijk zoveel 50 Cents en Waynes rond, maar juist die twee zijn opgepikt door de menigte. Er spelen zoveel factoren mee die zorgen dat ze worden opgepikt.

avatar van Timmie
inderdaad je hebt gelijk, maar toch is het raar .

Harco
Rene1979 schreef:

Echte hiphop was toch Sugarhill Gang bijvoorbeeld? Die dudes maakten plezier en in die Top Pop-clips hadden ze ook al "bitches in bikini's" in hun clip. Daar komt Lil' Wayne dichter bij in de buurt dan gasten als deze. Gasten als Lil' Wayne maken gewoon plezier in hun nummers - net als Sugarhill Gang deed - terwijl gasten als deze heel bitter en zuur doen.

Rene1979
Ja zo kan je het ook zien Harco... Het is maar net hoe je er tegen aan kijkt.

avatar van thgryda
Yep lil wayne is real hip hop, omdat hij plezier heeft en af en toe in de bak zit. Ik luister liever naar mensen die muziek maken, plezier maken kan ik zelf ook, of andere mensen daar naar moeten luisteren weet ik niet zo. Hoe dan ook, fijn plaatje dit, dat volgens mij eerder fris en opgewekt dan bitter en zuur klinkt ?

avatar van MJ_DA_MAN
Rene1979 schreef:
50 Cent is even ''echt'' als deze gasten (nooit van gehoord overigens), gezien dat ook maar een subjectief en daardoor automatisch zinloos begrip is.

avatar van thgryda
Echt is niet de term waar het over gaat, het ging over de term hip hop, 50 cent is popmuziek, in het beste geval rapmuziek maar veel hip hop is er niet meer aan...

We're live

avatar van Timmie
Dit is gewoon een degelijk album met alleen maar goede tracks er is een track die ik slecht vind en dat is de laatste. Elke keer is de beat goed en niet saai, en de rappers hebben een fijne stem en een goede flow, het lijkt allemaal te kloppen! Het is alleen jammer dat er iets te weinig variatie in zit. 4*

avatar van Dirruk
Echt een heel lekker album. Elk nummer luistert gewoon super weg. In The Zone vind ik wel weer iets specialers hebben dan de rest. Een dikke 4 hiervoor, kans is groot dat ik hem omhoog gooi. Dit album heeft geen uitschieters nodig.