The Steve Miller Band - Abracadabra (1982)

Rock / Blues
Label: Capitol

1. Keeps Me Wondering Why (3:41)
  2. Abracadabra (5:12)
  3. Something Special (3:30)
  4. Give It Up (3:36)
  5. Never Say No (3:34)
  6. Things I Told You (3:18)
  7. Young Girls Heart (3:33)
  8. Goodbye Love (2:57)
  9. Cool Magic (4:23)
  10. While I'm Waiting (3:20)
avatar van dynamo d
Abracadabra vond en vind ik nog steeds een geweldig nummer. Frappante van Steve Miller is, dat hij zo nu en dan prachtige nummers maakt zoals Abracadabra, Fly Like an Eagle en het geniale Macho City maar anderzijds die kwaliteit op een geheel album niet weet vol te houden.

Ik heb niet zo veel verstand van muziek als van cinema, maar Abracadabra vind ik echt schitterend, vooral de tekst.

You make me hot, you make me sigh
You make me laugh, you make me cry
Keep me burnin' for your love
With the touch of a velvet glove

Zijn (hun) muziek is het beste te omschrijven als: prettig klinkende semi-pop semi-rock muziek met jazzinvloeden.

EVANSHEWSON
Abracadabra was terecht een grote hit. Keeps me Wondering Why is een prima opener, Give it Up is top. Rest van het album toch van iets minder allooi en wat wisselvalliger van aard.

***

Ik hoorde het nummer 'Abracadabra' is op het radio en vond het geluid zeer goed heb het vervolgens ook gedownload. Maar dat is tot op heden nog het enige nummer dat ik ken van de Steve Miller Band, ik ga in kijken of ik dit album kan laagladen.

avatar van Oldfart
dynamo d schreef:

Geldt eigenlijk voor bijna heel het werk van Miller, persoonlijk vind ik " Recall the beginning / A Journey from Eden" het enige album zonder één zwak nummer. Maar misschien is het ook wel de verscheidenheid aan stijlen die dat beeld veroorzaken.

avatar van musician
Circle of love was somber, na slechts een half jaar kwam het wat vrolijkere Abracadabra (ik maak altijd 10 typfouten in dit woord). En ja hoor, de cd valt volledig onder de categorie heerlijk werk dat je altijd op kunt zetten. Geen bijzondere hoogtepunten (positieve punten voor de titelsong (dat typt beter) en Young girls heart. Maar geen onvoldoendes en ik zeg het, het is positief, lekker rockende muziek aan de goede kant van de streep. Of er veel nummers in de top 10 aller tijden van de Steve Miller band zullen komen waag ik te betwijfelen. Toch is het bepaald geen miskoop, gewoon maar kopen voor je verzameling.

avatar van musician
....en een veel te laag gemiddelde overigens voor dit album.

Hij is weer opnieuw te koop, mooi geremasterd en een stevige hoes. Er is door het recente succes van Bingo! en Let your hair down met recht aandacht besteed aan het opkalefateren van Steve Miller albums, vanaf Fly like an eagle tot en met Italian X-rays en Wide river.

Abracadabra is een prima album voor in de warme zomermaanden. Het is één van de weinige Steve Miller band cd's waar hij erg 'losjes' musiceert, achteloos haast, maar een prima resultaat neerzet. Een complete niets-aan-de-hand cd maar mooi gemaakt. Is op zich ook een kunst en bleek vooral commercieel een buitengewoon goede zet.

De titelsong werd een grote hit, één van de drie songs die van dit album werden getrokken.

avatar van Dibbel
Wat musician al zegt:
Een lekker zomers feel good album dat erg makkelijk wegluistert en songs die meestal blijven hangen.
Album uit de zomer van 1982, het jaar waarin ik de Steve Miller Band ook live op Werchter zag.
Dat was een memorabel optreden, omdat Steve toen nogal behoorlijk aangeschoten was en dat bij temperaturen van rond de dertig graden. Hij musiceerde daar inderdaad nogal losjes.....

Het titelnummer is in ieder geval een klassieker wat mij betreft.
En de rest hapt ook zo heerlijk luchtig weg, waarbij ik Keeps Me Wondering Why, Give It Up, Young Girl's Heart en While I'm Waiting de lekkerste vind.
Geen echte inzakkers.
Op vinyl.

avatar van Jaep
Abracadabra blijft een erg gaaf nummer; voor de rest vind ik de plaat een beetje flets. SMB gaat hier voor mijn smaak teveel de pop-kant op, het echte karakter is er hier het meest uit.

avatar van dj maus
Steve Miller Band is de Tame Impala van zijn tijd. Ooit begonnen met stoere rock, gestrand in electropop.

avatar van LucM
Abracadabra vind ik zowat zijn beste song meer de rest vind ik ook behoorlijk tot sterk, zeker Keeps Me Wondering Why, Give It Up en Young Girl's Heart. Ooit op vinyl gehad maar later de geremasterde CD-versie aangeschaft.

avatar van dazzler
De meeste nummers zijn niet door Miller maar door zijn band geschreven. Daarom op de titeltrack na een beetje een teleurstelling in vergelijking met de drie voorgangers.