Sweet d'Buster - Gigs (1979)

Label: Ariola

1. Money Song (3:55)
  2. Smash the Mirror (4:16)
  3. Manja (5:03)
  4. Going Nowhere (6:03)
  5. Still Believe (4:29)
  6. No More Cricket (3:48)
  7. Bread (5:49)
  8. Under City Lights (4:01)
  9. You're Gonna Be a Winner * (6:54)
  10. Takes a Lot of Time * (7:27)
  11. Stir Up the Fire * (6:08)
avatar van lebowski
Was toch een behoorlijke line-up: Bertus Borgers, Herman Deinum en Hans Lafaille uit Cuby & The Blizzards, Robert-Jan Stips (die heeft dan al een succesvolle carrière als frontman van Supersister en toetsenist bij de Golden Earring achter de rug). Alleen gitarist Paul Smeenk is relatief onbekend als ze in 1976 beginnen en gelanceerd worden als een ‘supergroep’. Ze spelen het live-circuit helemaal plat, maar toch wilde het niet echt lukken met deze jongens. Natuurlijk wel het lekkere Still believe geschreven, dat later door Brood op Cha Cha wat bekender is gemaakt.

avatar van VanDeGriend
Weet iemand of deze plaat inmiddels op cd verkrijgbaar is ?

avatar van Hans Brouwer
VanDeGriend schreef:
Weet iemand of deze plaat inmiddels op cd verkrijgbaar is ?

Al bij www.fonos.nl gekeken??

avatar van Hans Brouwer
Na héél lange tijd heb ik dit album, nu als cd, weer eens beluisterd . Toen dit album in 1979 op de markt kwam was er een promotieleus die luidde: "GET YOUR KICKS OUT OF GIGS''. Ook na bijna 30 jaar gaat die leus op. Het is nog steeds kicken als je dit album "Gigs" hoort !

Een bijzonder sfeervolle live-opname, prima geluid ook, Bertus goed bij stem, Herman dendert er lekker op los, eigenlijk zit de hele band goed in z'n vel. Na de band twee keer te hebben gezien in de bezetting met Robert-Jan Stips (27 jaar geleden), heb ik heb de plaat meteen gekocht en zo vaak gedraaid dat ik 'm nog steeds noot voor noot voor noot uit m'n hoofd ken. En hij verveelt nog niet. Ideaal moment; zaterdagmiddag, geen verplichtingen en dan 'Gigs' lekker hard door de huiskamer.

na jaren als cd gezocht te hebben als tweedehands gevonden. Hij heeft als cd 3 tracks extra.
Een muziek die nog even goed is dan ik dacht dat hij was. Soms wil het gedateert klinken maar daar heeft deze cd geen last van. Het blijft een cd waar de energie vanaf spat.

nijme255@adsl
No More Cricket was de bijdrage van Stips.
Mooie liveplaat, nog steeds.....

EVANSHEWSON
lebowski schreef:

Het rare is dat ik al die leden WEL ken (Borgers speelt al jaren bij Raymond vh Groenewoud nu), als Nits fan ken ik uiteraard Robert jan Stips, en Cuby+Blizzards ken ik uiteraard... deze band ken ik enkel van naam, en door er al eens een artikel van te lezen, destijds in Oor.
Helaas nog nooit iets van gehoord, we gaan daar verandering in brengen, dit moet onderussen toch goedkoop te vinden zijn...

avatar van bikkel2
Sfeervolle energieke liveregistratie van deze Nederlandse ''superband'' . Jammerlijk ook gelijk de laatste plaat in de meest succesvolle bezetting met Robert jan stips ( toetsen , vocalen) oprichter Bertus Borgers ( Sax ,vocalen ) Hans Lafeille( drums) Herman Deinum( Bas) en Paul Meenk op gitaar .
Technisch sterke funk/rock met wat vleugjes symfo en fusion , maar nooit te zwaar en erg swingend . Goede zanger is Borgers trouwens . Een prima strot met de nodige soul .
Erg Lekker ,Going Nowhere , sterk uitgesmeerd , maar ook Still Believe ( die ik eigenlijk alleen kon van Herman Brood ) een klassiekertje eigenlijk .

Zonde dat de heren uiteindelijk hun eigen weg gingen . Sweet 'd Buster ploeterde nog wel even door met tal van bezettingswisselingen , maar raakte jammer genoeg nooit meer de kern .

rico24
Lekkere live plaat welke ik nog regelmatig vanaf vinyl mijn huiskamer in knal.Goede band met goede muzikanten met als smaakmaker Herman Deinum on Bass. veel later nog zien optreden met Cuby.

avatar van VanDeGriend
Vandaag de lp opgeduikeld bij Tunesville in Breda. Blij mee. Zo'n sfeervol plaatje hè. Daar doet het steenkolenengels,qua accent dan, niks aan af. En....photography by Anton Corbijn. De toffe gasten van S d' B waren U2 en Depeche Mode maar mooi even voor.

avatar van dennisversteeg
Dit is een prima live plaat. Mooie opnames, zeer goed muzikantschap en leuke nummers.

Gisteren zag ik Robert Jan Stips met een solo-optreden op de piano (aanrader!) en hij speelde Smash The Mirror, Still Believe, No More Cricket en Bread. Bovendien vertelde hij daar nog een paar leuke anecdotes bij. Hij draagt deze band en deze muziek dus nog steeds een zeer warm hard toe (en terecht!) Een reünie zit er echter niet in (al zou Stips dat zeker willen).

avatar van viking1
Vandaag op de platenbeurs in grunn op vinyl gekocht!!
Heerlijke live registratie van deze supergroep.
Sfeervol plaatje, lekker bass werk!

Pareltje en jeugdsentiment. Mijn allereerste aangeschafte lp. Kan alles letterlijk meezingen. Heerlijk stem en scheurende sax van Bertus Borgers. Geweldige ritmesectie en natuurlijk Robert Jan Stips. Onbegrijpelijk dat deze band nooit echt bekend is geworden. Maar ach, voor de fijnproevers dan maar...

avatar van Rainmachine
Gigs is een Nederpop klassieker van de bovenste plank. Eigenlijk is dit de enige plaat van Sweet D' Buster die je moet hebben, hier spat het speelplezier uit de groeven en kun je ook goed horen wat deze band live te bieden had. Veel beter dan de studio platen die veel te braaf klinken alsof ze keurig binnen de lijntjes moeten spelen. Zo jammer, maar gelukkig is dit live album er om te horen hoe goed de band in het echt was. De mannen zijn allemaal aan elkaar gewaagd qua niveau en ook opname technisch klinkt dit heden ten dage nog steeds top!

Helemaal mee eens Rainmachine, laat deze plaat met enige regelmaat voorbij komen en ja al heel lang in bezit, maar gek genoeg er nooit een stem aan gegeven. Maar ach ja, speelplezier en kwaliteit is wat uiteindelijk telt.

avatar van Bartjeking
Een van die platen waar ik al heel mijn leven het bestaan van ken (de hoes sprong er vroeger thuis al uit) maar nooit gedraaid had...tot voor kort. Wat een fijne band, die bandleden kende ik beter dan het collectief zelf. Die gaat vaker op de platenspeler belanden, al heb ik er in die categorie nog een kast vol van

Eindelijk op spotify en TIDAL.
Fraai geluid voor zo’n oude plaat.