Revocation - Chaos of Forms (2011)

Label: Relapse

1. Cretin (3:03)
  2. Cradle Robber (4:25)
  3. Harlot (2:51)
  4. Dissolution Ritual (4:37)
  5. Conjuring the Cataclysm (4:34)
  6. No Funeral (3:55)
  7. Fractal Entity (1:43)
  8. Chaos of Forms (4:30)
  9. The Watchers (4:12)
  10. Beloved Horrifier (4:09)
  11. Dethroned (4:57)
  12. Reprogrammed (4:03)
  13. Surprise! You're Dead! * (2:11)
avatar van trebremmit
Dit duurt maar drie kwartier maar na vijf nummers was ik al zo moe van die muur van geluid en de snelheid waarmee alle ideeën voorbij komen, too much.

avatar van AOVV
Dit schreef Don Cappuccino bij 'Existence is Futile', het vorige album van Revocation:

Het nieuwe album is nu te beluisteren. Een flinke vooruitgang. De nummers zijn veel sterker.

Ik moet daar volledig in meegaan. Ik vind deze 'Chaos of Forms' heel wat strakker, en vooral veel beter gespeeld dan de vorige plaat. Ook de zang ergert me wat minder, al is het nog altijd niet geweldig. Geweldig energieke plaat, er wordt flink op losgemokerd door de drummer, en de gitaren gieren erg lekker bij momenten. Over de volle lengte weet het me echter net niet te overtuigen, maar we kunnen hier toch spreken van een erg goeie plaat.

3,5 sterren

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Bij hun vorige plaat had ik als opmerking geplaatst “eens kijken naar de toekomst toe qua zang, songstructuren en ietwat andere hoesontwerpen”, dus hebben ze naar mij geluisterd?

Niet echt volgens mijn beleving. Mag ik zeggen dat er halverwege de plaat al een zekere moeheid optreedt, spijts de fikse tempo’s, omwille van die muur aan geluid. Vreselijk vind ik een nummer als Harlot, op de voet gevolgd door het middenstuk van Dissolution Ritual. Bij Conjuring the Cataclysm gaat het tempo iets omlaag en opnieuw vind ik met Fractal Entity een welgekomen instrumentaal nummer. Nog altijd mijn ding niet want ik vind ze nog steeds te gretig en te gulzig in hun muzikale ideeën.

avatar van The_CrY
Dit was voor mij deze ronde één der betere inzendingen! Een soort progressieve death metal met hele verrassende wendingen erin die mij enorm aanspreken. Daarnaast is het geweld van blastbeats en wilde riffs met daaroverheen de gruntvocalen op een manier gebracht dat het mij goed kan raken. Heldere productie en stevig riffwerk! Een dikke vier sterren krijgt dit van mij, met kans op groeien!

avatar van james_cameron
Het geluid van deze amerikaanse band zwabbert een beetje heen en weer tussen thrash- en deathmetal. Het verschilt per album waar de nadruk op ligt. Ditmaal is dat duidelijk op thrash. De veelal lekker opgefokt snelle tracks razen in sneltreinvaart voorbij, voorzien van matige zang maar gelukkig ook van heerlijk gitaarwerk. Productioneel niet geweldig, maar het kan er mee door.