Steve Miller Band - Children of the Future (1968)

Rock / Blues
Label: Capitol

1. Children of the Future (3:00)
  2. Pushed Me to It (0:36)
  3. You've Got the Power (0:55)
  4. In My First Mind (7:32)
  5. Beauty of Time Is That It's Snowing (Psychedlic B.B.) (5:24)
  6. Baby's Callin' Me Home (3:25)
  7. Steppin' Stone (3:00)
  8. Roll with It (2:30)
  9. Junior Saw It Happen (2:30)
  10. Fanny Mae (3:10)
  11. Key to the Highway (6:17)
  12. Sittin' in Circles * (3:06)
avatar van potjandosie
de Steve Miller band werd in 1967 geformeerd in San Francisco, Californië met Steve Miller als bandleider/frontman. dit debuutalbum werd in 1968 tijdens hun verblijf in Engeland opgenomen in de Olympic Studio, Londen en geproduceerd door de Engelsman Glyn Johns, die later vele albums van grootheden uit de rock wereld (Stones, Beatles, Kinks, Dylan, Eagles, etc.) zou produceren.

op dit album staan 6 originals van Steve Miller (tracks 1 t/m 5 en 8, waarvan 4) "In My First Mind" (co-written met toetsenist Jim Peterman), 2 Boz Scaggs composities "Baby's Calling Me Home" en "Steppin' Stone" en 2 fraaie blues covers "Fanny Mae" (Buster Brown) en het veel gecoverde "Key to the Highway" (Big Bill Broonzy/Charlie Segar), dat ook gecoverd werd op het "Layla" album (1970) van Derek & The Dominos (Eric Clapton). "Junior Saw It Happen" is een nummer van de Amerikaanse singer/songwriter Jim Pulte.

de meer progressieve popliefhebber had destijds dit album in huis. waar ik vroeger weg was van de psychedelica van de eerste 5 nummers in de tijdgeest die toen heerste, kunnen deze nummers niet meer bekoren. in die zin klinken deze nummers nu wat achterhaald, uitgezonderd het korte, akoestische "Pushed
Me To It".

de blueskant daarentegen wil nog steeds beklijven, met name de 2 Boz Scaggs nummers, "Roll With It" met een heerlijk op gitaar solerende Steve Miller en de 2 eerder genoemde blues covers.

weliswaar een fraai tijdsbeeld, maar inmiddels met het verstrijken van de jaren is "Children of the Future" toch minder mijn "cup of tea".

mijn persoonlijke favoriet van de man is/blijft het album "Recall the Beginning..A Journey from Eden (1972).

Steve Miller: guitar, vocals, harmonica
Boz Scaggs: guitar, vocals
Lonnie Turner: bass guitar
Jim Peterman: hammond organ
Tim Davis: drums
Ben Sidran: harpsichord (track 6)