Come Together (2011)

Alternatieve titel: Black America Sings Lennon & McCartney

Pop / Soul
Label: Ace

1. Al Green - I Want to Hold Your Hand (2:05)
  2. Chubby Checker - Back in the Ussr (2:45)
  3. Maxine Brown - We Can Work It Out (2:18)
  4. Fats Domino - Everybody's Got Something to Hide Except Me and My Monkey (2:32)
  5. Wee Willie Walker - Ticket to Ride (2:31)
  6. Roy Redmond - Good Day Sunshine (2:40)
  7. Mary Wells - Please Please Me (2:25)
  8. Gene Chandler - Eleanor Rigby (2:40)
  9. The Vibrations - And I Love Her (2:15)
  10. Chairmen of the Board - Come Together (3:50)
  11. Billy Preston - Blackbird (2:46)
  12. R. B. Greaves - Paperback Writer (2:35)
  13. The Moments - Rocky Raccoon (4:16)
  14. Black Heat - Drive My Car (3:10)
  15. Junior Parker - Lady Madonna (2:14)
  16. David Porter - Help (3:37)
  17. Linda Jones - Yesterday (2:32)
  18. Otis Redding - Day Tripper (3:30)
  19. Lowell Fulson - Why Don't We Do It in the Road (3:45)
  20. Little Richard - I Saw Her Standing There (3:28)
  21. Donald Height - Don't Let Me Down (3:36)
  22. The Main Ingredient - Get Back (3:05)
  23. The New Birth - The Long and Winding Road (3:44)
  24. Aretha Franklin - Let It Be (3:28)
avatar van Savant
Swingende kevers! Far out man! Broek met wijde pijpen aan, afrokapseltje op, stereo op 10 en je hoort the fab four als niet eerder tevoren. Weet je weer gelijk dat het met die slappe R&B trutten van tegenwoordig nooit wat zal worden, en dat die met bling bling behangen rappers er ook gewoon geen ene reet van hebben begrepen.
Een zwarte Paul & John, het zou in een parallel universum eigenlijk moeten bestaan, dat toont deze compilatie wel aan. Why don't we keep on groovin' on the road. Ik ga hem nog eens opzetten.

avatar van Ducoz
Dit lijkt mij een zeer interessant tribuut.

avatar van Rudi S
De hoes is in ieder geval geweldig.
Maar dit is toch gewoon een verzameling van al lang bestaande covers.

avatar van Ducoz
Denk het wel, daar Billy Preston al sinds 2006 dood is en dit album in 2011 uitkwam.
Same story voor Otis Redding.

Ik ben een liefhebber van (Southern) Soul uit de jaren '60 / '70 en heel wat popsongs van de Beatles kan ik waarderen. Toch kan het ook lastig zijn om beiden goed te combineren, hoewel dat natuurlijk per artiest en/of song verschilt. Daarom is een aantal uitvoeringen van Beatles nummers door zwarte soulartiesten hier minder geslaagd en vind ik de volgende wel geslaagd:

Good old Al Green, Fats Domino (heel sterk), Roy Redmond (prachtig!), Gene Chandler (fraai gezongen), Chairmen over the Board, Billy Preston (prima Blackbird), R.B. Greaves, Black Heat (heerlijke funky Drive My Car), Dave Porter, Linda Jones (mooie andere versie van Yesterday), Otis Redding (natuurlijk!), Lowell Fulson (mooie bluesversie), Little Richard (lekker gitaartje en blazers), Donald Height (from the soul) en Queen of Soul Aretha Franklin.

Waarom zijn deze wel geslaagd? Het zijn wat andere ook mooie(re) soul versies geworden en / of worden voortreffelijk vertolkt. Een deel van het album - 15 nummers - kan zo geslaagd genoemd worden, een deel - de andere 9 - wat minder. En oh ja, de beste versie van Come Together staat er helaas niet op: Come Together (live) van Ike & Tina Turner, wel te vinden op Get Yer Ya's Ya's Out van ...the Rolling Stones.