Prince - The Hits / The B-Sides (1993)

Funk / Pop
Label: Paisley Park

1. When Doves Cry [Single Edit] (3:49)
  2. Pop Life (3:42)
  3. Soft and Wet (3:03)
  4. I Feel for You (3:25)
  5. Why You Wanna Treat Me So Bad? (3:49)
  6. When You Were Mine (3:44)
  7. Uptown [Single Edit] (4:09)
  8. Let's Go Crazy (4:39)
  9. 1999 [Single Edit] (3:38)
  10. I Could Never Take the Place of Your Man (3:41)
  11. Nothing Compares 2 U [Live] (4:58)

met Rosie Gaines

12. Adore [Single Edit] (4:41)
  13. Pink Cashmere (6:16)
  14. Alphabet St. (5:40)
  15. Sign o' the Times [Single Edit] (3:43)
  16. Thieves in the Temple (3:21)
  17. Diamonds and Pearls [Single Edit] (4:20)
  18. 7 (5:08)
  19. Controversy [Single Edit] (3:36)
  20. Dirty Mind [Single Edit] (3:50)
  21. I Wanna Be Your Lover [Single Edit] (2:58)
  22. Head (4:43)
  23. Do Me, Baby [Single Edit] (3:57)
  24. Delirious [Single Edit] (2:39)
  25. Little Red Corvette (4:57)
  26. I Would Die 4 You [Single Version] (2:57)
  27. Raspberry Beret (3:33)
  28. If I Was Your Girlfriend [Single Edit] (3:46)
  29. Kiss [Single Version] (3:46)
  30. Peach (3:48)
  31. U Got the Look (3:48)

met Sheena Easton

36. Purple Rain (8:40)
  37. Hello (3:25)
  38. 200 Balloons (5:06)
  39. Escape (3:31)
  40. Gotta Stop (Messin' About) (2:55)
  41. Horny Toad (2:13)
  42. Feel U Up (3:44)
  43. Girl (3:48)
  44. I Love U in Me (4:14)
  45. Erotic City (3:56)
  46. Shockadelica (3:31)
  47. Irresistible Bitch (4:13)
  48. Scarlet Pussy (4:19)
  49. La, La, La, He, He, Hee (3:23)
  50. She's Always in My Hair (3:27)
  51. 17 Days (3:56)
  52. How Come U Don't Call Me Anymore (3:51)
  53. Another Lonely Christmas (4:52)
  54. God (4:03)
  55. 4 the Tears in Your Eyes (3:25)
  56. Power Fantastic (4:45)
Kos
Dit klopt toch niet, die tracklisting?

Hier staan nu ook alle tracks van de andere twee albums op http://www.musicmeter.nl/?album=8067 en http://www.musicmeter.nl/?album=8066 .

Dustyfan
Het is een drie-dubbel verzamel CD.

Kos
Oke, maar ze zijn ook los te krijgen.

Nu staan ze enigszins dubbel op de site.

Dustyfan
Los? Dit verzamel-album is net 14 maart uitgekomen. Jij bedoelt wellicht andere Prince-verzamel-albums met (gedeeltelijk) dezelfde nummers?

EDIT: Nu zie ik het ook. Vreemd.... Alleen Disk 3 is dan wel uniek?

avatar van EmDee
Er moet blijkbaar weer geld in het laadje komen?

Dustyfan schreef:

EDIT: Nu zie ik het ook. Vreemd.... Alleen Disk 3 is dan wel uniek?
Nee hoor, ze zijn alle drie al jaren te krijgen. Zowel los als samen.

avatar van FisherKing
Maar is het dan niet zo dat "elke" verzamelaar dubbel op de site staat ?

Kos
Volgens mij zijn de aparte cd's van de meeste verzamelaars niet los te krijgen.

En deze verzamelaar, met hetzelfde hoesje nota bene, is echt al jarenlang te koop.

Dustyfan
Je hebt gelijk, Kos. De verzamelaar is van 1993. (Even de hele kleine lettertjes in het bijbehorende hoesje gelezen.) Ik was in de war omdat het, naar nu blijkt, om een heruitgave gaat.

JonnieBrasco
Dus dit betekent dat die andere twee albums (losse cd's) van de site af kunnen?

Deze 3 dubbelaar stamt gewoon uit 1993 en verscheen ook nog eens als the Hits 1 en the Hits 2 (dus de eerste 2 cd's van dit album). Deze was toen wat interessanter vanwege de b-kantjes en rarities. Maar als echte fan had je die toen ook al wel in bezit.
Vrij snel werd deze versie uit de handel gehaald en bleven de aparte verzamelaars behouden.
Door het huidige succes van Prince is er besloten om deze versie opnieuw te releasen. En zoals zo vaak gebeurt doen ze net of dit een nieuwe cd is. Dat is het dus niet: hij is gewoon weer opnieuw en makkelijker verkrijgbaar. De oude platenmaatschappij heeft blijkbaar weer centen nodig
Jammer is ook dat op cd 3 meestal de korte versies van nummers staan, terwijl de lange versies zo ontzettend goed zijn. Dit gaat ook op voor alle hits op dit album trouwens.
Ik zou de andere cd's zeker niet van de site halen, want er zijn genoeg mensen die b.v. alleen the Hits 1 in huis hebben. Die kunnen echt niet oordelen over b.v. cd 3 !

Dustyfan
Bedankt voor de opheldering! En aangezien ik Hits 1 en 2 nog niet had, ben ik steeds even gelukkig met m'n aanschaf.

beaster1256
fantastische verzameling van prince , interessant vooral voor de b-sides , maar ik vind hem zo goed dat ik bijna ieder album afzonderlijk van hem koop , en dan vooral purple rain en sign of the times

avatar van Hans Brouwer
aERodynamIC schreef:
Gelukkig heb ik dan in 1993 de drie dubbel cd gekocht. Briljant album waarop al dat moois van Prince voorbij komt. Vooral disc 3 met The B-sides is onweerstaanbaar. Ik ben Prince de laatste jaren een beetje uit het oog verloren, zijn nieuwste cd schijnt briljant te zijn. Toch maar weer eens een bezoekje aan de platenzaak brengen (waarom kleurt mijn Raborekening toch zo diep rood ). Dit album The Hits/The B-sides krijgt in elk geval 4* van mij .

Met een hartelijke groet, Hans

Marcel²
Hans Brouwer schreef:
Dit album The Hits/The B-sides krijgt in elk geval 4* van mij.

Van mij ook, Prince kan bijna alles, zelfs rappen op het nummer Pope.

avatar van jowietje
WOW wat een groot album man

Snowman
jowietje schreef:
WOW wat een groot album man

Schepre opmerking

Prince compleet, ook met altijd weer verrassende B-sides: beter verzamelalbum bestaat toch niet? 5,0*

De clip behorende bij het nummer 4 the Tears in Your Eyes is een vrij bijzondere: het werd uitgezonden tijdens het Live Aid spektakel.
Prince wilde niet meedoen aan We Are the World (Sheila E stond daar wel) en zond deze clip in die tijdens Live Aid ook uitgezonden werd.

Laurora
Heb nooit echt iets met Prince gehad, maar deze moest ik dan weer wél hebben. Leuke verzameling, adore!

EVANSHEWSON
aERodynamIC schreef:

Deze is absoluut te verkiezen boven The HIts 1 of The Hits 2 al moet ik toegeven dat ik van The B-sides toch veel nummers redelijk zwak vind;
Ik kocht dit eigenlijk puur voor EROTIC CITY en na herhaaldelijk herbeluisteren blijf ik dat dé bonus vinden waarvoor ik hem ook kocht, Erotic City is zo'n zalig funknummer !
Voor mij 4 sterren, omdat veel van die B-sides zo zwak uitvallen !
****

Als je dit album hebt gekocht voor Erotic City heb je een verkeerde keuze gemaakt omdat hier de kortere versie van dat nummer op staat. De 7.26 minuten durende versie is natuurlijk veel leuker!

fastpulseboy
true, en dan het liefst draaien vanaf vinyl

fastpulseboy schreef:
true, en dan het liefst draaien vanaf vinyl

De 12" b-kant van Let's Go Crazy (die in de langere uitvoering ook ijzersterk is)

fastpulseboy
jaaaaaaaaaaaa
die heerlijke gitaarsolo aan het eind......mjammie

Gewoon een goed en compleet overzicht van alle grote en minder grote hits van deze muzikale duizendpoot. Ook als je niet van Prince houdt hoort deze toch niet in je collectie te ontbreken.

avatar van rudiger
hier heb ik 2 cd`s van , in totaal 36 nummers ; schijnbaar gaat het hier om een 3 cd box , die derde cd is er natuurlijk bijgevoegd , al met al een prima verzamelaar
hier staan al zijn hits op , hoewel ik niet een erg grote prince fan ben , is dit toch wel wat je in huis moet hebben
4,5 ster

rudiger schreef:
die derde cd is er natuurlijk bijgevoegd

Zoals ik eerder al vermelde is dit geen 'achteraf-actie' geweest wat vaak helaas wel het geval is.
Toen deze uitkwam verschenen deze 3 cd-box en de 2 losse verzamelaars tegelijkertijd. Je kon dus kiezen.
Later is deze box uit de handel genomen om vervolgens een lange tijd daarna weer opnieuw uit te brengen.

avatar van rudiger
aERodynamIC schreef:

is die derde cd ook los te krijgen , want als je die 2 cd`s hebt schaf je natuurlijk niet de 3 cd box aan , dan zit je met 2 dezelfde cd`s
dus vanuit de uitgever gezien is het niet meer dan logisch dat de derde los te koop moet zijn

Nee, die derde is niet los te koop. Je hebt indertijd blijkbaar een verkeerde keuze gemaakt of je hebt de 2 losse verzamelaars gekocht op het moment dat deze box niet meer te koop was.