Ilse DeLange - Live in Gelredome (2011)

Label: Universal

1. If It Takes All Night (4:14)
  2. Next to Me (4:27)
  3. Eyes Straight Ahead (3:28)
  4. World of Hurt (5:05)
  5. Livin on Love (5:11)
  6. I Still Cry (5:45)
  7. We're Alright (4:18)
  8. Flying Blind (5:13)
  9. I'd Be Yours (3:12)
  10. Almost (5:04)
  11. Beautiful Distraction (3:51)
  12. Something Amazing (3:22)
  13. Puzzle Me (3:58)
  14. The Great Escape (4:57)
  15. The Other Side (4:49)
  16. Miracle (4:37)
  17. I'm Not So Tough (9:33)
  18. Time Out (4:52)
  19. Untouchable (4:32)
  20. Field of Opportunity (3:40)
  21. So Incredible (5:20)
  22. Carousel (5:32)
  23. Born to Run (7:49)
avatar van Blu-ray
1,0
Vrij kort na Ahoy optreden (2009) weer een DVD release. Had daarom nu ook een muziek Blu-ray release verwacht na al die tam-tam over speciale audio-HD opnames door een crew, speciaal voor dit concert was overgevlogen naar Gelredome. Maar binnen 2 jaar weer een DVD of CD-DVD release.
En dit keer een erg lelijke cover-art.

Verder zijn de muziekale indrukken via YouTube-clips niet erg hoopgevend. Haar top live uitvoering van I'm Not So Tough' bijvoorbeeld, met fantastische gitaarsolo van Arnold VanDongen, wordt zelfs onder-broken voor een introductie van de bandleden.
Verder maakt e.e.a. een te gelikte indruk; en dat de hele band in outfit van (sponsor) Cars Jeans moest verschijnen had voor mij ook niet gehoeven.
Qua entourage heeft Ahoy mijn voorkeur boven voetbalstadion Gelredome.
Na haar optreden gaf Ilse nog een acoustich concert voor een selecte groep. Dat mis ik op deze DVD!

Van Ilse's Live optreden in Ahoy heb ik de DVD; verwacht niet dat ik dit optreden op DVD zal aanschaf- fen, of er moet alsnog nog een muziek Blu-ray gepland zijn.

PS
Ilse DeLange - Gelredome II (2012): pre-sale.

avatar van Guinness1980
Je beschrijft hier bijna alleen maar de DVD maar over de audio lees ik verder vrij weinig terug.
En daar gaat het op Musicmeter toch om?

avatar van Gloeilamp
@ Guinness1980
Vandaar de gebruikersnaam

avatar van ChrisX
Volgens mij kan dat hele bericht van Blu-ray er wel af want hij had nog helemaal niks gehoord of gezien van het geheel ton hij dat schreef want het was nog niet eens uit toen hij dit riep.

Heb het zelf intussen wel al in huis en gezien en gehoord en ik ben wederom behoorlijk onder de indruk. Set opent gelijk met een nieuw nummer (door DeLange geschreven samen met Bruce Gaitsch en Matthew Wilder ... yep die van Break My Stride... maar die gast is intussen een gevierd producer in de VS). Dit is een DeLange zoals we die nog niet zoveel gehoord hebben.... DeLange met ballen zeg maar. Martijn van Agt die een flink portie lapslidegitaar zit te spelen. En dan hebben we gelijk een sterk punt te pakken van DeLange live: haar band. Crisis, dit is nog eens een goed op elkaar afgestemde en ingespeelde unit.

En over geluidstechnisch gesproken: het geheel is schitterend gemixt op de cd. Lekker warm, diep van klank en heel belangrijk: je hoort de muzikanten precies daar waar ze op het podium ook staan dus bijv. de beide gitaristen duidelijk links en rechts.

Overigens, zie net dat de tracklist hier boven niet echt klopt, ga hem zo gelijk wel ff corrigeren.

avatar van RoyDeSmet
Ik vind dit een hele slechte CD.
Ilse haar stem is niet in topvorm: af en toe krakerig, schreeuwerig en hees.
Naar mijn smaak betrekt ze het publiek er teveel bij, op onnodige momenten.
'Heey!' of 'Komaan!' of 'Meezingen!' of iets dergelijks roepen waar dat totaal niet relevant is.
De keuze voor de setlist vind ik ook niet al te best.
Eerst faket ze dat ze heel emotioneel is in een liedje als 'I Still Cry' en vervolgens gaat ze heel vrolijk het volgende lied zingen alsof er niets aan de hand is.

Ook het feit dat ze midden door een geweldige gitaarsolo heenpraat kan ik niet waarderen. Daarom een hele ster eraf.
Voor de rest vind ik de muziek van Ilse sowieso niet veel aan. Niet boeiend, houdt mijn aandacht niet vast en niets diepgaands. (Maar hé, het is pop!)

avatar van Arrie
Waarom ben je het dan gaan luisteren?

Ik snap trouwens ook niet helemaal wat er mis is met een emotioneel liedje laten volgen door een vrolijk liedje...

avatar van RoyDeSmet
MIjn vader zet deze heel graag op, dus daarom ben ik ernaar (lees: moet) gaan luisteren.
Er is niets mis mee de zaak wat op te vrolijken, maar de 'kloof' die ze daarmee probeert te overbruggen is mijn inziens te groot.
Wat me ook stoort is dat ze -en dat is op de dvd goed te zien- eerst bijna staat te huilen op het podium en dat ze 10 seconden later vrolijk over het podium staat te huppelen.
Ja, hallo? Je was toch zo intens verdrietig?
Ik vind het een beetje nep allemaal.

avatar van ChrisX
RoyDeSmet schreef:

Ja, hallo? Je was toch zo intens verdrietig?
Ik vind het een beetje nep allemaal.

Ik weet uit ervaring dat het juist bij haar lang duurt voor dat ze terug op aarde is na zo'n intens nummer. Maar het heeft natuurlijk geen zin om zo'n lange pauze op plaat of dvd te laten staan. Dat heet editen.

Dat zou goed kunnen!
Ik heb haar nooit live gezien. Mijn ouders wel, toen in het gelredome tijdens de opnames van deze cd/dvd, maar die hebben geen idee of dit ge-edit is. Die letten daar niet op.

Berichten verplaatst naar Ilse DeLange

avatar van SLRockingBass
Live in Gelredome, alweer 14 jaar oud en tot op heden de meest recente live registratie van deze muzikale dame. Een fijn optreden, mooi gefilmd en wat mij betreft goed gemixt.

De songkeuze geeft ook een mooie weergave van haar oeuvre tot dat moment. Al blijft het altijd jammer dat ze ‘All Alone’ nooit speelt. De cover van ‘Born to Run’ had voor mij niet gehoeven, dan zie ik liever de magistrale versie van ‘I'm Not So Tough’ als afsluiter.

Al met al is het wel genieten op een donderdagmiddag.