Washed Out - Within and Without (2011)

Pop / Electronic

4. Soft (5:32)
  5. Far Away (4:00)
  6. Before (4:46)
  7. You and I (5:13)
  8. Within and Without (3:32)
  9. A Dedication (4:19)
  10. Call It Off * (3:33)
avatar van jurado
Dit gaat de grote doorbraak worden voor deze meneer. Wat ik je brom.

avatar van FlyLo
Eyes Be Closed
Word er niet warm of koud van.

avatar van OmeWillem
Ik vind het wel lekker. Ik ben benieuwd hoe het album in z'n geheel is.

avatar van De-noir
You and I is ook al te beluisteren, en wel hier:
Kia Adult Swim Presents 8 Singles 8 Weeks - adultswim.com

Nummertje 4. Edit: zie nu dat ie al veel langer uit is..

avatar van WEED DEMON
FlyLo schreef:
Eyes Be Closed
Word er niet warm of koud van.

Warm hier.

avatar van hertebek
Het eerste nummer heeft een hoog Moby - Porcelain gehalte

avatar van jurado
Het klinkt tot nu toe erg gepolijst. Minder lo-fi dan de voorganger.
Niet slecht maar heeft zeker nog wat draaibeurtjes nodig.
We zetten in op 3,5 *

avatar van nognooit
Het album weet me nog niet zo te pakken, zoals de eerste EP dat wel deed.
Het is allemaal minder catchy en aan de saaie kant, zo op het eerste gehoor.

Best lekker maar meer ook niet vooralsnog. Fijn voor de komende zomervakantie aan de rand van het zwembad, genietend van de zomerzon. Zoiets.
Je kunt je er geen buil aan vallen maar het zal zeker ook niet tot de pronkstukken van de collectie gaan behoren.
Typisch zo'n album waar niet zo veel over valt te vermelden.

Dikkop
Als er een paar nummertjes als New Theory of You'll See It op staan zal ik al zeer tevreden zijn.

jurado schreef:
Het klinkt tot nu toe erg gepolijst. Minder lo-fi dan de voorganger.
Niet slecht maar heeft zeker nog wat draaibeurtjes nodig.
We zetten in op 3,5 *

Heb ik ook, staan een paar goede nummers op maar een groot deel is ook erg egaal.
Vijf sterren EP Life of Leisure is het iig niet.

You and I
kende ik al een tijd, maar blijft echt 1 van de mooiste nummers.

avatar van Apsjar
Slowdive....iemand?

Vond de voorgaande EP ook zeer leuk, en kan me hier wel vinden in KampF, jurado en aERodynamIC.

Vond de EP een stuk beter eigenlijk.

Poa
Ik ook. Klein beetje een tegenvaller dit.

avatar van WJW
WJW

Waarom uiteraard?

avatar van midnight boom
Beetje overdreven score imo. Typisch PF , daar hou ik het maar op.

Ben ik het niet mee eens, ik heb het album al een paar keer geluisterd en ik vind hem gewoon heel mooi. De sfeer is prachtig.

Dit album blijkt goed aan te slaan hier op mijn vakantieadres: heerlijk in de auto op weg naar een restaurantje in Italië en na afloop voldaan weer terug....... het zou zomaar kunnen dat juist dit album later gaat zorgen voor goede vakantieherinneringen 2011.
Het is ook een album dat mijn partner goed waardeert dus niet alleen geschikt voor mijn eigen iPod
Mijn voorspelling eerder over de beleving van dit album blijkt uit te komen (terwijl ik eerder andere
albums verwacht had om deze rol in te nemen). Neemt niet weg dat die mening nog steeds hetzelfde is.

Het doet me trouwens een beetje aan het debuut van Engineers denken maar dan de poppy variant.

avatar van De Daniël
Life Of Leisure wordt dit denk ik nooit, al is het alleen al omdat de cover niet zo tropisch en mooi is. Ook was Life Of Leisure voor mij een introductie in de "chillwave" en het voelde allemaal nog fris en spannend. Het trucje begin ik onderhand wel wat meer door te krijgen en daardoor is de magie er af.

Beetje overdreven score imo. Typisch PF , daar hou ik het maar op.

Zo voorspelbaar inderdaad. Maar hoger dan Life of Leisure? Dat nooit.

"The first full-length from Washed Out doesn't have an on-repeat banger like "Feel It All Around" on it, and it isn't a sea change."

avatar van midnight boom
In 2009 kwam Ernest Greece met een aantal mooie dromerige popliedjes Onder de naam Washed Out. De liedjes werden op veel blogs met open armen ontvangen en Greece werd benoemd als veelbelovend. Er volgde twee succesvolle ep's. En nu naar twee jaar is er dan het debuutalbum waar in indie kringen hard naar werd uitgekeken. Whitin And Whithout heet het album.

Met Within And Whithout komt Ernest Greece met een plaat precies op het goed moment. Within And Without een ultieme zomerplaat, en aangezien het nu zomervakantie is, is de release slim gepland. Within And Without klinkt heel ontspannen en behoorlijk dromerig. En het luistert makkelijk weg.

Een week geleden was ik even helmaal weg van het album. Maar nu ben ik daar een beetje van terug gekomen. Washed Out is zeker niet slecht maar op sommige momenten lijkt Within And Without wel heel erg op een kruising tussen Animal Collective, Panda Bear, Deerhunter en Beach House. En dit wekt een kleine irritatie op. Ik vind daarom ook niet dat Washed Out iets unieks doet. Soms zit het album ook op het randje van saai. De liedjes zijn soms redelijk saai en
Hoogtepunten zijn voor mij de opener Eyes be closed en Amour Fati omdat de nummers goed laten horen tot waar Washed Out toe in staat is. De albumcover is overigens wel erg mooi.

Within And Whithoud is een fijne plaat, maar zonder eige gezicht. Ik ben daardoor niet helemaal overtuigd.

van: http://daanmuziek.blogspot....

Zijn het dan toch de vakantieherinneringen? Is het dan toch het feit dat ik dit album nu op cd heb?
Ik heb geen flauw idee maar het blijkt dat dit album een verslavende trip aan het worden is en ik vind dat er toch een halfje bij moet.

avatar van HazeyJane
Is er nog iemand die iets van "Desire Lines" van Deerhunter hoort in de melodie van "Amor Fati"?

avatar van KampF
He aERodynamIC, ik kom net terug van vakantie (Tsjechië) en ik kan je vertellen dat dit ook mijn vakantieplaat 2011 is geworden! Straks nog een weekje naar Italie waar dit album ongetwijfeld ook gaat 'werken'.

De eerste vier nummers vind ik echt fantastisch. Far Away iets minder en dan krijg je weer twee hele goede nummers! De laatste twee nummers vind ik ook niet heel erg spannend, maar het album in z'n totaliteit erg solide en consistent.

Een megahit als Feel It All Around ontbreekt, maar dat maakt eigenlijk niets uit.

Ernest Greene heeft zijn chillwave een beetje van richting veranderd. Dit album is sacraler, 'heiliger' en vooral zwoeler [zie albumhoes voor de nodige referentie]. Ik noem het 'toerustingswavez' of 'bezinningswavez'.

Ook Toro Y Moi heeft zijn richting veranderd eerder dit jaar. De twee chillwave helden zijn nog niet klaar en het genre is zeker geen tijdelijke hype gebleven.

Vakantieplaat 2011!

HazeyJane schreef:

Ja, dat glorierijke vooral Mooie nickname heb je trouwens. Lang leve muziek met veel waas!

Gek he: het werkt gewoon perfect in het buitenland Hier in huis draai ik het minder maar in de auto wil het ook nog wel eens heel goed werken.

avatar van o0.
o0.
geweldig mooie hoes trouwens

Ik vond de vorige plaat een stuk beter. Ik vind het geheel nogal 'vlak', bijna geen moment op de plaat dat me weet te pakken en er echt uitspringt.

De nieuwe washed out is mij iet 'te chill'!

@Hazy Jane: ik heb Desire Lines nog eens beluisterd en vind het eerlijk gezegd wel wat ver gezocht (lichtelijk de akkoorden op de achtergrond)...Ik vind Amor Fati eerlijk gewzegd nogal een saai nummer,

Washed out vs. Deerhunter: na het verschijnen van de laatste plaat van Washed out, opteer ik toch voor Deerhunter (minder 'electro' en meer afwisseling!)!

Poa
Toeval of niet, maar nu het zonnetje eindelijk schijnt begint 'ie bij mij ook een beetje te groeien. Misschien toch iets te vroeg geoordeelt.

avatar van Kaaasgaaf
In mijn wekelijkse radio-rubriek 'De Keuze van Kas' op AmsterdamFM heb ik gisteren dit album besproken, beluister het hier.

avatar van RogerV
Heerlijk album dit. Staan enkele prachtsongs

Vooral Amor fati en Eyes be closed spreken me erg aan

Ook die bonustrack mag er zijn