Malefice - Awaken the Tides (2011)

Label: Metal Blade

1. Awaken the Tides (4:43)
  2. Delirium (4:13)
  3. Dead in the Water (3:49)
  4. Minutes (5:29)
  5. Baying for Blood (5:30)
  6. Blessed / Cursed (4:22)
  7. The Day the Sky Fell (5:06)
  8. Out Numbered Out Gunned (3:52)
  9. Flood of Red (5:02)
  10. The Haunting (9:57)
avatar van permafrost
vorige 2 albums waren alleszins acceptebel al hoop ik wel dat ze iets meer variatie in de songs hebben doorgevoerd.

avatar van Metal-D78
permafrost schreef:

dat is niet gelukt.

avatar van james_cameron
Ik ken de vorige albums (nog) niet, maar deze plaat is in ieder geval best oké. De metalcore met death metal-elementen is woest en wordt vet neergezet, met overtuigende zang en een meer dan degelijke ritmesectie. Zolang de band vol gas geeft is er niets aan de hand; het gaat enigzins mis wanneer men uit een ander, meer melodieus vaatje probeert te tappen. Een 'tragere' song als Minutes gaat een beetje de mist in, vooral door de misplaatste zang, en past niet echt binnen het geheel. Gelukkig wordt daarna het gaspedaal weer flink ingedrukt.