Steve Miller - Born 2B Blue (1988)

Rock / Blues
Label: Capitol

1. Zip-A-Dee-Doo-Dah (4:14)
  2. Ya Ya (3:37)
  3. God Bless the Child (5:00)
  4. Filthy Mcnasty (2:50)
  5. Born to Be Blue (5:25)
  6. Mary Ann (4:50)
  7. Just a Little Bit (4:04)
  8. When Sunny Gets Blue (4:36)
  9. Willow Weep for Me (5:13)
  10. Red Top (2:31)
avatar van musician
Ik streep geen favoriete tracks aan, daarvoor is het album te slecht.

Wat wil Steve Miller met zo'n op softe jazz gericht album? Dit heb ik altijd al willen doen?

Het is niet gek, dat kopers massaal afhaken bij een dergelijk album. Steve Miller bracht zijn populariteit naar een gevaarlijk dieptepunt en z'n portemonnee werd er ook niet echt mee gevuld.

Hij heeft natuurlijk heel veel hoogtepunten gehad, met The Joker, Fly like an eagle, Book of dreams en later met Circle of love en Abracadabra.

Misschien heeft hij gedacht, dat die successen niet meer waren te overtreffen en dat hij eindelijk eens kon gaan doen wat hij leuk vond. Of misschien vond hij dat hij te oud werd voor een goede rock cd in de beste Miller tradities.

Dat mag uiteraard. Bij deze kunnen we hem dan weer laten weten niet gecharmeerd te zijn van het gebodene. Anders had ik wel iets gekocht van een echte jazz-muzikant.

avatar van musician
Vooruit, ik geef hem een puntje er bij.

Ik moet toegeven, terwijl ik me wat later op de avond weer eens door dit slome album heen werk, met als enige licht op mijn werkzolder dat van mijn beeldscherm, dat Steve Miller zijn jazzy achtige crooners op zich smaakvol op de plaat heeft gezet. De geluidskwaliteit is ook nog eens ongekend goed.

En dan zijn bekende, warme stemgeluid. Misschien is dit wel gewoon een beter tijdstip van de dag.

Het is sowieso beter dan wat er zich in mijn huis twee etages lager afspeelt op de tv (X-factor )