All Shall Perish - This Is Where It Ends (2011)

Label: Castle

1. Divine Illusion (3:21)
  2. There Is Nothing Left (3:22)
  3. Procession of Ashes (4:37)
  4. A Pure Evil (5:13)
  5. Embrace the Curse (2:57)
  6. Spineless (3:57)
  7. The Past Will Haunt Us Both (6:05)
  8. Royalty into Exile (4:24)
  9. My Retaliation (3:23)
  10. Rebirth (5:29)
  11. The Death Plague (3:02)
  12. In This Life of Pain (7:33)
avatar van Don Cappuccino
All Shall Perish. Een band die mij met het album Awaken The Dreamers compleet verraste. Deathcore maar dan wel met een technisch randje en veel melodie. Vooral de rustpunten in het album kon ik enorm waarderen en nog steeds zit het album vaak in mijn CD-speler. Nu is het nieuwe album er....

52 minuten is gewoon veel te lang voor dit soort albums. Dit is namelijk een heel eentonig album en na 7 nummers heb ik er eigenlijk weer genoeg van. Awaken The Dreams had heel veel variatie en ook paar rustige nummers. Deze beukt wel heel erg veel achter elkaar naar mijn mening. Ook te veel dezelfde riffs en ik mis die geweldige solo´s van Chris Storey. De luisteraar krijgt weinig ademruimte: Er zullen er zijn die dit niet erg vinden maar ik word er niet echt blij van.

Je hoort ook gewoon gelijk dat er een nieuwe drummer is. Adam Pierce beukt er lekker op los maar hij heeft niet dat bijzondere wat Matt Kuykendall had. Die man speelde zeer interessante partijen en fluisterde ook veel met zijn drums. Deze man is technisch erg goed maar na een tijdje heb ik het wel gehoord.

Met dit album heeft All Shall Perish teleurgesteld. Een standaard album en ik had niet verwacht dat ik dat over deze band kon zeggen. 2,5 ster.