Steve Miller Band - Wide River (1993)

Rock / Blues
Label: PolyGram

1. Wide River (4:00)
  2. Midnight Train (4:21)
  3. Blue Eyes (5:13)
  4. Lost in Your Eyes (3:50)
  5. Perfect World (5:30)
  6. Horse and Rider (4:13)
  7. Circle of Fire (3:47)
  8. Conversation (4:13)
  9. Cry Cry Cry (4:22)
  10. Stranger Blues (4:30)
  11. Walks Like a Lady (3:59)
  12. All Your Loving (5:17)
avatar van potjandosie
een tegenvaller deze "Wide River". het geluid van zijn albums uit de begin 70's, maar ook van albums als "The Joker" of "Fly Like An Eagle" is hier ver te zoeken. veel mainstream, easy listening songs, die niet willen beklijven. ben een groot fan van Steve Miller, maar ik mis de bezieling en het vuur van zijn vroegere albums met authentiek klinkende blues (rock) en vooral goede songs.

slechts 1 original van Steve Miller, 6 co-written, 2 blues covers 10) "Stranger Blues" (Elmore James) een nummer dat zou mogen rocken of swingen, maar dat niet doet en een zouteloze versie van "All Your Love" (Otis Rush) met een hoog lounge blues gehalte. dat het niet iedereen gegeven is om een goede song te schrijven bewijst Leo Sidran (de zoon van zijn toetsenist Ben Sidran) met ondermaatse tracks als "Lost In Your Eyes" en "Perfect World" en de met Steve Miller co-written tracks "Conversation" en "Walks Like a Lady". ook het nummer "Circle of Fire" van gitarist David Denny wil niet overtuigen.

met de single "Wide River", "Midnight Train" en "Blue Eyes" (co-written Les Dudek, Rocket Ritchotte) heb je meteen de hoogtepunten gehad. "Horse and Rider" een ballad met een fraaie melodie dat niet van de grond komt en zijn eigen "Cry,Cry,Cry" kunnen ermee door.

helaas blijven er dan 7 tracks over (4,5,7,8,10,11,12) die gezien de kwaliteit van zijn eerdere werk, naar mijn bescheiden mening door een ondergrens zakken. zie hierboven zeer uiteenlopende waarderingen van 1,5 tot 5. vermoed dat de "waarheid" voor zover je daar bij muziek over spreken kan, ergens rond de 3 sterren ligt.

wellicht een leuk album voor de doorsnee pop liefhebber, maar ik vermoed dat dit een misbaar album is voor de Steve Miller fan van het eerste uur.