Novembers Doom - Aphotic (2011)

Label: The End

1. The Dark Host (8:05)
  2. Harvest Scythe (5:40)
  3. Buried (6:32)
  4. What Could Have Been (6:31)
  5. Of Age and Origin, Part 1: A Violent Day (5:01)
  6. Of Age and Origin, Part 2: A Day of Joy (3:16)
  7. Six Sides (7:46)
  8. Shadow Play (7:45)
avatar van rushanne
En daar is cd nummer 8 van de heren van Novembers Doom. Wederom een voltreffer, geen enkel zwak nummer op deze cd.

Gastbijdragen van o.a. Dan Swano (Nightingale, Edge Of Sanity) en Anneke Van Giersbergen. Zij doet mee op de treurige (positief bedoeld! ) ballade What Could Have Been. Als je te veel last hebt van de zon, beluister dit nummer eens. Of kijk op youtube naar de clip van dit nummer.

avatar van james_cameron
Het album begint vrij sterk met een drietal heerlijke doombeukers. Helaas zakt de boel flink in bij track 4. Niet dat What Could Have Been slecht is, verre van, maar deze erg rustige song haalt de vaart flink uit de plaat en past wat mij betreft niet echt binnen de sfeer van het geheel. Verder is er weinig mis met de rest van het album, maar om nu te zeggen dat het geweldig is... nee. Het materiaal is goed genoeg om te blijven boeien, maar ik mis echt memorabele songs.

avatar van pos
pos
Wederom een hele goeie plaat van de heren. Niets meer en niets minder. Gewoon kwalitatief ijzersterk zoals vrijwel altijd. En de bijdrage van Anneke van Giersbergen is erg mooi en past wat mij betreft juist perfect als rustpuntje. Ook dit zijn we van de heren gewend.